Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Collector z roku 2009 jde v klasické klišoidní šlépěji druhých dílů. Je to přímočařejší, umírá více lidí, teče více krve a postav je také více. Jenže více je někdy méně. Nebudu tu plkat, protože tohle si nebere nic z prvního dílu. Vlastně jen postavu zabijáka a zlodějíčka. Krev stříká ze všech děr a koutů. Lidi umírají jak na běžícím páse a člověk si nestíhá ani k nějaké postavě přirůst. Vlastně vám bude jedno - kdo umře a kdo ne. Jde to tak rychle, že za hodinu je vše hotovo. Otázek plno a odpovědí málo. Atmosférická jednička x tupá krvavá dvojka. Tuctovka, kterou zvrací Hollywood každý rok po litrech. Hodnocení OST: Oproti jedničce hudba místy ruší a někdy nebuduje atmosféru. 5/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tomuhle pokračování se dá vytknout několik stupidit, ale zase oproti tomu jsem až do finiše bavil dost slušně, kdy jsem potom (bohužel) v závěru z pár scén málem padnul do mdlob. Že pokračování ztratí na originalitě jsem očekával, ale je škoda, že oproti Sběrateli ztratilo také velkou část napětí, které je nahrazeno poměrně lacinou akcí. První půlka filmu je lepší, příjemná je naštěstí stopáž. Co se gore týče, není to tak hrozný, existují daleko větší řezničiny. Hodnocení v rozmezí 65-70% je adekvátní. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Collector byl fajn, ale tohle je bohužel průser. Tam, kde jednička sázela hlavně na dusnou a komorní atmosféru, dvojka přidává na akci, střílečkách a osobních soubojích. Pokračování tím pádem ztratilo největší sílu svého předchůdce. Navíc zdejší smrtící pasti jsou už hodně, hodně "over the top" a sám Sběratel tím vyvolá dojem toho nejschopnějšího technického inženýra s darem dokonalé předvídavosti. Hudba a brutalita jsou ok, jenže pouze na nich film nestaví. The Collection je tak pro mě prvním velkým zklamáním hned z kraje letošního roku. Fuckt! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Být to vtipné, byla by to fajn absurdní komedie. Být to méně debilní a přehnané, byl by to fajn horor. Ale v téhle podobě je to jen laciné, samoúčelné torture porno (přičemž slovo "laciné" nehovoří o rozpočtu), které v absurditě "pastí" překonává i ty blbější díly série Saw. Kdyby se v závěru onomu opuštěnému hotelu otevřela střecha a vyšlo najevo, že geniální Sběratel si v něm postavil improvizované vesmírné středisko, přičemž se právě raketou chystá prchnout kamsi k Marsu, ani by mě to moc nepřekvapilo. On ani první díl nebyl výkvětem scenáristického umění, ale aspoň měl dobrou atmosféru a působil dost zle, depkoidně. Tohle je špatnej vtip, kterej poslouží jen k ukojení nejnižších žánrových pudů. Podle mne, samozřejmě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se při úvodních jatkách na diskotéce vyloženě zděsil, tak nakonec jsem dostal celkem solidní béčkovou přehlídku létajících končetin a rozmačkaných těl, která je skutečně natolik svérázná a nesmyslná, až bez výjimky splňuje mou představu o oddechové brutální zábavě. Takto ořezaný a v mnoha ohledech nedotažený scénář je sice krajně nevhodné servírovat masovému publiku, ale základní schéma zůstává stále stejně zajímavé, záporák stále stejně děsivý a nové prostředí, byť neskutečně profláklé a na úkor efektu mnohem méně atmosférické, je ve správných rukou správného kata sázkou na jistotu. Přehnanosti se tentokrát už vůbec meze nekladou (jednička byla v porovnání s tímhle docela realistická) a je strašná škoda, že scénář raději krouží právě kolem všech nechutností a ušlechtilých motivací záchranné mise, místo aby se více zaměřil i na smysl "Sbírky" a všech jejích aspektů. Kdyby se zůstalo u komornějšího pojetí z prvního dílu a zapracovalo se více na psychologii a kriminálních motivech, klidně bych ještě nějaký ten díl skousl. Takhle je to jenom šedivé béčko se závěrečnou scénou, které raději ani nechci rozumět. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama