Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jakým jsou Territories mě přivádí občas k myšlence, od kdy že to vlastně Kanada umí točit slušné filmy. Ačkoliv filmů s námětem typu "putující mládež vs. banda zvrácených, zhovadilých vidláckých buranů ze zapadákova" se poslední dobou vyrojilo jako hub po dešti, tento film má hned několik faktorů, díky nimž pro mě nespadá "jen" do žánrového průměru. Nějaká ta drobná nelogika by se našla, ale proč se jí zabývat? Takže, především výborné herecké výkony. Zejména obou ústředních chlapíků, kteří spolu žijí v jakési špinavé chajdě na samotce, kdesi uprostřed lesů. Čas od času si vyrobí dobře stavěné železné klece, zastaví za tmy projíždějící partu mladistvých a zajistí jim (ne)pohodlné náhradní ubytování. Pro zpestření jejich pobytu mají připravený pestrý program, který se však jejich vězňům ani trochu líbit nebude. Je totiž dost nepříjemný, zasahuje do jejich soukromí a docela bolí. A to hodně. Závěr filmu možná přišel až moc "naráz", rozhodně je však i tak perfektní tečkou za celým filmem. Závěrečná skladba Vám může připomínat, že to na nás zase válí Phillip Glass, nenechte se však mýlit. Jedná se o perfektní skladbu See You All - Koudlam. Tak mám dojem, že ve Státech můžou podobní lidé klidně nerušeně fungovat. A klidně i na více místech. Na spoustě míst... Takže lidi, co se chystáte "překročit hranice", vyhoďte raději zásoby "trávy" z okna, chlast vylijte do špinavých motelových záchodů a rovnou tam raději i přihoďte veškeré zásoby případných drog. Tedy, pokud nechcete, abyste zbytek své existence strávili s ksichtem zabořeným do bahna ve stěsněných prostorách nevypolstrované venkovní cely. Nebo zvukotěsné cely. Ta by Vám možná byla příjemnější:) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pasáže s psychologickým terorizovaním, šikanou a nezmyselnými výsluchmi nevinných, v totálnej beznádeji sa utápajúcich mladých ľudí majú svoje mrazivé čaro, rovnako tak záver podaní svojrázneho súkromného očka ušiel, dokopy sa tu však neobjavilo nič, čo by mi ako divákovi nejak obzvlášť zdvihlo hladinu adrenalínu. Territories je síce zaujímavý exploitation, no čakal som, že tvorcovia z toho námetu vyťažia o čosi viac a nechajú dej vyhrotiť do ešte väčších extrémov. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není od věci si takhle při pondělním poledni odskočit k nějakému tomu filmovému mučení a nebudu se tajit tím, že mne začátek filmu příjemně navnadil. Dvojice magorů Torrance a Sotos (tedy jejich představitelé) sehráli své role s grácií a já si ono lidské ponižování a „jako“ mučení celkem užíval. První polovina filmu skutečně příjemně ubíhala, atmosféra měla správné grády a vypadalo to na další zajímavý francouzský kousek. Jak však čas plynul, začala to být trošku otrava, protože jim asi došli nápady a prvotní kouzlo se začalo postupně vytrácet. Korunu všemu dala přítomnost soukromého očka, která rozhodně svěží vítr do umírající zápletky nepřinesl, ba spíš naopak. Začala to být nuda a konec považuju za hodně nešťastný. Otevřené závěry mi nevadí, ale tohle byla prostě bída, spousta otazníků zůstala nezodpovězena a já se cítil ochuzen…50% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Guantanamo de France. " Mučeníčko" ( s 1 torture novinkou ) , ktoré spočiatku pozbieralo všetko to klišé , aké sa o podobný žáner tak ochotne obtiera , ale výsledok Ma uspokojil viac , ako som čakala. Už s úvodnou skladbou http://www.youtube.com/watch?v=oXHjo826R2k Mi bolo jasné , že to dopozerám , aj keby tí 2ja pošukovia tú bezbrannú partičku nezastavili a neumučili . Nič , čo by ohúrilo samozvaných znalcov žánru , no nie je to len 1duchá torture radovánka. Ak sa neupneš len na film , tak nájdeś aj niečo naviac...ja tomu hovorím " H- filmový presah ". Spokojná a DVD pre -order istý. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna není na obzoru nějaký Vietnamec s pirátskými kopiemi dévedéček či neposlušný kamioňák, který zanedbal povinnou osmihodinovou felaci na prochcaném parkovišti u dálniční Šelky, nemá Celní správa do čeho píchnout a svou frustraci z nicnedělání si musí vybíjet na ubohých turistech hrou na Guantánamo. A je to taková nuda k posrání, že klidně mohli raději tu hodinu a půl převažovat náklaďáky a kontrolovat Déháelce plomby. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama