Reklama

Reklama

Apartment 1303

  • Kanada Apartment 1303 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z apartmánu 1303 je úchvatný výhled na moře a interiér je krásně světlý a působí uklidňujícím dojmem. Méně klidný je vztah mezi matkou a dcerou, které spolu byt sdílí. Věci se zlověstně obrátí, když dcera spáchá sebevraždu. Matku dožene tragédie k šílenství a její mladší dcera se odhodlá odhalit sestřinu záhadnou smrt. Zjistí šokující historii jejich bytu, ve kterém si řada mladých žen vzala svůj život. (Nelitos)

(více)

Recenze (20)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že originálnu japonskú verziu som sa snažil asi trikrát dopozerať, pričom ani raz sa mi to nepodarilo, takže mi bolo jasné, že sa mi to proste musí páčiť viac. Túto úlohu síce režisér podľa očakávania splnil, ale že by to bol nejaký dobrý horor, tak to povedať nemôžem. Nebyť účasti pripitučkej speváčky s gitarou Rebeccy, ktorá je jedna z mojich najobľúbenejších herečiek, musel by som ísť do podpriemeru. Apartment 1303 je totiž podľa môjho skromného názoru len tuctová a stokrát videná duchárina s neskutočne nevýrazným a plytkým dejom, minimom ľakačiek či atmosferických momentov, a navyše ešte aj odfláknutým rozuzlením, ktoré ma pomaly až naštvalo. Prvá polovica filmu, kde ukazujú dcéru samú v byte obývanom vraždiacim duchom, ešte ako tak fungovala, divák bol aspoň v nejakom napätí či očakávaní, ale potom to už šlo každou minútou z kopca, a už som bol len zvedavý, či to ten záver nejako nevylepší. Nevylepšil. Herci sú fajn, nakrútené je to pekne, efektná scéna pádu z výšky bola zvládnutá na výbornú (asi je to aj najlepšia scéna filmu)... viac už toho asi nepochválim. Za ten pomerne slušný rozpočet som čakal viac (vidím to niekde na úroveň minuloročného sklamania The Apparition). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite jedna z tých príjemnejších duchárčín poslednej doby. Pekný nový byt, ktorého obyvatelia však dlho nepožijú, divní susedia, nočné prízraky a do toho jedna rozhádaná rodinka, ktorá sa tu postupne príde poobzerať. Je to síce trochu nevýrazné, predvídateľné a s chabým záverom, ale v tomto prípade sa sústredím skôr na pozitíva a tak chválim, že som sa napriek spomínaným výtkam nenudil, malo to fajn atmosféru, sympatický audiovizuál aj herecké obsadenie, takže pohoda. ()

bestlama odpad!

všechny recenze uživatele

Velice úžasný film, plný hravých barviček, ezoterických odkazů, neinfantilních lekaček, velice krásných žen, sympatických herců, skvělých duchů a naprosto dokonalý příběh s nečekaným závěrečným zvratkem. Stopáž není přepálená ani na takto kvalitní duchařinu. Já jsem spokojený. Film budu chtít doporučit každému juvenilnímu sráči a budu ho prezentovat na hororových srazech jako velice kvalitní snímek, který si zaslouží obdiv kdejakého hororového mongola. Film se stane za pár let kultem, protože to nějaké děcko bez vkusu jako já neumí ocenit. Taktéž si celou dobu vymýšlím, protože to byla nehorázná sračka. Od doby, co Pischa Barton nepíchá Ryana z Oranžového městečka lásky, tak točí samé sračky. Tfuj! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Japonskou verzi nesnáším. O Americkym remaku jsem ani nevěděl a tak jsem ani nic nečekal. Nakonec jsem dostal lehce podprůměrnou srágoru, snad s tima nejhoršíma hercema co jsem viděl. Všichni do jednoho stáli za prd. Film je plný klišé a zbytečností. Celkově jsem moc nepochopil smysl tohohle filmu. Ale vyloženě špatný není. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Průměrnej horor, u kterýho se rozhodně nebudete bát, nadruhou stranu určitě existuje i pár horších emerických remaků japonských hororů (i když jich asi není mnoho). Kvalit Kruhu nebo Nenávisti to samozřejmě nedosahuje (i když nevím, nakolik kvalitní je originál od sušižroutů), ale například s takovou Clonou je to tak nějak srovnatelný. Jedna hvězda patří stále krásné Rebecce De Mornay :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mischa Barton a Rebecca De Mornay. Právě kvůli těmhle jménům jsem nabyl přesvědčení, že je tenhle film podhodnocený. A je. I když není to kvůli dvěma výše zmíněným dámám. Obě podaly jedny ze svých nejhorších výkonů. Nicméně i když se samozřejmě nejedná o žádný zázrak, své hororové momenty film dokázal nabídnout a to strašící děvče dokázalo být občas nepříjemné, ačkoliv na originální japonskou bleduli neměla. Dávám 40% a o jednu hvězdu nadhodnotím, protože v porovnání s jinými podobně hodnocenými kousky je tohle zázrak. ()

Litsarch odpad!

všechny recenze uživatele

Už japonský originál byl průměrné kvality, nicméně měl něco, co i tomuto remaku chybí. Atmosféru. Můžeme se také hádat zda příběh je skutečně o bytu č.1303 nebo o matce alkoholičce, která se snaží natočit stejný hit jako když byla mladá. Ono je to vcelku jedno, jelikož oba příběhy spíše diváka štvou svou stupiditou. U jednoho si říkáte "Co to sakra je?" a u druhého "Proč to cpou do toho filmu?". Jelikož divák je snímkem znuděný a 30min mu připadá delší než Titanic, tak si začne všímat chyb ve filmu. Takových těch věcí, jako že jednou na stole obrázky má, když pije víno tak nemá, pak zase má a nakonec svého přítele osloví místo Mark, Alan. A další a další věci, které mi u tohoto snímku ani nestojí za to psát do "zajímavostí" (spíše stupidit v tomto případě). Nejsmutnější ale je, že jsem se u snímku leknul jen jednou. A to v momentě, kdy mi v druhé půlce snímku skočil nečekaně kocour vedle hlavy na sedačku. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá čím zaujať. Je tak príšerne fádny a nezaujímavý a jeho tempo je naozaj vražedne uspávajúce. Lakačky žiadne a okrem slušne spracovaného pádu z okna, sa tu už nič zaujímavé neudialo. Myslel som, že i keď film je nudný, tak aspoň koniec bude divokejší a hlavne to troška aj vysvetlí, lebo z diania vo filme som mudry veru nebol. A on práve naopak, koniec celkom odfláknutý a ešte nielen, že bez nejakého vysvetlenia, ale ešte to cele viac zamotal. Aspoň, že tam hrala Rebecca De Mornay, tá ma tu bavila, ako asi všade, kde som ju videl. Na jedno pozretie to ešte ujde, ale po druhýkrát ho vidieť už nepotrebujem. Slabé 2*. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Z priemerného japonského originálu (2,5*) dobrý americký horor nevykúzlime. Že ale neostane ani chýru, ani slychu, ani len po tej „prostoduchej priemernosti“ som vážne nečakal. Už tak nudné postavy nahradili maximálne tupé Američanky, ktoré evidentne majú nejakú duševnú poruchu, keďže potrebujú okomentovať aj to, keď sa chytia kľučky (v reále to vyzerá asi tak, že postava niečo začuje, sama si v byte okomentuje, že niečo začula, porozpráva si aj možnosti čo to mohlo byť a ako sa to mohlo stať, nakoniec presvedčí samu seba, že to nič nie je a aj tak sa zľakne ... to si vážne režisér myslí, že divák je doslovne taký dement, že si nedokáže domyslieť ani len základné veci?). Postavy sú tým pádom maximálne otravné, navyše mladé herečky nepobrali ani len kúsok hereckého talentu (aspoň že na tú Mischu Barton sa dá celkom pozerať!). Prevarený duchársky príbeh sa nepokúša nijako zvlášť zaujať, hororové scény vyslovene abstinujú, po ľakačkách ani stopa a o akejkoľvek atmosfére sa ani nedá hovoriť. Navyše to celé malo evidentne nižší rozpočet, ale aj tak sa pokúša o rôzne digitálne scény (trápny pád z budovy). Snažil som sa, ale aj tých 80 minút bolo neskutočné utrpenie, v ktorých som nenašiel ani jeden dôvod na pochvalu. Ani nie Béčko, ale doslovné Céčko, ktorý by si hanbu robilo aj na tej najhoršej televízii vo vysielacom čase, v ktorom už nikto televíziu nepozerá. CELKOVO: 0,5* / PS: jediné pozitívum tohto snímku ostáva to, že po ňom docením japonský originál, ktorý keby nemal dosť prestrelený záver, tak si zaslúži aj tu tretiu hviezdu. Tento remake to bohužiaľ nedotiahol ani na tú jednu, a to som zvyknutý, že Američania, keď už remakujú všetko možné, tak z toho vznikne aspoň dvoj-hviezdičkový priemer vzhľadom na pútavé ázijské hororové námety. Od tohto však RUKY PREČ! Jeden z najhorších hororových počinov za rok 2012. Našťastie tento sa aspoň vyhol kinám, narozdiel od takého The Apparition (1*). ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Až príliš sa to držalo overených, klasických a klišé postupov a tým pádom to nemalo ani čím prekvapiť. Dokonca ani len koniec sa nesnažil byť dômyselnejší. A keďže aj samotné herecké výkony nedosahovali potrebný štandard, film ako taký nemá parametre hororu, ktorý by dokázal zaujať, či nedajbože vyvolať zimomriavky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá Janet neví jak řešit své sporty s matkou - bývalou zpěvačkou a alkoholičkou - jinak, než tím, že se odstěhuje z domu a pronajme si byt č. 1303 v jednom paneláku. Ač celý dům vypadá jak před spadnutím, apartmán vypadá nádherně a je z něj skvělý výhled. Ale už po první noci Janet tolik nadšená není - v bytě přežívá tajemné zlo, které si na Janet vybíjí svou zlost. Jenže Janet je příliš hrdá (a naštvaná na matku), než by přiznala svůj omyl a přikvačila domů a radši zkusí vše vydržet. Ale jedné noci Janet padá z balkonu a umírá. Její starší sestra, Lara, chce celému případu přijít na kloub, a stráví v apartmánu noc ... Takže začnu tím pozitivním - ano, byt to byl opravdu pěkný. Pro svobodného člověka velikostně úplně ideální, a nebýt zlých duchů, hned bych se tam taky nastěhoval. Tak, to by bylo - a teď ten zbytek - scénář vycucaný z prstu (z japonského originálu), proč se duchové mstí nastěhovavším se dívkám jsem nepochopil (a znovu si film rozhodně pouštět nebudu), příběhová linie s matkou alkoholičkou úplně nesmyslná, zbytečná a na nic (btw taky když si doma děláte pohodu tak si oblékáte kovbojskej oděv?), herecké výkony na bodě nula. A skončím opět něčím pozitivním, líbil se mi poster k filmu, ten mne nalákal - ačkoliv film samotný stojí za pendrek.. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Nechtene vtipne,strasne zahrane a chovani postav spolu s tim,co nekdy vypusti z ust je na mile daleko logice! Misha je celkem fajn,Rebecca je smesne cameo! Neni vubec duvod si film poustet! ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Horory nie sú moc môj žáner a tento môj postoj vôbec nezmenil. Je úplne podpriemerný. Žiadny príbeh, ľakačky na nulovej úrovni, vôbec nič do seba nezapadalo. Čo stálo za to bolo sympatické herecké obsadenie, efekty, a dejový zvrat. Preto dávam až 1 *. Vôbec vám ho neodporúčam - naozaj!!! Nestojí to za ten čas (ešte že som ho pozeral v taliančine, inak by som si búchal hlavu o balkónové dvere, škoda že nemám balkón...). ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Hihihi, dementní malé dílko. Viděno kvůli Mische Barton, která byla sice taky hrozná, ale stále to nejlepší, co tento film potkalo. Z toho ducha - holky nešel strach a jak sestra Mischy, tak její matka byly obě na facku. Stále doporučuji vidět, protože si opravdu myslím, že je to jeden z nejkomičtěších a nejblbějších "horrorů" ever made. Miluju horrorový béčka, ale toto opravdu není béčko, je to céčko jak vyšitý ...cééé mínus možná. Za dvě hvězdy, ale rozhodně si to dvě nezaslouží. ()

suboss 

všechny recenze uživatele

Film ponúka viacero veľmi dobrých hororových scén s výbornou hudbou. To je ale asi tak všetko a ako celok za veľa nestojí. Nelogických vecí je tam viac než dosť a herecké výkony všetkých zúčastnených sú niekde na úrovni detí na školskom predstavení. Dávam dve hviezdy - hlavne za hudbu. ()

Hiromi.san odpad!

všechny recenze uživatele

Asijská verze za moc nestála. A tohle má být jako co?! Pokus o kasovní trhák nebo oblíbená americká verze "pro ty co nepochopili originál, opakujeme" ? Mladá Američanka se nastěhuje do bytu, aniž by si cokoli zjistila o minulosti tohoto místa. Jak se dá očekávat šeredně na to doplatí. A nejen ona. To byla sračka! ()

Reklama

Reklama