Reklama

Reklama

Dlouhá kocovina

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2003, 28 min

Obsahy(1)

Dlouhá kocovina je jeden z dílů cyklu Když musíš, tak musíš, který je věnovan lidským závislostem.  Robert Sedláček si vybral drogové téma. Rozjel se do léčebné komunity v Němčicích a natočil o lidech, kteří se pokoušejí vrátit do života a abstinovat. Ze svého feťáckého období si však tito lidé nepřinesli jen závislost na droze, ale zničené rodinné vztahy, dluhy, kriminální minulost, poničené zdraví a často nulové sebevědomí. Zda dokáží všechny tyto zátěže setřást a vrátit se zpět do života je obsahem dokumentu. (sator)

(více)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Dlouhá kocovina je jeden z dílů cyklu Když musíš, tak musíš, který je věnovaná lidským závislostem. Robert Sedláček si vybral drogové téma.Rozjel se do léčebné komunity v Němčicích a natočil o lidech kteří se pokoušejí vrátit do života a abstinovat. Ze svého feťáckého období si však tito lidé nepřinesli jen závislost na droze, ale zničené rodinné vztahy, dluhy, kriminální minulost, poničené zdraví a často nulové sebevědomí.Zda dokáží všechny tyto zátěže setřást a vrátit se zpět do života je obsahem dokumentu. ". ()

R.Drson 

všechny recenze uživatele

Letní filmová škola 20111 - z dnešního pohledu tento dokument působí jen jako studijní materiál k filmu Pravidla Lži. ()

Reklama

snaked 

všechny recenze uživatele

hodnotu tohohle dokumentu vidím z velké části i v tom, že prozkoumaný terén byl předobrazem Pravidel lži. chtě nechtě jsem sledovala postavy a nacházela podobnosti (spíš to byl asi jen dojem) s pozdějšími protagonisty Sedláčkova hraného filmu. ()

Zajímavosti (1)

  • Sedláček dostal nabídku od České televize natočit epizodu do seriálu Když musíš, tak musíš? (od r. 2003) o drogové tématice. Rozjel se do komunity v Němčicích a natočil epizodu o lidech, kteří se pokoušejí vrátit do života a abstinovat. Toto téma podějí rozvinul a vznikl hraný film Pravidla lži (2006). (sator)

Reklama

Reklama