Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme jasný příklad naprosto promarněných peněz a hereckého talentu. Většinu herců z tohoto filmu jse viděl v mnohem lepších rolích. A i když se i tady snažili co mohli, nikdy nebyli schopni tenhle film zachránit. Protože film byl nejen odfláknutý po technické stránce, ale neměl ani co říct divakovi. Natož aby se nad ním člověk zamyslel... Jednu hvězdu tedy dávám za občasné napětí a zvědavost, druhou dávám ze soucitu s herci, které se upsali téhle pitomině. Za mě 40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity. Polovina postav přeexponovaná takovým způsobem, že jejich výstupy se často pohybují na hraně mezi samoúčelnou exhibicí a parodií. Plus podivné žánrové rozkročení mezi dramatem, romancí a thrillerem, přičemž ani v jednom ohledu to na mě nefungovalo tak, jak mělo a mohlo. Když pak v závěru vezme Cusack do rukou sekeru, je už pozdě. Technicky ale zrealizováno s grácií. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když zkřížíte Nebezpečné hry a Černobílý svět, dostanete Paperboye, přičemž blíž budete prvnímu rodiči. Nicole Kidman ještě nějakej ten pátek bude fungovat jako sexuální symbol dvacetiletejch paniců, a my ji to přejeme, má na to. Přiznám se, že jsem Zacu Efronovi fandil ve všem, co dělal. Přiznám se rovněž, že mám slabost pro jižanský záležitosti, kde se vám při sledování potí i košile pověšená ve skříni, když je tam trochu sexu, násilí a krve. Stejně tak mě vždy dostanou filmy jako Palmetto či ještě líp a temněji Body Heat. Paperboye jsem si navíc dal kvůli retrostylizaci. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

I think straight hair gives me class. Jedna z nejpulpovějších věcí za poslední roky, upocenější než Body Heat, buranské přesně tak, jak mám ráda (za aligátoří farmu velký dík), upatlané a špinavé. Nevyčnívající (a skvělé) herecké výkony bez větších problémů přenášejí film mezi žánry (nežánrovost mi v tomto případě přijde jako velké plus mimochodem) a detaily (především ty zbytečné) zase nad průměr (kontrast Yardleym, vězeňská masturbace, medůzy, dopisová úchylka, gayové, neufňukané finále). Kamera je boží. - What do you remember about that summer 1969? - It was hot. It was real hot. Kdo zabil šerifa nikoho nezajímá. Stejně jako intelektuálové z Cannes. (A rottentomatoes se koukám taky vezou na vlně slepé brakové nenávisti.) Nadrženost roku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojné herecké výkony v čele s nečekaně slizkým a tedy působivým Johnem Cusackem jsou hlavní devizou tohoto jinak mdlého a nedotáhnutého snímku. Dějové linie se zpočátku rýsují slibně, jenže v konečném důsledku nejsou schopny diváka oslovit a zapsat se do něj. Zejména tedy postavy nám i s přibývajícími minutami zůstávají lhostejné a to je problém, neboť film se na nich snaží stavět. Kriminální linie vyšumí absolutně do ztracena a celkově to nezachrání ani zajímavá kamera... 5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)

Reklama

Reklama