Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela neškodný horor s fajn šedivou atmosférou, který si ale stejně dobře jako v kině užjijete také na televizi. Rozhodně zaujaly netradiční střihy při napínavých scénách a perfektní klavírní soundtrack a jinak je škoda, že tu ze sebe hlavně ke konci dělá Jeffrey Dean Morgan takového tupce. Dybbuk box má stále co říci! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kletbu z temnot bych rád uvalil na křupany a hovada, co předevčírem zabloudili do hradeckého CineStáru. Já nevím, kdo vám nakukal, že máte svoji super vtipnou a okouzlující povahu propagovat ve veřejných prostorách, ale příště bych prosil, abyste si doma dřív, než někam vyrazíte, udělali IQ test. A pamatujte přitom na to, že 37 neznamená jen zvýšenou teplotu, ale také poměrně výrazně rozvinutý stupeň debility. Jinak film postrádá větší atmosféru, za což může buď prostředí, v jakém se odehrává anebo to, že se mně během něho v klíně neválelo vystrašené rande. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bornedal mě dosud nezklamal a není tomu jinak ani u Kletby z temnot znatelně natočené pro americké publikum - jednoduše, srozumitelně a bez obvyklých evropských filmových cukrbliků, na které jsem u tohohle mého oblíbeného Dána zvyklý. Jako děsivý horor, vyjma snad výborné scény z nemocniční márnice, sice moc nepůsobí, ale příběh, herci, atmosféra , dobrá vizuální stránka a originální zápletka ( židovský démon, paráda !) z ní prostě dělají velmi příjemný filmový zážitek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $49,130,154Tržby Celosvetovo $85,446,075Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,317,614 //počet predaných kusov 57,312Tržby za predaj DVD v USA $7,571,595 //počet predaných kusov 495,630║ veru veľa je podobných tématických horrorov ale tu asi aspoň moc netlačí na pílu a príbeh dostáva priestor tým že sa najprv vystavá na rodinných hodnotách a potom sa začne postupne strašiť, herci v norme nie sú otravní, digitálne obludy len v minimálnom množstve, dávka dobrého napätia, citeľná ruka šikovného Európskeho režiséra, ušlo to /60%/ ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Vem si mě… vem si radši mě!“ Dobrý pokus. Jenže..! Nebudeme si nic nalhávat. Ovlivněnost Friedkinem je tady zřejmá. Bornedale… je ti doufám jasný, že originál .. nikdo… opakuji nikdo nepřekoná. A i když budeš to kyvadlo hypnotizovat až do celkového vyčerpání – Ďábel tě nevyslyší. Na tvé prosby zareaguje jen nějaký druhořadý démonek z Polska… co nerad vepřové. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Herec Jeffrey Dean Morgan se svěřil, že při natáčení docházelo k podivným údalostem. Během natačení klíčových scén praskaly světla reflektorů a dva dny po skončení filmovaní záhadně shořely všechny rekvizity. (Dr Lizal)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)

Reklama

Reklama