Reklama

Reklama

Hellgate

  • USA Shadows (neoficiální název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Podnikatel ze západu spolu se svou thajskou manželkou a synem zažijí hrozivou nehodu při návštěvě Bangkoku. V důsledku toho zjistí, že existuje svět mezi životem a smrtí. (cezero)

Recenze (7)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kupodivu, film mne překvapil. Čekal jsem další sračku, ale dalo se na to koukat. Dokonce jsem vydržel až do konce a nezaspal jsem. 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Poriadne v tom bolo cítiť vplyv Thajska, pretože tá hlavná duchárska šablóna bola originálna asi ako moje deravé bačkory. Hlavný hrdina má autonehodu, pri ktorej zomiera jeho ženy a syn, a následkom toho vidí duchov. Potom zistí, že existuje akási krajina tieňov, v ktorej ostanú uväznení všetci, čo zomreli nečakanou smrťou, a tak sa tam musí vybrať, aby svoju nebohú rodinu z tohto pekla dostal. Príbeh vystrihnutý z každého tretieho duchárskeho hororu, ale ľakačky fungujú (najmä v úvodnej tretine), vizáž duchov pomerne slušne zvládnutá, s výnimkou prváckych bielych čočiek na očiach. Pôsobivá bola aj pasáž v démonmi obývanej džungli, aj keď by som privítal nejaký výraznejší zvrat v závere. Celkovo ma to ale príjemne prekvapilo - nie je to síce žiadna pecka, ale pekne nakrútený malý hororík na jedno pozretie (7/10). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomerne nudná variácia na thajské duchárčiny, tento krát aj s pridanou USA hodnotou, ktorá je v konečnom dôsledku úplne zbytočná. Americký obchodník zažije v Bangkoku haváriu, pri ktorej sa mu zabije manželka aj dieťa. Počas zotavovaní v nemocnici ho začnú prenasledovať podivné úkazy a zisťuje, že jeho rodina je pravdepodobne zaseknutá v temnote medzi životom a smrťou, takže sa rozhodne podniknúť podivnú cestu, aby dal veci do poriadku. Bohužiaľ väčšina filmu je iba nekonečná, nezaujímavá nuda, kde občas vykukne nejaký duch s vizážou nasratého buldoga a nudíme sa ďalej. Atmosféry som tu moc nepochytil, postavy boli nevýrazné, akurát hudba bola fajn a finále v démonickej džungli trochu zlepšilo celkový dojem, takže nemusím hodnotiť ešte nižšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo! Napínavý příběh, ve kterém musí hlavní hrdina - Jeff - proniknout do Světa stínů, aby zachránil sám sebe. Na cestě mu pomáhají jako vždy dobrý W.Hurt a půvabná Ploy Jindachote, která připomíná Liv Tylerovou, jenže je hezčí, nemá ty její rty jak pneumatiky. Vydaření duchové, báječní démoni a nádherné přírodní scenérie v poslední čtvrtině filmu jsou přidanou hodnotou. K tomu všemu výborná nejen kamera, ale i hudba. James Wan by se měl podívat, jak se dělá správná duchařina (než vypustí další hrůzu V zajetí démonů 3...). ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil, protože mě překvapilo hodnocení některých uživatelů, navzdory tomu, že podle celkového hodnocení jde o podprůměrný hororový snímek. A rovnou k věci - nečekejte, že vás Hellgate vystraší. Mě rozhodně nevystrašil. Ale jinak se jedná o poctivý duchařský horor, který netrpí špatným scénářem nebo hroznými herci. V tomto ohledu je Hellgate dobrý. Jen to prostě podle mého názoru nebylo na tři hvězdy. Jo a SPOILER ALERT - nesnáším dobrý konce v hororu. WTF. ()

Reklama

Reklama