Reklama

Reklama

Ve vlnách

  • Austrálie Drift
Trailer

Snímek Drift se odehrává na počátku 70. let v jednom zapadlém městě na nádherném australském pobřeží a vypráví příběh dvou bratrů, kteří stáli u zrodu moderního surfařského průmyslu. Film se odehrává v Austrálii v 70. letech minulého století. Bratry Andyho a Jimmyho Kellyovi spojuje jedna obrovská vášeň - jízda na velkých vlnách. Když byli malí, utekli se svou matkou ze Sydney do ospalého přímořského města Margaret River, kde jsou jedny z nejlákavějších a nejnebezpečnějších vln na světě. Příštích dvanáct let zde oba chlapci zdokonalovali své surfařské umění. Každá jejich jízda musela být zkrátka dokonalá. Volnomyšlenkářský Jimmy je nadaný a novátorský surfař, který se však začíná zaplétat se zločinem, aby pomohl rodině z dluhů. A tak Andy udělá velké rozhodnutí. Opustí stálé zaměstnání a vsadí na Jimmyho surfařské záměry i vlastní obchodní dovednosti. Na dvorku za domem pak oba bratři otevřou podnik se surfařským vybavením. Vytvoří nový design surfařských prken, zdokonalí neoprenové oblečení a všechno vybavení prodávají ve své dodávce. A protože jim jejich noví přátelé - potulný bohémský fotograf a surfařský filmař JB se svou nádhernou havajskou společnicí Lani, která bratrům pomotá hlavu – dodají odvahu, začínají hledat způsoby, jak svoji živnost pořádně rozjet. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (35)

Dont 

všechny recenze uživatele

Další ze surfařských filmů, kterému nechybí ta správná uvolněná retro atmosféra doplněná parádními vlnami a dobře padnoucími hudebními songy. Pohodářsky laděný australský Drift zaujme už originálně pojatým černobílým úvodem a následně nenásilně rozvíjí příběh dvou bratrů. Dojem kazí jen neskrývaný schematismus (dva bratři zamilovaní do stejné holky, rozjezd nové obchodní značky přes odpor všech okolo a zejména pak celá linie s motorkářským gangem a dluhem za nedoručenou zásilku), který prakticky znemožňuje vyšší hodnocení. Ještě bych rád zmínil účast Sama Worthingtona, kladem určitě je, že jeho účinkování bylo poměrně časově omezené a spíše nárazové. Myles Pollard předvedl o třídu lepší výkon. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mě může surfování tak uchvacovat, když jsem ještě v životě nesjel jedinou vlnu, ale je to tak. Každopádně film neřeší jen sportovní výkon nějakého kluka s prknem, zabývá se i morální otázkou a prosazuje příjemnou myšlenku - jít si za svým cílem, i přes to, že cesta je místy trnitá. Ražijně tomu sice něco chybí, ale to kompenzuje parádní kamera a zajímavé autorské myšlenky a kvalitní herecké výkony. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ready for The DRIFT, bitch?! Dva naprosto diferenciovaní bratři, jedna tanečnice Hula-Hula z Kahului a jeden poustevník, jež neustále vystřeluje prsty se slovem PEACE a kilem hašiše z Malajsie. Tahle ta směska Aboriginů sic nemá business plán, ale přesto se bez listu živnostenského pouští do prodeje žehlicích prken, kteréž jsou tak důležitým instrumentem ke sjíždění vln. DRIFT věrohodně přenáší diváka do SWEET '70 - všudypřítomná sušená pětilistá rostlina, rock'n'roll a nezávazný sex závisící na tom, jestli máš inkriminované žehlící prkno. Není čas na pathetické klišé, je čas na DRIFT! 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám filmy, ve kterých je hlavní hrdina surf, moc rád. Líbí se mi ta lehkost toho sportu a volnost, když se za surfařem zavírá jedna vlna za druhou a taky se mi ty záběry líbily i v tomto filmu. Horší už ale na tomhle filmu bylo spíš to, že nepřináší vůbec nic nového. Herecké výkony normální. Všichni jsou tam zarostlí jak máničky. Do toho problémy s drogami a snaha být šťastný z toho, co dělají. No a jak byste řekli, že takový film nakonec dopadne? Nebýt těch krásných záběrů na vlny, asi bych šel s hodnocením klidně i níž. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Pro mě toto není klasické sportovní drama, jaké jsem už viděl nespočet krát. Není to zaměřené čistě jen soukolí určitého sportu, v tomto případě surfingu, ale je to i o životě, o podnikání apod. Není tam jeden klasický hrdina, který má sen se dostat na nějaké mistrovství a uspět. Udělá proto vše a když neuspěje, celý svět se mu zhroutí. Celý film je brán z trošku širšího hlediska, a to se mi líbilo. Jde o to si ten sport užívat, není to o tom vyhrávat. Jinak tam jsou prvky, které se vyskytují v klasických sportovních dramatech: Nápad, realizace, počáteční úspěch, problémy a pády. Nakonec to skončí šťastně, to k tomu patří. 80%. U tohoto typu filmů dát většinou méně nemohu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie snímky prebiehalo v Západnej Austrálii, ktorá je najväčším štátom v Austrálii. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky bolo označenie Wave Breakers. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objavia v cameo rolách aj režisér Morgan O'Neill (ako majiteľ kalifornského obchodu) a producent Tim Duffy (na zahájení súťaže). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama