Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (967)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

LET vykresľuje krásne prepojenie vzájomných osudov medzi narkomankou zmývajúcou vlasy v kaderníctve a pilotom, alkoholikom, ktorý neuveriteľným manévrom zachráni pri leteckej havárii 96 zo 102 ľudí na palube. Obaja sa všemožne vyhrabávajú z dna drog a chľastu, pričom jediné po čom túžia je láska, neha a porozumenie. Doplňujúca postava dealera dodáva filmu ten správny komediálny šmrnc. Kapitán potápajúcej sa "lode" obvinený z niekoľkých trestných činov, ktorého prípad je viac medializovaný ako víťazstvo Johanky z Arku. Kapitán potápajúcej sa "lode", ktorý je pod väčším drobnohľadom ako pápež, si kupuje drogy ako na nejakom Baníckom jarmoku. Apropo: s obsahom alkoholu dva a pol promile a dávkou koksu v tele by človek neodtiahol ani kolobežku z miesta vozíčkara pred Tescom. Samotný manéver hodný akurát tak vzdušného "rogala" nebudem ani komentovať. Úprimne povedané som sklamaný ako už dávno nie. Toľko vzývaní v boha a jeho osláv vďaky zato, že neumrela celá posádka, to bol snáď zlý sen. AKO JA LEN TOTO NEZNÁŠAM. Boh chcel nehodu, boh chcel aby na mol ožratý pilot vykonal manéver od J.J Abramsa, čím si jednoznačne vyslúžil postavu hlavného pilota vesmírnej lode Star Trek. Opäť raz zem s hviezdami posiatou vlajkou v zastúpení spravodlivých ľudí môže vysloviť tú otrepanú sračkovskú frázu - BOH ŽEHNAJ AMERIKE. AKO JA LEN TOTO NEZNÁŠAM. Srdcervúce priznanie ožrana v závere mne slzičku z ľavého oka nevynorilo. Nuž, zrejme som cynik, ktorý už má týchto úprimných amerických "potleskov“ vyobrazujúcich spravodlivosť, plné zuby. Plusmi sa tak stáva len herecké obsadenie, výkon Denzela a video záber z mobilu, čistejší a stabilnejší ako z najlepšej HD kamery, vyrobený dobrým, statočným americkým kresťanom počas omše - GRC!!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Kapitáne hoří nám levej motor!'' - ,,Tak ho uhaš!'' Z Flightu mám lehce rozporuplné pocity. Samozřejmě pro mě jako milovníka letectví je každý takový film vítaným soustem. Let prakticky od prvních pár minut kdy se divák seznámí se svérázným kapitánem Whipem (Denzel Washington) nabere hodně solidní grády. Již jen píchnutí mraků létajícím autobusem tvrdě vhánělo adrenalin do žil. (Dokonce to probralo i moji podřimující manželku!). Další etapu letu už divák prakticky nedýchá. Po zablokování stabilizátoru a přechodu stroje do pádu jsem se dokonce začal třást! :-) (Wov - a tak to má být!!!) - Tady si však nejsem jist, zda by i dnešní stroje dokázaly tak dlouho odolávat tlaku a rychlosti při střemhlavém pádu. Podle mne by asi stroj přišel o křídla... A to se neodvažuji zamýšlet se nad klíčovým manévrem... --- Po nouzovém přistání se snímek překlopí z katastrofického akčňáku ve stylu Letiště do single dramatu osamělého muže. Nebudu spoilerovat ale i když i tato část filmu byla zajímavá a Washington hrál velmi přesvědčivě, ten konec mi nesedl. Téměř ,,Tarantinovská'' zápletka na hotelu, závěrečné poznání i tečka se synem ten skvělý nadupaný adrenalinový střemhlavý pád Flightu vybraly do mírného plachtění a přistání do sedmikrásek. A to mi přišlo škoda. Nejen u tohoto filmu, ale i u Leteckých katastrof jsem si uvědomil tu obrovskou tíhu a odpovědnost jakou mají na svých bedrech piloti dopravních letadel. Když už se něco posere a vám se přesto umem, instinktem či prostě jenom se štěstím z toho povede dostat, to vyšetřování co následuje vás pak semele tak jako tak. Je možné, že vás po měsících prohlásí za hrdinu a zachránce životů, ale může to dopadnout i opačně. Investované miliony do licencí, zkušenosti, vědomosti, školy...to vše pak jde do kopru spolu s vámi. Snad proto mám tyhle chlapíky tak v lásce. Dlouho jsem zvažoval, ale za mně je to jen na tři lahvičky vodky. * * * ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Obyčajná dráma s výborným hereckým výkonom. Denzel dokazuje svoje herecké kvality vo filme, ktorý v skutočnosti nie je ničím iným výraznejšie zaujímavý. Všetko podstatné sa odohrá v úvode a následne sa už len pozeráme na one-man-show. Ostatné filmové roviny nijako výrazne neočaria a z toho dôvodu nemôžem hovoriť o niečom inom než obyčajnej (áno, povedzme celkom slušnej) dráme. Povedal by som., že celý film je vystavaný na myšlienke toho aké sú drogy a chlast zlé. Do toho celého je úplne zbytočne vsunutá dejová zložka (s hlavnou ženskou predstaviteľkou), ktorá však pre potreby filmu nemá žiaden význam. V skratke - okrem Denzela (,Goodmanových vstupov) a leteckého (ne)štastia nám už tento film nič viac neponúka ... ale ten Denzel to celkom slušne celé ťahá :) Makes me wanna sniff some lines and go fly a jet! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se dívala na Problém s dráhou letu s Clintem a dnes na Denzla v Letu. Jasně z toho vyplynulo, že dnes musím dát vyšší hodnocení. Moje spokojenost byla určitě o level vyšší a důvodem bude jistě i daleko větší zkušenost režiséra Roberta Zemeckise. Hned od bezvadně vygradovanýho začátku mě to vtáhlo do děje a i přes delší stopáž (opravdu mohla být o něco kratší) si film udržel mou pozornost až do konce. Svou roli v tom hraje bezkonkurenčně stěžejní role Denzela, který dal své postavě a potažmu celému filmu podle mě tu správnou jiskru. Já byla spokojená až na ten konec, který výjimečně ráda překousnu. 85% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nadmíru uspokojivé drama schopné velice zručnou režií vykreslit adrenalinové pilotování poškozeného letadla a následně neusnout na vavřínech a udržet divácký zájem prostřednictvím pestrého života hlavního hrdiny. Přechod z intenzivní půlhodinky akčního rázu do dialogové roviny je plynulý, výborný charakter Whipa tvoří ruku v ruce s Denzelovým hereckým výkonem nosný bod, kolem kterého může vyprávění celého filmu oscilovat... Jistě, stopáž mohla, resp. měla být kratší, taktéž v závěru nebylo třeba tolik moralizovat, nicméně film skrývá lecjaká drobná překvapení, která nás vzdalují od pocitů nudné, akademické rutiny, zvládá se příliš netopit v klišé, a tak s drobnými ztrátami na životech zůstává na 4*. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Nadine Velazquez (Katerina Marquez) v rozhovore uviedla, že hoci nebola nervózna z toho, že musí byť v scéne v spálni s Denzelom Washingtonom (Whip Whitaker) úplne nahá, jeden bod počas natáčania ju znepokojoval. V úvodnom zábere sa jej postava mala potulovať po miestnosti nahá a obliecť sa po večernej párty a je tu okamih, keď nemá oblečenú spodnú bielizeň, zohne sa, aby niečo zdvihla z podlahy, a postava Washingtona pozerá zozadu na ňu. Velazquez povedala, že cíti, že sa to zdá príliš veľa. Požiadala teda vizážistku, aby jej na zakrytie intímnych partií dala kúsok telovej farby, ktorú by mala nosiť na nich. Potom sa cítila dobre, aj keď túto scénu niekoľkokrát natočili. (megajalec)
  • V nemocnici se objeví mladík s rakovinou. Nemá vlasy, ale je možné si všimnout, že má obočí, které by po chemoterapii mít neměl. (Timak)
  • Keď je publiku prvýkrát predstavená postava Harling Mays (John Goodman), počúva "Sympathy For The Devil". Táto pesnička sa tiež objavila vo filme Anjel smrti (1998), kde si Denzel Washington (Whip Whitaker) a John Goodman zahrali spolu po prvý krát. (Spilvo)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama