Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu z exotického Japonska je newyorský odborník na počítačové čipy Paul Racine, který se po úspěšném obchodním jednání seznámí v baru s krásnou Japonkou Kirinou a po příjemně stráveném večeru se s ní v jejím bytě pomiluje. Když se však vrátí do bytu pro zapomenuté klíče, stane se šokovaným svědkem její rituální vraždy a sám je ninjou, který ženě setnul hlavu, raněn mečem na krku a na ruce. V nemocnici Paula navštíví učitel bojových umění Takeda, protože podle hvězdice, která se Američanovi zasekla do ruky při útěku, poznal, že vrahem byl jeho dávný nepřítel Kinjo z klanu Makato. Nabízí mu ochranu, protože Paul zahlédl ninjovu tvář a ten se nezastaví, dokud nepohodlného svědka nezabije. Netrvá dlouho a v nemocnici se objeví komando zabijáků, kteří povraždí hlídkující policisty i personál, Paulovi se však podaří s pomocí pistole jednoho z mrtvých policistů prostřílet ven. Spojí se s Takedou a jeho ženou Meiko, kteří ho chtějí rychlovakem odvézt do bezpečí. Do vlaku se však dostanou Kinjovi zabijáci, zabijí strojvůdce, nastaví automatické řízení a pak postupují vlakem a brutálně vraždí všechny cestující. Takeda s Meiko se jim však postaví a přemohou je. Ve zdraví se pak dostanou na ostrov, kde sídlí Takedův klan, je však jen otázkou času, než tu objeví také Kinjo se svými zabijáky. Než se tak stane, Paul mnohé pochopí, mnohému se naučí a nakonec rozhodujícím způsobem zasáhne do dávného sporu obou klanů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nijak originálne ani ničím zaujímavé béčko s kung-fu prvkami. Teda až na masaker cestujúcich v rozbehnutom vlaku. Niečo podobné sa len tak nevidí! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hm, ty scény, ve kterých nikdo z bledých tváří nedeklamuje nějaké nablblé věty, zadělávají na překvapivě sympatickou ninjovsko-samurajskou sekanici. Hlavnímu asijskému představiteli prostě toho ctí a tradicí vedeného rodového stařešinu musíte věřit. A to jak zlomí ten meč, to srdce zabolí. Bohužel všechno okolo je tak...hloupé, hloupé, hloupé a předznamenává tehdy počínající úpadek kariéry Christophera Lamberta. 40% ()

movie 

všechny recenze uživatele

O tomhle se nedá říct nic jiného, než je že to je laciné béčko, které se snaží zaujmou namontovanou yakuzou, ale moc jí to enjde.Ani Lambert tentokrát nic moc! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda... šeď, šeď a ještě jednou šeď.... Uzíval jsem se neusnul a ani se nepobavil a ani neodreagoval... Jediné, co mě probralo, byla jízda vlakem a to je málo.... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... Docela to ušlo. Má to tempo odsejpá to a Lambert je pro tu danou roli i celkem přijatelnej. Nějakou přehnanou logiku v tom hledat netřeba, ale pobaví to. To zase jako jo.55% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Muž, který se náhodou připlete do velké hry dvou znepřátelených klanů nindžů. Velmi ostrý snímek, jehož čepel protne mnohá nadšená srdce diváků akčních filmů s tajuplným výrazem pana Lamberta. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Čistě béčkový film 90. let, v němž se dovíte, že porazit ninju lze jen tehdy, když on drží meč v levé ruce. Christopher Lambert jako "devadesátkový" Orlando Bloom hraje toporně, mám dojem, že scénář ani režisér po něm větší výkon ani nechtěli. Film se jednoduše spokojil "s málem". A proto dostane malé hodnocení. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dost dobrá řezačka, docela napínavé -Christopher Lambert je poleno/// Říkejte si co chcete, tohle byla zábava. Lambert z toho vybruslil ani nevěděl jak, ale hlavně že se všichni zmasakrovali. Nikdo tady nikoho nešetří a to je jen dobře. Takové filmy se dnes už netočí./// Celkem 74%/// ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Chová se to jako béčko, vypadá to jako béčko.. a je to... béčko... klasické, se všemi klady a zápory.. První půlka výrazně lepší než druhá.. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film o týpkovi, který byl v nespravný čas na nesprávném místě. Snímek ale může zaujmout svým exotickým prostředím a kupou scén s mečem. 60 %. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Z mé strany určitě nadhodnocené, ale pamatuji si, že ve třinácti na mě akční scény z toho filmu dojem udělaly. Nezapomenutelný masakr ve vlaku, závěrečný souboj a celý film utíkal v dobrém tempu.......7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotia kvality tohto filmu lebo ninjovská tématika mi pripadá smiešna. Preto ma film nebavil pred rokmi a ani teraz ma nenadchol. Všetky tie klany a infantilné kódexy sú trápne. No a naviac je to podané očami amíkov, takže tu tú tie najotravnejšie klišé a za hrdinu, ktorý všetkých tých trénovaných ninjov rozseká tu je biela Lambertova tvár. Aspoň že mali toľko súdnosti a Lambert zakaždým vyviazne skôr vďaka šťastiu. Z akcie ma bavilo jedine prepadnutie vlaku. Tam boli solídne a krvavé bitky. Zvyšok akcie je priemer. Hlavne bitky jeden na jedného sú pomalé a naviac ešte obsahujú spomalovačky, takže si medzi každým švihom katany stihnete zdriemnuť. Celkovo je to pre mňa taký tuctový priemer s otravnou tématikou a Lambertov bohužiaľ skôr neúspešný pokus udržať sa v kinolige. 4/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela luxusní Béčko, které se s ničím moc nesere,kupředu fičí ve svižném tempu a pár scén hraničí s takovým tím WTF(v pozitivním smyslu) :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, tohle opravdu není film, který se vím vryje do paměti tím, jak je jedinečný, na druhou stranu se jedná o snímek, který je celkem snesitelný, je zde postava, která má vývoj, a je zde docela napětí, navíc to vede i k použití nějakého toho bojového umění. Jasně, s ninjy se dá udělat víc srandy, ale aspoň trochu jí zde je. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento strhujúci a veľmi uspokojivý film, ktorý vás nikdy nebude nudiť v žiadnom okamihu. Christopher Lambert hral svoju rolu veľmi dobre a svoju naivitu a nevinu veľmi dobre vykreslil, pričom sa ocitol uprostred vojny. Choreografia boja s mečom je decentná a veľmi realistická. 6/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film z dob, kdy Lambert ještě uměl hrát nebo hrál v celkem kvalitních filmech. Zde ale není hlavní hvězdou, tou je umění a filozofie nindži. Takže když je hlavní záporný nindža spatřen při prachsprosté vraždě mladé ženy, svědkovi samozřejmě půjde o život, i kdyby byl na konci světa a hlídali jej kupy nindžů. Film ukazuje především vraždy mečem velmi explicitně a rozhodně nepatří k nijak "hezkým" filmům. Zvláště ženám rozhodně nedoporučuji. A ten masakr ve vlaku - to se opravdu jen tak nevidí. To bylo opravdu masíčko. ()

Reklama

Reklama