Reklama

Reklama

The Encounter

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed noční bouřky nachází pět cizinců útočiště v opuštěné restauraci. Arogantní podnikatel (Steve Borden), osamělá svobodná žena (Jaci Velazquez), pár na pokraji rozvodu, a mladá uprchlice. Majitel jim však slouží nejen chlebem. Tento geniální hostitel (Bruce Marchiano) zná všechna jejich tajemství a má odpovědi na všechny problémy - stačí mu věřit. Je to zázračné setkání, které všechny přítomné poznamená. (KrestanFilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tma. Cesta, jež by směle mohla aspirovat na první místo ve Zputnikově projektu Výmoly.cz. Pár aut se zmateným osazenstvem. Policejní poručík s příznačným jménem De Ville, který je vrací kvůli bouřce a záplavě zpět. Hospoda ve tmě, uprostřed ničeho, jen si tak svítící. A uvnitř... Uvnitř chlap s tím BEZKONKURENČNĚ NEJPROTIVNĚJŠÍM úsměvem na rtech, co jsem kdy viděl. Neměl jsem ho rád už předtím, než začal mluvit. A že toho teda nakecal. Mlel a mlel, až se mi v hlavě rozblikaly žárovičky, signalizující přetížení systému z návalu všeobjímajících informací. Zničehonic mne začala prostupovat dobrota a láska v takové míře, že jsem se záhy pocítil značně přesycen a musel jsem si jít ulevit na toaletu. Ve zbytku filmu mi majitel hospody vypálil svým přelaskavým pohledem do hlavy dvě díry (ano, vím, že ty díry na nose jsem měl už předtím). A těmito dvěma novými dírami naštěstí vytekl i nestrávený zbytek filmového obsahu s vysoce kladně nabitým nábojem emočna. Pro všechny, kteří se v tom snímku shlédli (a že jich tady je, nicméně mám za to, že většina byla již před Encounterem "na správné cestě", i bez pomoci GPSky) mám vzkaz od poručíka De Villa a taky od Dartha Vadera: Nebýt temné strany Síly, byla by na Zemi a ve vesmíru děsná nuda! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další z protestantských filmů (česky "Setkání"), jehož poselství je přijatelné pro křesťany bez rozdílu konfese. Konverzační příběh, který se takřka celý odehrává v malé restauraci. Hostitel je Ježíš, s ním rozmlouvá pět různých lidí. Objeví se tu také Ďábel, který se snaží strhnout člověka na svou stranu. Umělecky jen mírně nadprůměrný evangelikální film, jehož hodnota je hlavně v obsahu. Herecky se mi líbila Jaci Velasquez i černošský pár; v přetěžké roli Ježíše byl jen poslabší Bruce Marchiano. Filmu lze dát za poselství, které obsahuje, i čtyři hvězdičky. Příznačné je, že k dnešnímu dni (21.11.2015) je hodnocení poměrně vysoké (74% - více než např. Umučení Krista, které je umělecky mnohanásobně výše), ačkoli se tu střídají maximální výkyvy, od odpadu až po plných pět. ()

Reklama

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Kresťanské ako hrom. Ak nie ste kresťan alebo ste ateista, tak film pre vás neznamená nič a možno vám príde vtipný. Ostatný kresťania si film ako-tak užijú. Film je to veľmi divný a celkovo príbeh je taký veľmi nudný a neoriginálny. Jediné malé pozitívum na tomto filme sú herecké schopnosti Bruca Marchiana, ktorý si to vie naplno užiť a rolu Ježiša si užíva. Inak celkom dosť veľká nuda. ()

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„SME V DOBRÝCH RUKÁCH!“ My ass! Odpad jak omšové víno! Áno, nápad je to zaujímavý – niekoľko cudzincov (z ktorých každý má nejaký ten problém) sa stretne v malej reštaurácii a výčapný nie je nikto iný ako sám Ježiš Kristus osobne. Úlet? No, myslím že z toho mohla vzniknúť prinajmenšom zaujímavá alegória, film plný myšlienok a podnetov k uvažovaniu. A aký je výsledok? Hnusná, sektárska propagandistická sračka. Ako sorry, ale márne pátram po filme, ktorý ma dokázal tak nasrať ako tento. Odhliadnuc od príšerných hercov a spôsobu natočenia – ideologicky sa jedná o tak odporný brainwashing, že mi skoro privodil mrtvicu. Ježiš je tu len odporná, nesympatická figúra, z ktorej sa sype jedna dogmatická poučka za druhou. Pod pláštikom akejsi rádoby múdrosti vyslovuje veci ako z príručiek Strážnej veže. S dementným úsmevom na perách priznáva že vraždil ženy a deti, pretože to proste zapadalo do jeho „plánu.“ Manipuluje s ostatnými. Snaží sa im vsugerovať, že im necháva slobodnú vôľu, pritom jasne hovorí vety typu: „Nemôžete si vziať priateľa, ktorého roky milujete, pretože on vo mňa neverí. A len tak medzi nami, čo je viac: moja láska alebo jeho?“ či „Len ak vo mňa uveríte, budete spasení. Dám vám všetko, len ma požiadajte. Musíte otvoriť svoje srdce, inak vás čaká utrpenie naveky vekov.“ Zastrašuje. Vyžíva sa v utrpení iných. Cielene v ľuďoch potláča ich vlastnú individualitu, mení ich na stádo tupých ovcí bez názoru, bez vlastného pohľadu na život, bez toho čo ich robí ľuďmi. Ľudský život pre neho nič neznamená, pretože je to „len príprava na ten skutočný život po smrti.“ Nedáva ľuďom možnosť ovládať ho, prijať zodpovednosť za samých seba. Buď on, alebo zatratenie. Buď čierna alebo biela. Nič medzi tým. Bodka. Vysloví že pod každým hriechom sa ukrýva silná pýcha, pritom ňou sám disponuje až až. Neexistuje tu žiadna myšlienka, len súhrn naučených gýčovitých fráz, neexistuje tu možnosť polemiky ani nesúhlasu. V tomto filme je Ježiš Kristus narcistický, fašistický a manipulatívny sociopat, ktorý sa neštíti aj tých najodpornejších praktík, len aby ho ľudia nasledovali. Ak teda Ježiško naozaj existuje a toto je jeho reálny predobraz tak pánboh... ehm, teda Satan s nami. Fundamentalistickí katolíci však budú isto spokojní až-až, určite si zasoplia niekoľko kartónov vreckoviek____Čím to, že zo všetkých postáv mi pripadal najsympatickejší práve ten najväčší „hriešnik?“ Asi preto, že mal argumenty, vlastný názor a aspoň štipku zdravého rozumu, oproti tým ostatným dementom. A preto že nakoniec zvolil menšie zlo a odišiel radšej so Satanom. Takže ospravedlňte ma... idem si na cestu do pekla zabaliť čisté trenky a vziať niečo pekné na čítanie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden kresťanský film a ateisti idú z kože vyskočiť a odpadujú jedna radosť. Pritom, ako mnohí priznávajú, ani si ho nepozreli do konca. Film je iste tendenčný a ani to nijako neskrýva. Snaží sa ale poskytnúť určitý pohľad na kresťanskú filozofiu z dnešného pohľadu, pre lepšie pochopenie v očiach človeka 21. storočia. Okrem oprávnenej kritiky cirkvi však nie je nič, čo je na kresťanstve ako myšlienke zlé. Nie je nutné preto nezmyselne snímok posielať do koša. Nie je silný formou, je lacný, ale je silný obsahom. ()

Reklama

Reklama