Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásnou Helen, která pracuje v anglickém přímořském městě jako kadeřnice, muži obletují na každém kroku. Ona však všechny nabídky ke sblížení odmítá. Na pobřeží bydlí i rodina emigrantů z bývalé Jugoslávie _ temperamentní Smokey, jež se živí zpíváním v místním baru, její čtrnáctiletý bratr Honda a invalidní dědeček. Honda, který se po matčině smrti zcela stáhl sám do sebe a přestal mluvit, tajně nahrává zvuky okolního světa. Objektem jeho zájmu se stává i Helen, kterou citlivý chlapec v skrytu duše obdivuje. Dívku však tíží podivné tajemství a její setkání s Martinem, který se po devíti letech vrací do rodného města, odstartuje tragické události, u jejichž zrodu stojí dávný zločin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

bourec 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohodle debilního filmu jsem si všimnul bohaté filmografie režiséra Winterbottoma,z které jsem viděl asi jen Sílu srdce.To taky byla velká filmová nuda.Ovšem tohle?Nuda,nuda,penis černocha,nuda,nuda.Všechny tyhle mimoamerický umělecký alternativy jsou tak nezábavný,že se na to ani nedá koukat.Film jsem vydržel asi do padesátý minuty,pak přišel na řadu rychloposuv.Už mám spousty jmen,od kterejch nechci nikdy nic vidět,tenhle blázen je jednim z nich.10%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama s dobrými herci a působivou atmosférou. Hra s kamerou je docela zajímavá, ale nejsem si moc jistý, že se sem hodí. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem asi vážně nebyl ve správném rozpoložení ... upřímně je mi líto, že jsem byl kvůli Temné hře tak dlouho vzhůru - on ten dabing taky dělal svý... Hvězda je pouze a jen za Rachel Weisz. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pod morskou hladinou sa skrývajú tajomstvá, potlačené vášne, či chlapčenské túžby po matke a milenke zároveň. Labina Mitevská (Samotáři) a Rachel Weiszová (Múmia) v pobrežnej dráme o láske a zblížení. Dve ženy, každá zastupuje inú líniu. Balkánka nespútanosť prvej z dievčat nachádza svoj odraz v barovom speve a sexuálnej otvorenosti; tajomná kráska z kaderníctva naopak posteľné návrhy odmieta, jej myseľ je spojená temným putom s prepusteným trestancom. Úsporné dialógy a bohatý obraz, dej pomaly plynie v rytme prílivu a odlivu. Atmosféra (nie dej) pripomína Kieslowského filmy, s ktorým má zhodného aj kameramana Slawomira Idziaka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Odvážný a hravý režisér Winterbottom, křehký a vizuálně uhrančivý příběh, nespoutaná Rachel Weisz i průměrné drama.. stačí si jen vybrat.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Všichni chtějí Rachel Weisz. A od začátku je jasné, že kvůli tomu poteče krev. Přitom takovou Labinu Mitevskou zase může mít bez větších problémů kdekdo. Nepředvídatelný Michael Winterbottom tentokrát někde mezi romantikou, erotikou a kriminálním dramatem. Výsledek není špatný, ale ani moc přesvědčivý, něco mezi. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Neúnavný lovec bobříků Michael Winterbottom nám po nezapomenutelném úlovku z roku 1996 (Kate Winslet v "Neblahém Judovi") v "Temné hře" naservíroval hned několikanásobnou ukázku ze své sbírky :-). Ale žerty stranou - vedle nepochybně atraktivních erotických kreací Rachel Weisz a Labiny Mitevské (a navíc ještě jakési bezejmenné lehké děvy) nabízí "Temná hra" poněkud nejasný, ale přesto zajímavý příběh, víc než dobrou hudbu a kameru a především dokonalou atmosféru nevlídného pobřeží, neustále bičovaného větrem a příbojem, atmosféru stejně syrovou, jako je prostředí v němž se hrdinové snímku pohybují. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Drama s kriminální zápletkou koketující s thrillerem? Proč ne. Mrkl jsem na herecké obsazení a hned jsem věděl, že tohle chci vidět. Rachel mám rád a opět jsem se těšil i na Labinu. Bohužel problém nadešel s podivně kolísavou atmosférou. Místy se režisérovi podařilo navodit příjemnou hutnou dávku napětí prošpikovanou erotickými scénami, aby to následně doslova „zabil“ nezáživnými pasážemi. Právě tato nevyrovnanost se následně podepsala i na mém konečném hodnocení, protože popravdě jsem se u toho dost nudil. Nahota (OK), napětí (na můj vkus málo) a pokud někdo čeká nějaké pořádné finále, tak to ať si film raději ani nepouští. Ale je to celkem škoda, protože potenciál by se tu určitě našel.Slabých 50%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Michaelu Winterbottomovi se daří točit erotické a lechtivější scény, ale vše ostatní jde do kytek. Stejně jako 9 songs, kde však vlastně kromě hudby a sexu nešlo o nic jiného, i tady u Temné hry kulhá scénář. Nepochopil jsem, o co vlastně šlo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nic na tomhle filmu vlastně není. Stokrát viděné. Ale zpracování je docela fajn a taky je fajn vidět Labinu Mitevskou jinde než v Samotářích. Příběh je primitivní, ale nějakou záhadou jsem ho musel dokoukat a nakonec zjistil, že se mi to vlastně líbilo. Jen ta Rachel mne prostě nedostává, nebyla pěkná ani zamlada. Herečka dobrá, ale jinak...70% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Drama, jakých je 12 do tuctu, od zbytku své kategorie odděluje přirozený přístup k erotickým scénám a krása Rachel Weiszové, u které bych podobnou odvahu prostě nečekal. Jinak ale nic zvláštního. Film je sem tam proložen nějakým filtrem, pravidelné použití ale trochu otravuje (scény z pláže = žlutý nádech), stejně jako Alessandro Nivola, který ze svého hereckého rejstříku nemá bohužel co nabídnout. Pointa je odhadnutelná od nějaké desáté minuty filmu, takže ani v tomto aspektu žádné překvapení. 60% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Vcelku tuctový drama, s trochou překvapení, nahejch zadků a Rachel Weiszovou. Naštěstí má film jen 84 minut, tak se dá přežít celkem bez ujmy. ()

Reklama

Reklama