Reklama

Reklama

Tohle je obchod s drogami. Tady se náhody nedějí. Victor Lanoux a Marlene Jobertová v hlavních rolích francouzského thrilleru (1980). - Helena Valangerová pracuje na radnici v kanceláři prvního náměstka. Je spokojená se svou prací, šťastná v manželství. Jednou se náhodou seznámí s jakýmsi Novakem. Netuší, že vše je dopředu připraveno: Novak je policejní komisař a ona má být součástí jeho plánu. Chce usvědčit jednoho z předních mužů města z obchodu s drogami a potřebuje někoho, kdo pracuje na radnici. Helena se dostává do nebezpečné hry, ve které je ohrožen i život jejího dítěte. Hvězdou francouzského filmu Špinavá záležitost je sympatická Marlene Jobertová (Manželé z roku II), v roli komisaře Novaka si připomeneme charismatického Victora Lanouxe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = IX./ 1983 - réžia českého znenia (ÚPF) = MIROSLAV KUBIŠTA --- krásnu Marléne dabuje MARIE DRAHOKOUPILOVÁ - ČT to našťastie uvádza s pôvodným kinodabingom. --- Komisár Novak (V. LANOUX) rozohrá intrigánsku hru aby za každú cenu rozbil obchod s drogami, ktorému šéfujú miestni "hlavouni". Ohrozí tým nevinnú ženu a rozhádže jej dovtedy pomerne idylický život. Myslím, že neprezradím MEGASPOILER, ale napriek komisárovmu úsiliu je jeho snaha "donkichotská" a verne kopíruje machiavelistickú realitu naznačenú už v POLICAJNEJ INŠPEKTORKE. (29.6.2009) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film nielen o obchode s drogami, ale aj trochu kriminalky - nie je to polizzioteschi s vybuchmi a autonahnackami, prednostou filmu je atmosfera a pochmurny koniec. Hlavnymi hviezami boli pre man Victor Lanoux /Blazniva dovolena v Evrope/ a Marlene Jobert a mladeho Christophera Lamberta. Tempo bolo, ale obcas nudilo a atmosfera tiez mohla byt lepsia : 70 % ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Opletačky s policií je široký pojem a může to znamenat i to, že vám jednoho dne vstoupí do života policajt a během jednoho dne ztratíte kvůli tomu úplně všecko. Jenom proto, že fízl potřebuje dostat vašeho šéfa, ve jménu spravedlnosti a Dobra mu pomůžete a už se to sype. Všechno má svůj důvod a cesty jsou nevyzpytatelné a ve francouzských filmech to platí dvojnásob. Takže se zase můžeme kochat podivnými situacemi a nelogičnostmi, které nakonec přeci jen dostanou smysl. 75% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

K dopadení zločinců není žádný způsob dost špinavý na to, aby se nedal použít. Jen kdyby to ještě k něčemu také bylo. Nevím, jak tahle aféra probíhala ve skutečnosti, ale film jí inspirovaný byl docela zajímavý. Jen mu jaksi chyběl větší švih a nejhorší byl závěr, který se vlekl od nikud nikam a tam také došel. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů vzniklo na přelomu 70. a 80. let ve Francii několik a jsou, bohužel, většinou nedoceněné. Nenabízejí totiž množství přestřelek a prohláškovanou zábavu, jsou pochmurné, drsné jako sám život, nekončí dobře a jen tak nevymizí z hlavy. "Špinavá záležitost" klade otázky, jak daleko je správné zajít k odhalení zločinu a jakými prostředky se dá zločin potírat. I když nedosahuje síly "Policejní inspektorky" nebo "Nelítostného souboje", jde stále o nadprůměrné kriminální drama s vynikajícími hereckými výkony Marlène Jobertové a Victor Lanouxe. 80%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama