Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)
  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)
  • Zac Efron se vyjádřil: „Hrát ve filmu s Nicole je skvělé a ocitnout se s ní v choulostivých scénách je jako splněný sen. Byl to s určitostí vrchol mé kariéry." (Sufferer)
  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)
  • Nicole Kidman vytvorila „lacný“ vzhľad Charlotty sama, pretože v rozpočte chýbali peniaze na vizážistku. Ide tak o prvýkrát, keď si Kidman robila svoj vlastný make-up vo filme. (Astonko)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických mestách Los Angeles a New Orleans a ich okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama