Reklama

Reklama

Sloni žijí do sta let

(TV film)

Obsahy(1)

Legendární cestovatel Miroslav Zikmund se spolu se štábem České televize vrátil v roce 2003 na Cejlon (Srí Lanku), který před třiceti navštívil společně s Jiřím Hanzelkou. Ze svého několikaměsíčního pobytu tehdy přivezli nejen zajímavý filmový materiál, ale napsali také knihu Ráj bez andělů. Miroslav Zikmund se zde setkává se starými přáteli, s nimiž vzpomíná na první pobyt i Jiřího Hanzelku a porovnává, nakolik se život na tomto ostrově změnil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto dokumentu se odvíjí od toho, zda má člověk rád vzpomínkové pořady a návraty po letech nebo ne. Já je ráda mám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dnes už se na práci zvířat nahlíží jinak. Dokument je také ještě bez zmínek o změnách klimatu a devastaci lesu na ostrově v důsledku velkého populačního boomu. Zikmundovi je zde již osmdesát, ale tusím že se dožil stovky.   https://www.ceskatelevize.cz/porady/1105485078-sloni-ziji-do-sta-let/ ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Mirda se vrátil na Cejlón a ukazuje nám co se za tu dobu změnilo. Je pochopitelné, že za tu dobu se ze Šrí Lanky stalo zcela něco jiného než před lety kdy ostrov naposledy navštivili Hanzelka a Zikmund. Jakožto absolventa zájezdu do této země, mě spíše potěšily pohledy na krajinu, než-li na nostalgické vzpomínání pana Zikmunda - byť hovořil velmi empaticky. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí v iVysílání České televize. Napůl dokument o životě slonů na Srí Lance, napůl vzpomínání na 30 let starou cestu Hanzelky a Zikmunda. Pokud už toto spojit, šlo to podle mě udělat ladněji, udělat ze Zikmunda třeba průvodce při poznávání života slonů (navíc by ten název filmu krásně dozrál v případě Zikmunda), ale takhle to bylo chvíle Zikmunda - chvíle slonů. Nebo se soustředit na Zikmunda a jeho návrat na Srí Lanku, mě by třeba zajímalo, jak je lidé tehdy brali, když už opravdu našli i ty, se kterými tam při své cestě pobývali... Trochu promarněná příležitost. ()

Reklama

Reklama