Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sex, drogy, rokenrol, z pohledu a podání ženy. Film je částečnou autobiografií režisérky, scénáristky i herečky v hlavní roli Asie Argento. Ta, jako Anna Batista, populární italská herečka, putuje světem i životem jako osamělá, štvaná a zatoulaná kočka. Má úspěch, je samostatnou, sebevědomou i křehkou ženou. Nedaří se jí však být šťastnou ženou. Shání role, snaží se dobýt Hollywood, stát se režisérkou a zamilovat se do toho správného. Splnění svých snů hledá po celém světě, v Římě, Los Angeles, Londýně, Amsterodamu, ale nachází všude to samé. Panoptikum podivných figurek, jako je ona sama. V Paříži zachraňuje kamarádku před násilnickým milencem, v Los Angeles čelí úchylnému producentovi, v Londýně málem nepřežije focení v bazénu pod vlivem drog. Stejně tak celý její život je jako špatný trip. I když nechybí láska. Zamiluje se do rockového zpěváka připomínajícího Jima Morrisona, ale ten jede zase jen a jen na tom svém tripu. Jakou naději má nový život v těle Anny? (augustin43)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asio ty si bezesporu velkolepá rajda a nepochybuji o tom, že ty historky o tom jak umíš řádit v posteli jsou pravdivý, ale přestaň proboha dělat filmy, když si sjetá ne každej mě doma lajnu haše, aby se okamžitě naladil na tvý myšlenkový pochody. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Už vzhled filmu evokující devadesátkové VHS porno lehce poleká, pokud sedíte vedle ženy, že jste pustili omylem jiný film. Není to omyl, je to něco jako Videodeníky zfetovaných střevíčků. Bohužel je to ale především totálně otravný narcistní art, kde Asia řádně expanduje svůj pěstovaný image nedoceněné umělkyně nebo zkažené ženy vinou nedostatečné lásky slavných rodičů, setkání s špatnými muži, blablabla. Není to ani vlastně moc legrace se špatnosti filmu posmívat, což je škoda. Zpozorníte pouze v momentě, kdy se na scéně objeví chlípný americký producent slibující role a pozve si hlavní hrdinku na pokoj, atd. To je velmi zajímavá památka vzhledem k zážitku s Weinsteinem, který Asia dala k dobru o necelých 20 let později v aféře MeToo a je fajn vidět, že má velmi slušné alibi. Jinou pozitivní hodnotu tento film nemá, pokud vysloveně o hlavní scénáristce, herečce a režisérce v jedné osobě nemáte erotické představy, o které vás tento film realitou možná připraví :-) ()

Reklama

augustin43 

všechny recenze uživatele

zajímavý námět, zajímavá žena, tahleta Asia. Ale nějak ten film nefunguje. Možná proto, že nefunguje ani život hlavní hrdinky a zároveň tvůrkyně filmu. Prázdnota showbusinessu se možná nedá zachytit "zevnitř". Možná, že nosnou myšlenkou mělo být to, že hrdinka je zároveň "celebritou" i naivním divákem. Je celebritou, ale na koncertě rockové skupiny nemá daleko k jednání grupies. Je "hrdinkou" i obětí šíleného světa. Šíleného světa popkultury, kterou vytvářejí šílenci - jak jinak, jako Asia Argento alias Anna Battista. Co si AA a AB jen počnou se svými takto rozehranými životy? A co si počneme my? ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lacině vyhlížející snímek s autobiografickými prvky Asie Argento, která si dílko nejen napsala a zrežírovala, ale také si v něm jako Anna Batistová vystřihla hlavní roli stylem sobě vlastním. Laciná výpověď se s dekadencí, nahotou a upřímným herectvým pomalu v průběhu snímku mění na zdařilou naturalistickou sondu do světa nelítostného showbyznysu. Děj divákovi zkratkovitě předhazuje strmý vzlet Anny do výšin pomíjivé slávy a následně mapuje snahu slavné herečky dobít Hollywood, získat a udržet si partnera či stát se úspěšnou režisérkou. Zpočátku pomalé vyprávění nabírá na obrátkách a žene Annu do zdrcujícího finále, které by se dalo definovat jako vystřízlivění. Celé dílko je okořeněno vulgarismy, drogami, sexem a kapkou rock´n´rollu, což krásně dokresluje ono pozlátko plné hnoje - showbyznys. Osobně jsem ovšem viděl Asii hrát a režírovat mnohem lépe než je tomu u Scarlet Diva. Takže u mě lehký nadprůměr, tak akorát na tři hvězdy. ()

Galerie (13)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Reklama

Reklama