Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unesl devítiletou dceru bohaté celebrity a skrývá se v opuštěné škole. Jenže brzy bude za své činy pykat, každý první jarní den tu totiž dochází k záhadnému krveprolití. Unesli dceru bohaté celebrity a schovali se do opuštěné školy. Jednota ve skupině je tatam a rostoucí pocit viny je rozdělí. To ještě nevědí, že jejich úkryt je loveckým revírem záhadného tvora, s nímž přichází každý první jarní den děsivé krveprolití. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zápletka, trailer i plakáty mě na ten film hodně lákaly, dost jsem mu věřil, ale nakonec se nejedná o víc než o průměrný malý nezávislý horor, v podstatě o sbírku klišovitých motivů a neoriginálně pojatých scén, které jsme již mnohokrát viděli. Koukat se to samozřejmě dá - technicky je film pěkně udělaný, atmosféra amerického vidlákova funguje, závěrečná naháněčka s monsterzabijákem je taky docela fajn, ale tak nějak jsem doufal ve víc. Když pominu to bohužel neefektivní pospájení různých motivů dohromady, nejvíc tomu filmu ubližuje fakt, že nefungují vztahy mezi postavami a že zmiňovaný monsterzabiják se chová tak, aby to vypadalo hezky na kameře - nehledě na to, o co mu vlastně jde. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trochu zmiešané pocity, ale to najskôr spôsobil podivný žánrový mix, ktorý však napokon nevyvrcholil tak, ako by som si želal. O čo ide. Najprv tu máme starého farmára, ktorý unesie dve holčiny a priviaže ich vo svojej stodole, aby na nich spáchal rituálnu obetu. V druhej dejovej línii vystupuje skupinka únoscov, ktorí unesú dvoch ľudí a žiadajú výkupné. Takže ako keby som pozeral na rukojemnícky thriller seknutý s exploiťáčikom, teda aspoň spočiatku to tak vyzeralo. Akonáhle sa nám však v záverečnej tretine všetky postavy stretli, zmení sa to viacmenej v tuctový slasher, v ktorom mumifikovaný mutantík (či čo to bolo za fešáka) so sekerkou masakruje jednu postavu za druhou. Takže záver je už len čistá naháňačka, ktorá tu už síce bola veľakrát, ale aspoň nenudí. Gore uchádzajúce, nakrútené je to slušne, postavy znesiteľné, ale aj tak to bude len za silné 3. Celú dobu som mal totiž pocit, že sa z toho dalo vyčarovať omnoho viac. Zo samotného námetu toho totiž veľa nevyťažili, atmosféra trochu pokrivkáva a pokiaľ malo ísť najmä o tú brutalitku, videl som už aj omnoho lepšiu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tuctový americký příspěvek do kategorie rádoby netradičních konceptů postavených na hororovém základě. Film láká na premisu, že se střetnou dvě protichůdné skupiny postav a s nimi i dva protichůdné žánry, ale než k tomu v poslední třetině dojde nenabízí vůbec nic, co by diváky přimělo avizovaný střet jakkoli vyhlížet. Navíc sekvence, kde unesené dívky ve stodole vyšinutého farmáře neustále říkají, jak je to strašlivé a děsivé, neblaze evokují podobné sekvence ze zlatého lejna filmového neumětelství a nezáživnosti "Orgie mrtvých". Pokud tvůrci nedokážou vystavět atmosféru, která by dolehla na diváka, a musejí si vypomáhat tím, že nechají postavy slovně konstatovat, jak by se měli diváci cítit, je to prostě známka diletantství. Bohužel v tomto případě nikoli zábavného, ale prostě jen nezáživného. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle do kytek poslat nemůžu, protože jsem se nečekaně bavil. Připomnělo mi to podobný případ s nedávným příbuzným Maskerade, což byl podobně nezávislý slasher, jehož první půlka spíš otravovala. Jakmile ale odbije část druhá, s nástupem maskovaného zabijáka začíná ta správná prdel. Postavy tu přicházejí o své hlavy dřív, než by stačili říct "sex", zabiják je rychlý a rozhodně se s nikým nesere. Ke všemu hezky střídmá stopáž a slušná brutalita udělala z Rites of Spring poctivou, ničím urážející jednohubku. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Snímok z počiatku tápal , akoby režisér nevedel, ako ďalej. Sfilmovať údajne skutočné udalosti, ktoré neboli údajne do dnes údajne vyšetrené mu inú možnosť údajne ani nedali. Že v amerike sublimuje kopec ľudí a nikto ich nikdy nenájde , je všeobecne známe. V poslednet tretine filmu nabehla roztržka , pridal sa slash a snímok nabral sympatické obrátky, aj keď sa logika mohutne bránila. Všetko tu už bolo a obsahovalo to ďaleko viac vitamínov. Nemyslím, že sa tomuto sfilmovanému dohadu treba vyhnúť oblúkom, čoskoro totiž príde potomok a vo vynovenej verzii. Verím v lepšie časy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher o únosech a pachu krve. Nitky dvou příběhů se spojí v momentě, kdy se postavy setkají na jednom místě. Škoda, že samotný rituál byl odbytý, těšil jsem se na pohanské mysterium. Na druhé straně je tu poměrně dost mrtvol, kromě občasného střílení je pěkná především práce sekyrou. Rubačka, létají ruce, létají hlavy. Nevím, zda autoři použili obehraná klišé záměrně, nebo z nedostatku nápadů. Schovám-li se před netvorem za strom se špičatým kůlem, není jisté, zda trefím zrovna netvora... Doufal jsem ale, že na klišé o blbé blondýně nedojde...nu...tak tahle byla ultrablbá. Nemluvě o tom, že jsem čekal, jak z podzemního hnízda vyjde něco ještě děsivějšího...škoda. Na jedno podívání dobré, kamera obstojná, o napínavé chvilky nebyla nouze. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Reynolds, se měl vysrat na tu linii s únosem, která trvala strašně dlouho a měl se zaměřit více na toho zabijáka a Gore, pak z toho mohl být slušný Slasher. V závěrečné půlhodince, sice dojde na několik krvavějších momentů (useknuté hlavy), ale už jsem byl natolik otrávený a znuděný, že tohle mě už neprobralo. Navíc ten poloamatérský look, tomu taky moc nepřidal. Každopádně, jako debut, to nebylo úplně nejhroší, ale jde vidět, že režisér je odněkud z prdelákova a podle toho vypadají i jeho Horory. Worry Dolls, je zatím to nejlepší, co natočil. (129. hodnocení) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myšlenka skvělá - vzít dva povedený náměty, z nichž každý by vydal na samostatný film (jeden horrorový a druhý kriminální) a dějově je proplést dohromady. K dokonalosti ovšem chybí lepší herci a hlavně trochu propracovanější scénář. Nejsem z těch, co u béček často řeší onu pověstnou "logiku chování postav", ale tady to v tomhle směru fakt silně haprovalo. První dvě třetiny ještě jakž takž šly, ale v tý třetí se rejža&scénárista zjevně snažil film zmrvit pokud možno co nejvíc to půjde. Taky dvojka 'Miss Aerobic Sex + Oplácaný Vousatý Nekňuba' byla hodně hodně nepravděpodobná. A ubohý závěr, kterým si to rejža hodně ulehčil na úkor divákovy spokojenosti, definitivně ukončil moje dilema, jestli lepší tři nebo slabé čtyři. Ovšem vypnete-li mozek, nebo mu aspoň razantně snížíte otáčky, čeká vás vcelku uspokojivá oddechová podívaná (pokud jste tedy úchylové tak jako já). ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož si v půli nudou jde člověk raději zastřihnout ohanbí, i když to není vyloženě akutní, si přeci nezaslouží vyšší hodnocení. 2/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě štvalo úplně všechno kamerou počínaje a herci v rolích místy neskutečně debilních postav konče. Něco si časem sice sedlo a to především proto, že tvůrcům se celkem v pohodě podařilo skloubit oba žánry, ale ten nádech poloamatérského videa se vymazat nepodařilo. Neprospívá ani chybějící vysvětlení ohledně monstra. Film tak zachraňuje závěrečná cca dvacetiminutovka, která má fakt něco do sebe a Reynolds se s ní vypořádal parádně. Škoda, že do toho nešlápl o něco dřív. 40% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro mě jak zklamání, tak překvapení. Z textu distributora jsem moc chytrý sice nebyl, ale jak se dvě linie děje začaly rozjíždět, tak jsem pochopil a musím uznat, že thrillerová i hororová část se mi dosti líbila, i když jsem nechápal, jak spolu souvisí. Člověk je ale spokojen. Atmosféra slušná, linie v dobrém tempu a herecky obstojné. Jak se ale obě linie nenásilně propletou, nastává vcelku zklamání. To že zajímavý děj zvrhne v klasickou vyvražďovačku by člověk ještě vzal, jelikož atmosférově to špatné nebylo. Začaly ale drhnout dvě věci. Děj a herci. Do té doby skvělá Rachel (Anessa Ramsey) začne díky scénáři značně "hloupnout". A jelikož je jedna z těch, na které film stojí, tak to vcelku dost bije do očí. Ostatní jakoby jí následovali. O záhadném tvoru, jakémsi monstru-zabijákovi, toho celkově moc nezjistíme. Jen že má rád hlavně hlavy a díky obětem pro něj je dobrá a předčasná úroda. Někomu to jako vysvětlení stačí, já jsem čekal trochu hlubší zasvědcení, ale co. Problém ale je, že i on se chová jak praštěný do hlavy. Ale chápu, že je pro film efektnější když Xkrát bude mlátit do čelního skla auta a stejně mu obět uteče (nečekaně), než aby prostě otevřel dveře a oběť vytáhl. Následné zjištění, že dokáže urazit delší vzdálenost prakticky stejně rychle jako auto už nikoho nepřekvapí. Je velká škoda, že film který je více jak polovinu stopáže nadprůměrný, dokáže posledních 30min tak srazit dolů. Stačily by menší úpravy, odstranění do očích bijící a hloupé věci, a mohl to být opravdu dobrý snímek. I naháněčka se dá udělat velice dobře (Eden Lake a další např.). Nutno ale uznat, že i druhá polovina má slušnou atmosféru, což ještě více podtrhuje to, jaká je to škoda. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak strašnou práci mě dalo,abych vydržel alespoň půlku filmu,že sem nakonec posledních dvacet minut přeskakoval.Hrozná blbost.20%. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Začalo to hezky. Máme tady dva děje, v podstatě i dva odlišné žánry, které do sebe někde v polovině zapadnou, aby se vše nakonec proměnilo v klasickou vyvražďovačku. A přesně zde nastává ten problém. Tady se toho dalo vytěžit daleko víc a nevím proč to spadlo zase tak jako všechny ostatní horory podobného žánru, do takové odporné stoky průměrnosti a všednosti. My nevíme vlastně nic. Teda tušíme, ale chtělo by to daleko víc vysvětlování. Chci vědět, co se s tím stalo na konci a chci, aby "to" načaté bylo i dokončené. Nevěřím, že by mohl vyjít i druhý díl a nevěřím, že tvůrci vůbec nějaký druhý díl plánovali. Prostě to na mě celé působí, že byli jen líní dotáhnout vše do konce. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Film postavený na dvoch príbehových líniach akosi nefungoval, vôbec mi tu nepasoval únos malého dievčaťa a ku koncu spojitosť s tvorom. Radšej mohlo ísť o jednoduchšiu zápletku spojenú so starým pánom, ktorý unáša dievčatá, aby vykonal svoj rodinný jarný rituál. Mnoho vecí tu bolo pramálo vysvetlených (rituál kvôli dobrej úrode?), dokonca ani o tom "monstre" (pôvod) takmer nič nevieme. Čakal som viacej gore scén, alebo aspoň napínavejšie scény s "monstermúmiou" . Technicky nemám čo vytknúť, ale bohužiaľ ide o poslabší horor. Záver? Na takéto som priam alergický. Opäť raz režisér ukončuje film systémom "neviem čo ďalej - STOP". A rozmýšľam, že si urobím tabuľku s najprimitívnejšími hororovými koncami. P.S. Čo sa stalo s malým dievčaťom? ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Čistej hororovej průměr kterej neurazí ani nenadchne. První půlka filmu je spíš seznamovací s postavama, ve druhý půlce konečně papínek vyleze ze sklepa a začne solidní naháněčka která o tři pole dál končí ve starý škole kde se film zbaví poloviny postav během pár minut, pak už je to klasický zdrhání sem tam. Co nepotěší je naprosto nevysvětlenej důvod proč dědek krmí toho hnusáka a taky úplně šíleně rychlej konec kdy jsem si fakt říkal WÁÁÁÁÁT TO JE JAKO VŠECHNO? Co naopak potěší je solidní maska Wormface kterej bohužel moc prostoru nedostal. P.S. co se vůbec stalo s tim dítětem? Řekl bych že na něj trochu zapomněli. ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem si v synopsi přečetl, že se bude jednat o záhadného tvora, zbystřil jsem, čekal jsem něco ve stylu Jeepers Creepers a podobných vyvraždovaček. Až do 40 minuty jsem byl přesvědčen, že by to mohla být pecka, bohužel s nástupem celkem cool zabijáka se ''srposekerou'' se vytrácí atmosféra a film zaplouvá do průměru. Co mě chybělo, je fakt, že režisér kromě jednoho momentu nenabízí, možnost sledovat zabijáka, jak vyhledává své budoucí oběti a navodit tím alespoň trochu té strašidelné atmosféry, ale dá se to pochopit při jeho prvním díle. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Sklbenie kriminalky a hororu,ktore dopadlo tak vselijako,unos dcery zbohatlikov,vykupne a tie bludy okolo toho ma nejako extra nezaujimalo,zeny zajate a pouzite ako obeta,monstrum s hnitym ksichtom a nahanacky hore dole ma uz zaujalo ovela viac,ale aj tak sa jedna len o priemer,ale dalo sa na to pozerat...:-) ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Padraig Reynolds je šikulka, kúpil si debnu piva, pustil DVD prehrávač a pozrel si všetky horory čo za niečo stoja, dokonca i tie čo stoja za za prd. A potom už len zapisoval nápady a samozrejme že si zapísal tie, čo sú predsa najznámejšie, že. A tak ho inšpiroval Jeepers Creepers, starý dobrý Freddy K. a jeho rukavička na hranie, deti z kukuričného poľa či Tarantinovské Od súmraku do úsvitu. Akurát že zabudol, že to treba vystužiť kvalitným a napínavým príbehom. Namiesto toho však podobne ako väčšina hereckého ansámbelu stratil hlavu, a poďho, začal vŕšiť jedno klišé na druhé. Ale vďaka kratšej stopáži je to dopozerateľné a 21. marca možno že aj strašidelné (ale to len v čisto hypotetickej rovine) ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina byla mnohem lepší než první a neznámý sekerník připravil velmi dobrou podívanou, nicméně pro lepší hodnocení by musel mít film lepší tempo (zvlášť v první polovině) a soudržnost (máme tady několik zápletek nepasujících moc dohromady), avšak za zkoušku to určitě stojí. Slabší tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama