Reklama

Reklama

Outpost: Black Sun

Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1945 a zvrhlý nacistický vědec Klausener pracuje na zhotovení strach a hrůzu nahánějící nové technologie, která dokáže vytvářet nezranitelné a nezničitelné jednotky nacistické třetí říše. Jenže taková myšlenka se ani trochu nezamlouvá současnému vedení NATO a do oblasti východní Evropy posílá speciální jednotky, aby postupující nacistickou invazi všemi dostupnými prostředky zastavili. Ta po sobě zanechává mrtvá těla místního obyvatelstva a chorobný zápach smrti. A právě po této stopě se vydává odhodlaná investigativní novinářka Helena (Catherine Steadman), hledající pomstu za smrt rodičů právě Klausnerovou rukou. K jejímu cíli, hluboko za nepřátelské linie až do jejich tajného podzemního bunkru, jí dopomáhá starý známý inženýr Wallace (Richard Coyle), který se v posledních letech snaží přijít i na ta nejposlednější nacistická tajemství. Speciální úderná jednotka má za úkol v příštích hodinách lokalizovat a zničit ono podivné zařízení, neboť v případě neúspěchu se vedení rozhodne pro vypuštění sedmikilotunové nukleární střely, která po sobě zanechá snad ještě větší spoušť než Klausnerova armáda chorobných nacistických zombies. (Conspi)

(více)

Recenze (50)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka sa snaží nájsť vojnového zločinca, ktorý zatiaľ pokračuje vo svojich experimentoch, samozrejme sa do toho zapletie zopár vojačikov a je jasné, kam to bude smerovať. Úplne zbytočné pokračovanie. Zatiaľ čo v jednotke sa mi páčila pekná atmosféra vo fašistických podzemných tuneloch, toto je už len čistý vojnový akčák, v ktorom sa len strieľa po zombíkoch a nedeje sa nič. Ani jeden atmosferický moment, ani jedna ľakačka, plytký dej. Masky sú vlastne to jediné, čo sa dá pochváliť, príp. ešte ma trochu pobavila vysmiata škriekajúca zombica ku koncu. Zdĺhavá nuda a pre mňa veľké sklamanie. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já bych tentokrát nebyl tolik přísnej. Pokračování válečného hororu se jenom zkrátka proměnilo na válečnou střílečku, což je právě onen důvod, proč to mnozí dopředu zatratí. To, že klaustrofobická atmosféra jedničky ustoupí před akcí, je jasné už od začátku, kde po vzoru [REC] 2 vidíme útoky zombies z první osoby. S násilím se to nepřehání, lekacích momentů je taky pár, ale fungují, a celkového zlepšení se dočkaly i masky mrtvých nácků. Jednička na mě popravdě moc nezapůsobila, ale tohle mě už překvapivě bavilo. (50%) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný sequel k príjemnému Outpostu, ktorým režisér viac-menej pokračuje vo vykročenom smere a rozširuje príbehové univerzum, no podobne ako pri origináli tu chýba niečo viac, nejaký moment, ktorý by diváka (alebo aspoň mňa) trochu výraznejšie nadchol. Skupinku drsných vojačikov v tomto prípade vystriedala zvedavá, emancipovaná ženská, ktorá sa tu zamotá s vojakmi a následne samozrejme aj so zombie vojakmi. Bavilo ma to, aj keď miestami to bolo trochu zdĺhavé, no atmosféra bola dobrá, spracovanie tiež, potešila aj pekná, temná vizuálna stránka, sympatické vygradovanie a určite by som sa nebránil ani prípadnému tretiemu pokračovaniu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

První díl této "Nazi Zombie Trilogy" mě nijak extra nenadchl, ale stejně jsem musela zhlédnout pokračování. Hlavní hrdinka v úvodu filmu přijíždí na určené místo Trabantem a mně bylo v tu chvíli jasné, že toto bude stát za to:) I navzdory zdejšímu nízkému hodnocení se mi Outpost: Black Sun líbil mnohem více, než úvodní díl. Není mi ale jasné, proč Richard Coyle mluvil s tak dokonalým americkým přízvukem. Celkově nechápu, proč někdo vyžaduje po britských hercích, aby svůj krásný a rozmanitý rodný jazyk pro potřeby filmu přetvořili na amerikánštinu. Tak ať si tam dají přímo Američana, ne?:) No, to jen tak na okraj. Ještě, že ty krásy anglického přízvuku mi bohatě vynahradí parta sympatických vojáků, kteří budou s hlavními hrdiny pátrat po šíleném Klausenerovi. Zvláště ten jeden zrzek s prořízlou pusou, jehož skotský "accent" mi zněl oproti té "decentní" a "královské" angličtině jako když nějaký mladík značně pod parou vypráví nemravné a vulgární vtipy:) Děj má spád, potřebnou akci, i skvěle zvolené prostředí. Nečekaný závěrečný zvrat byl tak nečekaný, že mně ani nestihl nijak překvapit:) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka o cestě plné překážek v podobě nemrtvých nácků ke stroji, který je drží při životě. Lena je lovkyně hlav, nacistických hlav, a vydává se neohroženě tam, kde vládne smrt. Tedy, občas dělá koniny, tudíž mé sympatie značně kolísaly. Místy příjemně napínavé, třeba při sestupu do nitra bunkru, rozkošná babizna s injekcí a stroj z něhož srší blesky jak z archy úmluvy. Líbily se mi žlutavé filtry, kamera byla obstojná, hudba fajn. O herecké výkony moc nešlo, jelikož v tomhle žánru nejsou podstatné. Důležité je, kdo a jak zařve. První film si už moc nepamatuji, ale tohle jako jednohubka šlo. Jsem zvědav na třetí část. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie tejto série sa mi na začiatku úplne nepozdávalo. Opäť trvalo, kým sa dej dostal k tomu na čo všetci čakali. Aj tento film ma však prekvapil. Pripomínal v druhej časti hru Wolfenstein 2009, kto ju hral tak vie čo myslím. Film nebol veľmi predvídavý, postavy umierali rýchlo, či už boli hlavné alebo vedľajšie, to mám na filmoch rád, že si myslíte že ten, čo má najčastejšie dialóg prežije ako posledný, ale nakoniec tomu tak nieje. Opäť dávam dobrých 80% predovšetkým za postavu Klausenera, nečakané zvraty, nepredvídateľnosť situácií a samozrejme nášup nazi-zombíkov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotku som si nečakane pozrel a nečakane ma bavila. Dvojku som si očakávane pozrel aj keď je jednotka lepšia nenudil som sa. Príbeh je fajn, pokračujeme kde sme skončili, len s inými postavami, nazi zombie majú fajnové brutálne scény a nacistický bunker s jednotky ma ďalšie fajnové tajne chodby, kde nechýba ta správna atmosféra a lakačky. Steve Barker vie ponúknuť pôsobivé scény ukázal to v jednotke a ukázal to aj tu, akurát ten scenár a herci sú trošku bečkovejší. Určite sa nenechajte odradiť hodnotením. 60% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak mám konečně celou trilogii - tedy končilo-li to Rise of Spetsnaz viděnou. Dvojka navazuje plynule na jedničku a chvilku - asi tak do dvou třetin jsem si myslel, že ji dokonale ukončuje. Třetí díl totiž pojednává o času války a vlastně se odehrává před jedničkou i dvojkou. Dokonce jsem si myslel, že je dobře, že jsem tato díla viděl ve sledu 1, 3, 2... a myslím si to doteď. Kromě toho, že jsem zjistil, kde se Kocáb inspiroval maskou Ropotáma byl film spíše podprůměrný... Do děje je zapojen ženský element, kterému postupně podléhají nejen vědci, ale i borci ze Special Forces... Jedině zombie náckové nezklamali a šli po všem živém hlava nehlava... A tak se zase podíváme do bunkru, kde tentokrát potkáme maminku... Závěr skončil dost otevřeně a velmi jsem se divil, že trojka nenavázala. No, tohle bych přitrovnal k jedničce. za mně je rozhodně nejlepší trojka Rise of Spetznaz... Dávám prsten s háknkrajcem. * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se režisér Barker rozhodl natočit volné pokračování snímku z roku 2008 (Outpost), který se dočkal u diváků opravdu různorodých reakcí, ale i to stačilo k tomu, aby byl natočený další díl. Já sám jsem z prvního dílu moc odvařený nebyl a považuji jej za lehký podprůměr. K mému překvapení jsem po shlédnutí dvojky zjistil, že ta je úplně na stejné úrovni. Zatímco jejího předchůdce jsem nejvíc kritizoval za opravdu tragický výběr hereckého obsazení, tak tady to bude za to, že jsem se tu moc velké hororové podívané nedočkal. Pravda jsou tu zombie, ale většina krvavých scén se jaksi odehrává mimo záběr kamery ba co víc – tyto zombie se chovají opravdu odlišným způsobem, než na jaký jsme byli zvyklí. Ono náckové chtěli trochu něco jiného, než jen bezmozky toužící po lidském mase. Dvojka totiž především vsází na svou akční stránku a tak se hororový fanda musí spokojit s několika přestřelkami, dokonce dojde i na souboj s noži (který je ovšem díky špatnému střihu dost chabý) a ti jenž vydrží, až do konce budou litovat, že to nevypnuli dříve. Podobně jako já. Nemám nic proti otevřeným koncům, ale způsobem jakým najednou všechno skončilo si u mne tvůrci udělali velké mínus. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré podľa môjho názoru v niektorých ohľadoch predčilo ťažkopádnu jednotku. Nazi zombíci síce nie sú v rámci subžánru dávno žiadou novinkou, Black Sun však bolo predsa len o čosi svižnejšie a záživnejšie než prvý Outpost a disponovalo aj nejakými menšími vylepšeniami (napr. chichotavá zombie starena ma pobavila...). Do projekcie som išiel s nízkymi očakávaniami, takže som nakoniec určite nebol sklamaný a vzhľadom na otvorený koniec, zaváňajúci akousi poetikou á la Resident Evil som celkom zvedavý na to, čo Steve Barker predvedie v prípadnej trojke. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spokojenost je samozřejmost příjemné naladění k jedničce, užasna atmosféra hodně pozměněno a více šťávy jak u prvního dílu nemůžu si stěžovat možná jsem i něco málo postrádal ale 2 se povedla rozhodně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu jsem dal odpad a tady nebudu o moc vstřícnější. Nula atmosféra, SS zombie mě nebraly a totéž se dá říct i o hercích. Pár slušných stříleček a to bylo všechno. Myslím, že dva díly stačily. 10% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

BUNKR SMRTI 2 ČERNÉ SLUNCE. CITÁT - Jak jsi mě našla?........... Hlavní hrdinka Lena (Catherine Steadman) jezdí východoněmeckým autem značky Trabant. Lena hledá SSmana Klausenera (David Grant), aby se pomstila za smrt své rodiny. Její společník Wallace (Richard Coyle) zase hledá elektromagnetický přístroj, který Klausener spustil a ovládá. Oba hlavní aktéři tak spojí své síly a vydávají se do území, které ovládají oživlý nacisti. CITÁT -. Co uděláš až ho zabiješ?........ Líbí se mi scénář, má dobrý potenciál, hudba a ozvučení je dobrá a párkrát jsem se leknul. Nelíbí se mi rychlé střihové sekvence, zbytečná mlha, těžko rozpoznatelné akční scény a "šílená" kamera. CITÁT - Co to kurva děláte?!?!........ Není to děsivé jen krvavé ale není to ani zas tak hloupé. Jenže víc jak 40% tomu nedám, protože to asi od 70 minuty ztratilo dech a stalo se to spíše směšnou fraškou. CITÁT - Ona si myslí, že jsem hlupák........ ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

První díl o bunkru, kde náckové vytvařeli zombie supersoldiers bylo zábavné akční béčko. Druhý díl je však nudný, neatmosférický televizní film, kde nenajdete sympatickou postavu. Oproti předchozímu dílu jsou zde totálně příšerné efekty. Holt ekonomická krize. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jejda, jak by řekl můj 5letý synovec. Nebojte, on to neviděl.;-))) Chci říci, tedy asi takto...po shlédnutí nenápadného a správně komorního 1.dílu, jsem po napsání komentu, kdy jsem se rozmýšlel, zda jíti do 2 a 3 či nikoli, nakonec zvědavost zvítězila a já si již po úvodní 10min. uvědomil, že jsem udělal dobře. Z mého pohledu se jedná jednoznačně o třídu promakanější příběhově i v ostatních směrech pokr. Řekl bych, že i ambicióznější. Domníval jsem se ještě předtím, že to pův. film oslabí či zničí (stává se to často) leč opak jest pravdou. Prvních 30min. jsem měl dojem, že sleduji 28....poté s příchutí herní série S.T.A.L.K.E.R. což se ještě zvýraznilo, když se k mé velké radosti objevil pan Hunt (herec je zde sice uveden, ale někdy to zn., že jde jen o foto a samotný herec se neobjeví) který v 1 pův. tvrdil, že mu jde o šutry. Sice bych osobně nezvolil celkový nádech do zelena a nechal bar. filtr na úrovni 1 a 3, takže to občas vypadá, jako pod vodou jihočeského rybníku, ale za ten famózní trabant (což v britských aj. hororech moc nevídám:) jim to odpustím. Přesun k ženské hl. postavě mi neva (hl. když to není....) a tento prvek mi zase připoměl prequel k the Thing, takže ok. Návrat démonického (jak jinak) Klausenera jest samoz. třešničkou, zvláště, když zjistíte, jakou roli zde hraje. Lenin kámoš Wallace, který pátrá po Die Glocke (jo, je to to fascinující zařízení, kteréžto je hl. postavou celé trilogie) jehož ale nelze popsati bez spoilerů, tudíž vám o něm nic dalšího nenapíši.;) Samotný závěr, který mi zase připoměl Silence of the Lambs (jen naopak) byl hodně potěšující a tak mi jen vadí, že není 4 (časově 2.5) páč bych rozhodně apeloval na tvůrce, aby řádně ukončili linii v současnosti s jasným koncem. Takto jsme sice dostali mňamózní 3, ale jelikož jde o prequel 1, tudíž tzv. nultý film, tato nečíslovaná 2, který k mé potěše začíná doslova vteřina tam, kde skončila 1, nemá onen definitivní konec, kde už bude vše nadobro vyřešeno. Je to škoda. Ale ve výsledku mi to tento díl zase tak moc nekazí. Komu se líbila 1, zkuste to. Ale připravte se na to, že nepůjde o komorní bunkrfilm. Tady se totiž jede už na ostro (což ke konci zn. to, že začnou padati i bombičky, nikoli sifónové) a musím říci, že rež. se od předchozího filmu o dost zlepšil. Jen moc nechápu, co měla znamenati ta skřehotající bosorka. To byl asi největší úlet.;-) Takže...vzhůru do bývalé Jugošky. Nikdy nevíte, co tam ti kluci ušatí nacističtí po sobě zanechali. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Outpost: Black Sun“ je celkem průměrným béčkem, které chce být něco víc. Není, je to film zdlouhavý, který nepřináší žádná velká překvapení, a díky celkem nízkému rozpočtu, zde nejsou ani epické scény, které by vás opravdu dostali. Když jste viděli první film, tenhle druhý není povinností, ale určitě vás neurazí. Příběh je celkem provinční, což ještě film malinko sráží. Nejspíš si z něj po pár dnech ani nic moc nebudete pamatovat. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který rozšiřuje dějovou linii prvního dílu, odehrávající se takřka ihned poté. Možná se zde budu po někom opakovat, ale přišlo mi to tay tak. Osobně mám moc rád tento druh film, kde se děj zabývá nacistickou konspirací v moderním světě. Jednička se mi líbila kvůli skvělé hororové atmosféřě a prostředí německého bunkru, kdy současní vojáci objevují tajemství třetí říše. Fascinující. Druhý díl je ale víc akční, oživlí náckové rozpoutají invazní peklo v okruhu bunkru a parta vojáků i s ženou, která se chce pomstít, vstupují znovu do bunkru, aby udělali všemu konec. Strašidelná atmosféra se vytratila, což je velká škoda. I přesto ale mohu za sebe říct, že se jedná o průměrný, nikoli podprůměrný, žánrový snímek. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě velmi příjemně překvapilo. Jednička byla čistý průměr když se mi celkem líbila nebyla to žádná pecka tak jsem se docela bál jak dopadne dvojka. Známe to všichni - pokračování je málokdy lepší. Tentokrát ale za sebe hrdě hlásím, že pokračování mě bavilo podstatně víc. Proč? Díky super ponuré atmosféře, díky sympatické ústřední dvojici, díky té psycho SS babizně kterou bych opravdu nechtěl potkat osobně, díky překvapivému závěru který jsem fakt nečekal. Nenudil jsem se ani minutu, film mi krásně utekl a jak to tak vidím ještě dnes si pustím trojku. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film nemá ani špetku atmosféry,docela zdlouhavý,jen asi dvacet minut,v době kdy skupina v bunkru hledá ten stroj,bylo na lepší úrovni,jinak slabota.A ta pinda,co jak kolovrátek pořád mlela vo nějakym Klausovi,tu bych praštil.40%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Akčnější, než jeho více hororový předchůdce, kterého je nutné vidět, jinak nebudete chápat. Změna stylu mi nevadi, ikdyž první díl měl přeci jen více atmosféry. Ale nacistama nikdy nic nezkazíte, zombíkama taky ne, takže zombie nacisti je dokonalé spojení, abych si to celkem příjemně oddechově užil. ()

Reklama

Reklama