Reklama

Reklama

Chtěl všem dokázat, že bude dobrý nájemný vrah. Pak ale dostal za úkol sejmout bývalého zabijáka a ten mu bůhvíproč začal být docela sympatický. (Netflix)

Recenze (12)

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Jasně, že se v poslední době fandí častokrát víc zločinci, než policii. Philippe Noiret byl skvělý pan hrec a skvělý byl i v této roli stárnoucího profesionálního vraha, oproti tomu mě mile překvapil Ch. Lambert v roli podivného mladíka, co nemá rád doteky, je smolař a svým způsobem tak trochu naiva. K. P. Marielle si stříhnul roli komisaře  velice přesvědčivě ....  Rozhodně příjemná oddychovka s nějakou tou mrtvolou a výbuchy.... :-) ne, určitě stojí za shlédnutí a za mě i díky obsazení 5* ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velké setkání tří velkých osobností filmového plátna. Skvělý stárnoucí Noiret, Lambert v úspěšných začátcích velké kariéry a dlouhán Marielle... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chladný stárnoucí zabiják kontra mladý blbý frajer a nakonec je z toho parádní přátelství. Tento snímek rozhodně není tak dobrý, jako sympatický a vlastně i pohodový. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Když mě nechceš zabít, co bychom spolu dělali?“ ... Nevím, nakolik byl v roce 1992 ústřední námět stárnoucího nájemného vraha v důchodu, který ve svém neobvyklém „řemeslu“ zaučuje mladého nástupce, originální. Já jsem se s ním setkal poprvé v jiném francouzském filmu z 90. let Povolání vrah, dost zvráceném a šokujícím dramatu, proslulém mimo jiné kontroverzně vyhrocenými reakcemi na MFF v Cannes. Oproti tomu jsou Max a Jeremie na stejné téma nenápadnou, nenáročnou oddechovkou, v níž nechybí ani sympatický černohumorně ironický nadhled ze strany hlavní postavy v podání Philippa Noireta. Neměl jsem velká očekávání, ale překvapivě mě film navzdory delší stopáži ani vůbec nenudil, dobře plynul, střet stárnoucího vysloužilce svého oboru s mladým blbcem měl svoje kouzlo a hodně se mi líbila i komorní melancholická hudba v pozadí. Sice bych se vůbec nezlobil, kdyby si Devers občas vyhrál s atmosférou v některých scénách víc a působivěji jí vybudoval, ani kdyby Noiret a Marielle coby zástupci staré francouzské herecké školy měli vedle sebe stejně kvalitní mladé spoluhráče nebo-li nástupce, ale i tak budiž. Skoro bych byl ochoten tomuto lehce nadprůměrnému krimi filmu dát i slabší 4. hvězdičku, ale ten závěr? Jako fakt? Že vlastně celý film dělá z obou vrahů do jisté míry sympatické postavy, bych snad i překousl, ale Spoiler! když se nakonec stanou hrdiny, kterým tvůrci nepřímo popřejí šťastnou cestu a odpočinek, a mladý fagan, který zabil nevinného policistu, se místo pořádného trestu nebo zúčtování dočká kladného přijetí a divák má být z jeho úspěchu společně s hlavními postavy dojat, to mi přijde ze strany tvůrců morálně přes čáru. Tudy za mě vážně ne.. :( [65%] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem preco som doteraz tento film prehliadal, pretoze vysledok mi urobil velku radost. Christopher Lambert presne v tej krehkej polohe v ktorej ho mam najradsej a naviac ho tu dokonca dabuje jeho najlepsi daber. Film o velmi zvlastnom priatelstve dvoch najomnych zabijakov, ktori nemaju nikoho ineho na svete s kym by mohli nadviazat nejaky vztah. Philippe Noiret ako ten inteligentnejsi a kultivovanejsi a Lambert ako ten zivocisnejsi a nie dvakrat inteligentny. Pôsobia trochu ako otec a syn ale len do urcitej miery. Do konca filmu sa ten ich vztah neda poriadne definovat. No a ako bonus su tu dost drsne akcne sceny s par pôsobivými kaskaderskymi kuskami. Skoda len toho trochu brutalneho zaveru. Pre mna sa z toho vyklula neznama pecka. 8/10. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá noir krimi detektivka s vynikajícím dosluhujícím nájemným vrahem Philippem Noiretem a mladičkým hloupoučkým Christopherem Lambertem. Co se mi líbilo, bylo především netradiční zpracování celého děje, na začátku člověk bude asi trochu tápat, než se plně zakousne do děje, ale nakonec budete mít pocit, že jste skoukli docela solidní film. ... a vůbec, na ten závěr se vyplatí počkat :-) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nájemný vrah a zasloužený odpočinek? To je teda blábol. Jediný zasloužený odpočinek pro nájemného vraha je tvrdý kriminál. Zase ta nesmyslná a neodůvodněná glorifikace nájemných vrahů. ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Střet světů profesionálního zabijáka a toho dětsky naivního nájemného vraha s sebou přináší několik bizarních situací doplněných o nelogičnosti, přesto však si mě tenhle film získal právě tím naivním vztahem, který mezi těmito dvěma muži vznikl a své do toho měl co říci i detektiv pasoucí po obou z nich. ()

Reklama

Reklama