Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna není na obzoru nějaký Vietnamec s pirátskými kopiemi dévedéček či neposlušný kamioňák, který zanedbal povinnou osmihodinovou felaci na prochcaném parkovišti u dálniční Šelky, nemá Celní správa do čeho píchnout a svou frustraci z nicnedělání si musí vybíjet na ubohých turistech hrou na Guantánamo. A je to taková nuda k posrání, že klidně mohli raději tu hodinu a půl převažovat náklaďáky a kontrolovat Déháelce plomby. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Krásně natočené, poměrně pomalé, herecky prvotřídní. Tady prostě někdo měl vizi, chtěl něco říct (ok, nic převratného) ... a tak si za tím šel. Territories nejsou divácky zrovna nejvděčnějším filmem, v poslední půlhodině udělají úkrok někam, kam byste to u klasického normálního exploitationu nečekali. Žádné naturalistické násilí, žadné brutální vyvrcholení, jen taková smutná nejistá tečka za osudem pěti sympatických lidí. Mně se ten závěr moc líbil, rozhodl o konečných čtyřech hvězdách. Po pár měsících na ten flim už asi vzpomínat nebudu, ale bezprostředně po projekci ve mně ještě chvilku úspěšně rezonoval. Palec rozhodně nahoru. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Působivé. Škoda, že díky scenáristické nedotaženosti obou linií příběhu vyšel výsledek trochu do ztracena, ale natočené to je sugestivně. Úvodní, snad čtvrthodinová scéna silniční kontroly je mistrovská. 70% a doufám, že jméno Olivier Abbou ještě někdy uslyším ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍME SI BEJT JISTÍ, ŽE NEJSTE HROZBOU PRO SPOLEČNOST V NAŠEM TERITORIU“....... /// Žijeme v těžkých časech. Světu vládne teror.... CO ČEKÁTE? Bylo jich pět. Teď jsou čtyři, maj oranžový oblečky, žadoní a bulej a dva magoři konaj. ZASRANÝ HLUBOKÝ LESY. Jinak celkem nuda. To už ty dva medvědi od Kolína maj zajímavější hry (vo tom snad nemusím s nikým polemizovat!). Pravda, hra na Guantánamo by mohla pár uchyláku přilákat, ale krom celkem solidního úvodu – nuda. Kdepak asi ti soudruzi z Francie udělali chybu? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem ve fanclubu Vlasty Vrány. 2.) Zajímá mě, jestli může jen tak zmizet 5 Američanů. 3.) Zjistím, že upadnout do zajetí s bolavým zubem je kravina. 4.) Thx za titule ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od Francúzov som teda čakal viac, ako otrepaný exploiťák s minimom brutality. Rozbiehalo sa to nádejne. Partička mladých sa vracala zo svadby z Kanady do USA, ale natrafili na párik vyšinutých colníkov, ktorí ich začali považovať za nebezpečných teroristov (a to len kvôli tomu, že im v aute našli marihuanu). Takže ich pochytali, zatvorili do klietok uprostred lesa a začal sa menší teror. Do tejto chvíle som bol nadšený, pretože film obsahoval všetko, čo má v správnom exploiťáku byť (dokonca mi to z nejakého neznámeho dôvodu trochu pripomínalo Captifs). V druhej polovici však znudili čo sa dalo. Nebolo tam už ani žiadne mučenie, len nudné vypočúvanie a zamiešal sa do toho aj jeden súkromný detektív (očakávané a zbytočné). A keďže ani záverečné rozuzlenie už nič zaujímavé neprinieslo, tak nebudem skrývať sklamanie z nevyužitej príležitosti. Ledva mi to vychádza na priemer. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploitery mám samozřejmě moc rád. Ale tady mne to nějak nechytlo ... Nebo spíš řečeno naopak, chytlo a to hodně, ale pak jak ubíhá děj, tak to jde strmě dolů dějem, obsahem a závěrem, nad kterým jsem úplně kroutil hlavou. Jako šikana party mladých lidí dvěma vyšinutýma "poldama" je mazec... Mrazivý, hnusný, drsný, perverzní ... Potom to mučení, výslechy, lesní atmosféra ještě ok, ale posledních 20 minut je tak "wtf" ve špatným slova smyslu, že se mi to fakt nelíbilo a nudilo mě to ... Připadalo mi to, jako se občas stávalo, že tvůrci už neměli čas a prachy na nějaký dokončování, tak to usekli naprosto nesmyslným a nepůsobivým závěrem ... Škoda, původní "nástřel" to mělo výbornej. Ale jinak v tomto ranku za poslední dobu docela slabota ... (upozorňuju pro neznalé, je to hodně násilnej film vyžívající se v ponižování lidí atd. ...). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Úvod naprosto famózní. Při pochodu ponurých Death in Vegas nás film nestačí seznámit s pěticí hrdinů, která se v odlehlých lesích dostane do pěkného průseru díky dvěma celníkům s neobvyklým koníčkem. Rádi své oběti k smrti vyděsí, psychicky totálně odrovnají, vyslýchají a samozřejmě mučí, i když to násilí tentokrát je v subžánru exploitation hodně umírněné. Důraz se klade především na slušné herecké výkony, naprosto precizní muziku a příběh, v němž si nemůžete být jistí následujícími událostmi. Na atmosféru se ale postupně zapomene. Závěrečná třetina pak uhne díky postavě detektiva do nečekaných vod, ale právě skrze něj si vychutnáme to nejostřejší napětí z celého filmu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Guantanamo de France. " Mučeníčko" ( s 1 torture novinkou ) , ktoré spočiatku pozbieralo všetko to klišé , aké sa o podobný žáner tak ochotne obtiera , ale výsledok Ma uspokojil viac , ako som čakala. Už s úvodnou skladbou http://www.youtube.com/watch?v=oXHjo826R2k Mi bolo jasné , že to dopozerám , aj keby tí 2ja pošukovia tú bezbrannú partičku nezastavili a neumučili . Nič , čo by ohúrilo samozvaných znalcov žánru , no nie je to len 1duchá torture radovánka. Ak sa neupneš len na film , tak nájdeś aj niečo naviac...ja tomu hovorím " H- filmový presah ". Spokojná a DVD pre -order istý. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jakým jsou Territories mě přivádí občas k myšlence, od kdy že to vlastně Kanada umí točit slušné filmy. Ačkoliv filmů s námětem typu "putující mládež vs. banda zvrácených, zhovadilých vidláckých buranů ze zapadákova" se poslední dobou vyrojilo jako hub po dešti, tento film má hned několik faktorů, díky nimž pro mě nespadá "jen" do žánrového průměru. Nějaká ta drobná nelogika by se našla, ale proč se jí zabývat? Takže, především výborné herecké výkony. Zejména obou ústředních chlapíků, kteří spolu žijí v jakési špinavé chajdě na samotce, kdesi uprostřed lesů. Čas od času si vyrobí dobře stavěné železné klece, zastaví za tmy projíždějící partu mladistvých a zajistí jim (ne)pohodlné náhradní ubytování. Pro zpestření jejich pobytu mají připravený pestrý program, který se však jejich vězňům ani trochu líbit nebude. Je totiž dost nepříjemný, zasahuje do jejich soukromí a docela bolí. A to hodně. Závěr filmu možná přišel až moc "naráz", rozhodně je však i tak perfektní tečkou za celým filmem. Závěrečná skladba Vám může připomínat, že to na nás zase válí Phillip Glass, nenechte se však mýlit. Jedná se o perfektní skladbu See You All - Koudlam. Tak mám dojem, že ve Státech můžou podobní lidé klidně nerušeně fungovat. A klidně i na více místech. Na spoustě míst... Takže lidi, co se chystáte "překročit hranice", vyhoďte raději zásoby "trávy" z okna, chlast vylijte do špinavých motelových záchodů a rovnou tam raději i přihoďte veškeré zásoby případných drog. Tedy, pokud nechcete, abyste zbytek své existence strávili s ksichtem zabořeným do bahna ve stěsněných prostorách nevypolstrované venkovní cely. Nebo zvukotěsné cely. Ta by Vám možná byla příjemnější:) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek docela navnadil, ale pak už to šlo jen a jen z kopce, nudilo mě to víc a víc a jakmile se na scénu dostal policajt, tak už to bylo úplně zabitý. Nějaké poselství tohoto snímku jde naprosto mimo mě. Čekal jsem něco lepšího, tohle byl velmi slabý pokus o dobrý thriller. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva magoři se vydávají za celníky, lapnou pětici mladých lidí a tu se chystají odkráglovat. Nejlepší je úvod, kdy nepoučený divák ještě neví, že celnice je na druhé straně. Pokračování je tuctové exploitation ovšem bez krve a šokujícího fyzického mučení. Násilí je natolik umírněné, že i při zabodávání jehly do žíly kamera uhne. Dobře, chybí potoky krve i střeva ven, pak očekávám dusnou atmosféru a nesnesitelné napětí. Tentokrát jsem ale dostal jen neoriginální psychologické ponižování proložené řadou nudných pasáží. Sakra, ani otisk žhavého železa neukázali naplno! K tomu místy opravdu prasácká kamera, stroboskopy na zabití a trapný feťák, co by mohl být soukromým detektivem, ale také nemusel. Francouzi se tentokrát opravdu nevyznamenali... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutie, či udeliť tri, alebo štyri hviezdičky, bolo tentoraz ťažšie než obvykle. Úvodná štvrťhodinka slabučká, no potom začne naberať príbeh o dvoch postirackých psychopatoch z Guantanáma hrozivejšie kontúry a začína sa ten pravý teror. Film však nemá žiadny extrémny trumf, ktorým by prinútil zbudnúť na pachuť zo začiatku. Celkovo však slušné. 68% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První 2/3 jsou hodně dobře zrežírovaným a castingově dokonale obsazeným psychothrillerem s troškou té krve. Věřím tomu, že to celé mohlo vygradovat do dost nechutného a dostatečně přesvědčivého konce. Nu pan Abbou si ovšem vybral jinou cestu - a to ještě zajímavější. V poslední třetině filmu se objeví jeden "nečekaný" nový element, který načrtne dalších několik zajímavých linií možného vývoje .. a překvapí zajímavě pojatým vyústěním. Na to, jak jsou jednoznačně rozdány karty, jsou Territories krásná mnohovrstevnatá a dobře promyšlená hra. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po počátečním slibným nájezdu je z toho nakonec obrovský zklamání. Prvních 30 minut je OK. Ale nástup starýho pajdajícího šerifa dává pomalu tušit, že tohle nemůže dobře dopadnout. Po pár minutách se na scéně objeví další, v tomhle případě soukromej detektiv a příběh je úplně v jiných kolejích. Já to prostě nechápu. Scénarista je absolutně impotentní. Navíc hlavní dvojice trýznitelů je totálně bez charizmatu. Tyran a ňouma. K tomu všemu naprosto dementní, otevřenej konec. Film táhne pouze kamera Karima Hussaina a kupodivu věrohodný herectví mučených. Ve srovnání se stejně starým a tématicky podobným filmem Undocumented působí Territories jako slabej odvar a prohrává na plné čáře. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za vrchol filmu považuji prvních 15 minut. Film ničím nepřekvapí, myšlenka nudná, herci nezajímavý. Zkouknuto na dvakrát. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slušné.. Jak psal heyda, první 2/3 excelentní, poslední třetina a pro mě hlavně konec chabý, nudný, bez nápadu... Škoda, film člověka solidně napnul a alespoň já jsem od něj očekával nápaditější konec. Jinak velmi zajimavé... 60% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Díkybohu za ten žánrový odklon ve druhé polovině snímku! Kdo by chtěl další nudnou exploatační sračku (kterou film také v první polovině je). Dobře, podle komentářů 99 % lidí zde a na IMDb asi všichni. Tady ale souhlas s J*A*S*Mem a plus tvůrcům filmu za jejich odvahu šlápnout někam jinam. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna celní kontroly je úžasná a oběti mi bylo úpřimně líto, i když se jednalo o film. I když nevěděli, že se jedná o dva magory, tak při takové policejní buzeraci nemůžete nic dělat. Takže začátek byl hodně slibný. Bohužel postupem času film upadl do průměru ve svém žánru. Hodně mě pak zklamal závěr. Čekal jsem nějaké brutální vyvrcholení, ale konec tak nějak vyšuměl do prázdna. ()

Reklama

Reklama