Reklama

Reklama

Hra "vadí, nevadí", kterou studenti hrají na univerzitě, se zvrtne poté, co Felix spáchá sebevraždu. Felixův bratr Justin chce vědět, proč ho ztratil. Rozhodne se jej pomstít. Zapojí se do této hry, avšak po svém. (cezero)

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zahrát si flašku s pošahaným veteránem z Afgánistánu nemusí být nutně od věci, zvláště pak, jste li už znuděni z toho věčného ukazování koz a jiných vypelichaných pohlavních znaků, pohled na franckující pipky vám evokuje pouze to, že jste večer zapomněli vrazit nevylízaný pekáč od nedělní husy do myčky a ráno bude pěkně smrdět, anebo vás vyloženě otravuje poslouchat neortodoxní sexuální praktiky nějakého protřelého panice se sbírkou Hustlerů. Taková psychicky nestabilní guma dokáže i fádní hru docela príma okořenit. To pak můžete očumovat žaludky propálené kyselinou z baterky, kochat se pohledem na ustřelené a ukousané prsty, trochu se roztomile poplazit s prostřeleným kolenem, zkusit si nezaplakat s plnou dávkou slzáku do xichtu či se přesvědčit, co dokáže nesmělý kvadruplegik s odjištěným granátem. Pro samou zábavu úplně zapomenete, že jste si po flašce chtěli zahrát okurčák, Friga nebo jinou veselou společenskou hru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, scenárista je asi poměrně kreativní chlapík, protože vymyslet a napsat něco takhle nepravděpodobně nablblýho, to musí být kumšt. Na druhou stranu je to alespoň (i z tohoto důvodu) celkem zábavné. Hororově je Truth or Dare krotký film, pár hrátek s pistolí, brokovnicí, nožem a kyselinou už asi dneska nikoho úplně neohromí. Za sebe nedoporučuju, ale jsou i mnohem horší kousky. 4.5/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne nejaká slušná novinka. Fajnová teenagerská vyvražďovačka. Aj ja som niekedy hrával "vadí nevadí", ale nikdy to nedopadlo až takto extrémne. Starší braček sa chce pomstiť za svojho mladšieho bračeka outsidera a pozve si skupinku jeho spolužiakov na chatu kdesi uprostred lesa, kde rozprúdi "vadí nevadí" v omnoho krvavejšom a brutálnejšom štýle. A nie, nestačí povedať "vadí", aby prežili. Pekné. Spočiatku som sa trochu obával, že sa celý dej filmu bude odohrávať na jednom mieste, ale napokon to tak nebolo. Tu sa ani nedalo veľmi tipovať, kto zomrie prvý a kto prežije, kto koho napokon zabije a podobne, je tu pár fajnových zvratov, vraždičky sú slušné, herci sympatickí, kamera prekrásna. Za mňa po dlhšej dobe veľké áno. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak u mně docela Zklamání.. Jedná se o další Nízkorozpočtový Teenagerský Film, Který má Pouze Slušnou Atmosféru, ale to je Vše.. Kdybych si měl Vybavit nějakou Scénu, která se mi ve filmu líbila, tak si nejspíš nevyberu Žádnou.. Silně šla Poznat amatéřština, ikdyž se Hodně snažili. Musel jsem Sledovat Watches, Opět se to táhlo, jelikož to bylo Založené převážně na Konverzačce... a Závěrečný Výbuch z Granátu, mě vážně Pobavil :DD ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výbornej kousek!! Začíná to několika zavedenýma klišé, školní večírek, průsery, pozvánka na párty na chatu (Osamělá chata vakt ve stylu Rvil Dead 1) ... Herci hrají perfektně a postavy, které herci hrají pak začnou hrát tu "mišuge americkou hru truth or dare" ... Pak se ovšem rozjíždí teror jednoho jednoho, kdy se přibíjí k židlím, lepí pásky kolem rukou a úst a rozjíždí se fat drsnej teror. Opravdu, opravdu dobrý na tom je, že film je úplně nepředvídatelný a dále že divák si může vytvořit vztah k postavám a že nikdy neví, která postava padne a která ne. Tenhle film mi nápadem maličko přišel jako toliko letos úspěšný Cabin in the Woods (2012), který sklidil nesmysně tolik ohlasů. Tento ne a přitom je lepší a fakt je to brutální!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Málo intenzivní, málo zajímavých charakterů, pokusy o zvraty leda nudí. Truth or Dare je nezajímavý teen horor bez většího vzrušení, kdy všichni hystericky ječí, ale mně se chce spát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Veterán (služebně, nikoliv věkem, děvčata) z Afghánistánu má posttraumatickou stresovou poruchu, podivný smysl pro čest a hlavně neodkladné nutkání zahrát si flašku se zlatou mládeží. A fantem bude jícen, prst, vaz, či soudržnost lidského těla v konfrontaci s odjištěným granátem.. Slušný náběh, ale pak se scénárista zamotal do vlastní snahy o nekonvenčnost a překvapivá řešení. Do kytek to začalo jít přesně v okamžiku kvadruplegického twistu, načež převzetí otěží jednou z postav už vše jen zasypalo dvěma valníky zeminy. I když, na druhý den se mi ten konec rozležel v hlavě (samotný závěr, ne cesta k němu) a dávám mu palec nahoru. Byl totiž jak ze života - tam taky největší kurva odchází s vítězným úsměvem.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší teenagerský horor za posledných pár mesiacov, možno aj viac. Jednoduchá "Truth or Dare" párty zábava sa pod vplyvom nejakých tých omamných látok trochu zvrhne a neskôr má ešte výraznejšiu dohru, keď sa jeden z jej účastníkov rozhodne spáchať samovraždu. Jeho veľký brat to nechce nechať len tak a vyláka ostatných do "Cabin in the Woods", aby si s nimi zahral trochu drsnejšiu verziu "Truth or Dare" s neistým koncom pre všetkých zúčastnených. Hoci sa príbeh zdá spočiatku jednoduchý, postupne sa nečakane zamotá a rozvinie, vďaka čomu je všetko nielen zábavnejšie, ale hlavne nepredvídateľnejšie. Navyše sa to odohráva v štýlovom hororovom prostredí, s fajnovým vizuálom, dobre vybratými mladými hercami a pôsobí to veľmi sviežo, až som si istý, že si niekedy v budúcnosti dám reprízu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na čistý počet to sice není, ale na úplné tři také ne. Rozhodla jsem se ale přihodit, protože se mi tato verze "Hry na pravdu" opravdu líbila. "Revenge & Torture Movies" se v poslední době kupí jeden za druhým a tento patří mezi jeden z těch vydařenějších. David Oakes v roli válečného veterána Justina je opravdu slušné psycho a tím svým děsivě klidným chováním a pohledem mi připomínal Cilliana Murphyho. Jeho hra á la "kyselina nebo voda" byla opravdu velmi brutální a na toho, kdo schytal tu špatnou tekutinu, nebyl ani trochu hezký pohled. Během filmu se dočkáme i jednoho překvapení, aneb to, co Justin řekl o svém bratrovi, není tak úplně pravda. Truth or Dare přináší poctivý britských kousek do daného žánru. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že se bude parta debilů vymykat klišoidním těžkotonážním cool pubertálním akcím a film nebude složen z methanolových dýchánku, nějakého toho cannabisu a heteresexuálních zábav. Potom dostaneme zábavu ve formě Cabin in the woods, kdy je parta těchto mladých morgošů převezená do chaty uprostřed ničeho. Oblíbená hra Pravda nebo úkol tentokrát dostane nový rozměr a vy uvažujete, že se sami pozvete ke svým nepřátelům a zavedete tam tuhle inovativní verzi. I přes milion třistaosmdesát tisíc vět, kdy je film převážně ukecaný se můžu vyhoupnout na slabších 5*. A teď si jdu dát doutníček ve slunečném počasí, kdy u toho budu filozoficky uvažovat nad tím, že asi mají takové akce něco do sebe a zavolám do Home Credit pro půjčku na 6l kyseliny pro vlastní dýchánky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šikana se mi příčí, ale zase tak hrozné to myslím nebylo. Prostě středoškolská hra s trochou opileckého pošťuchování od zlitého hovada. Pak se ale pětice anglických přátel (tři idioti a dvě buchty) při cestě na narozeninovou oslavu právě tehdejší „oběti“ posměchu ukáže v tom pravém světle. Banda bohatých smradů, kteří by potřebovali trochu úcty a sebereflexe. Jejich lekce začíná a divák se začíná nudit. První problém vidím právě v nesympatičnosti pěti přátel – nesmírně obtížně se s nimi identifikuje, a jakmile zjistí, jak jsou rozdané karty, začne být hodně zle s logikou (teď pozor na spoilery), protože není jasné, proč jsou spoutaní pouze čtyři provinilci, dál pak neladí venkovní šarvátka s dealerem, útěk pouze (!) jedné ze svázaných, její jednání v panství, nesmyslné kroky pátého nesvázaného hošana s vyškrábaným obličejem na důkazní fotce, který, když jde o kejhák, tak si šlehne atp. Posledních deset minut je pak úplně mimo mísu. Tahle pomsta byla.. no, prostě nudná!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Párty v plnom prúde. Alkohol, drogy, ženy, všetko ako má byť. Akcia sa naruší až po zosmiešnení jedného zo "študákov" pri hraní hry "Vadí, nevadí". Ten situáciu ani z ďaleka nezvládne a obesí sa v starej chate v horách. Po niekoľkých rokoch jeho brat z inscenuje oslavu jeho narodenín a pozve všetkých zúčastnených z nedávnej minulosti. Opäť sa bude hrať už spomínaná obľúbená hra. Tento krát však podľa iných pravidiel. Pamätáte si farbu kabátika princezničky so zlatou hviezdou na čele?? Myší kožíšek?? Tak presne takej farby je tento horor. Šedý priemer. Pomsta pošahaného magora, ktorý by si nezahral ani stoličku na pódiu v partičke na Jojke. Herecké výkony fakt biedne. Správanie postáv (obzvlášť jednej z nich) tak primitívne, že v drbškole by podaktorí z nich museli v laviciach sedieť radšej sami. Ak nemohli ujsť, hádam aj 5 krát, tak ani raz . A ten impulz pomsty?? Zaslaná "veľkonočná" pohľadnica s odkazom: "pravda, alebo úloha, SRÁČ?" Tak úbohé. Priznám sa, ale že ma aspoň záver potešil a len vďaka jeho prekvapeniu dávam o jednu hviezdičku navyše. A ešte z jedného dôvodu. Verte, neverte. S Félixom máme rovnaké pyžamo :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne. Ne, ne, ne - napětí graduje a kouká se na to dobře, ale proč jsou ty lidi v tom filmu tak šíleně blbí? Protože scénář? Tak trochu napůl povedená anglická Chata v lesích 0.5, jo a chyběly mi prsa jedné z hlavních hrdinek. Dost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Taky jsme hrávali flašku, ale jen tu svlékací. Zde jde ovšem erotika stranou (pouze účelová, která bude hrubě využita). Nijak omračující příběh, mnohokráte variovaný v jiných filmech, ale Britové dokážou udělat napětí i z tiché vody. Byť je film na dnešní dobu spíše průměrně či podprůměrně krvavý, působí vcelku surově. Jasně, kyselina není nic nového, ale funguje pořád. Poněkud jsem doufal, že zařvou úplně všechny postavy na obou stranách, což by bylo logické vyústění zvrácených her. Protože však největší svině v klidu přežila, dávám o hvězdu méně. Naopak prostředí lesa, chat na samotě a velkých stavení na anglickém venkově mě vždy potěší! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatný, až mě to překvapilo, jakej solidní krvák se z toho vyvrbil. V určitých chvílích to možná může působit trochu přepáleně a nereálně, ale film má určitě momenty, který dokážou jak znechutit, tak překvapit. Chování postav bylo někdy na hraně, ale ještě to bylo v rámci nějaký únosnoti. Fajnovej psycho-thriller ze zajímavýho prostředí se značnou dávkou peprných momentů. Bavil jsem se. 65% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem, že mám úchylku na filmy, kde si zahrávají s psychikou postav do takové míry, že se oběti prostě vykydlí mezi sebou, ať se jim to líbí, nebo ne, hlavně když zbude naděje, že se z toho pozabíjením kámošů vylíže alespoň někdo. Battle Royale, nebo Would you rather jsou sice větší guilty pleasure, ale ani Truth or dare přes svou průměrnost a okoukanost příliš nezaostává a já se z devadesátiminutové stopáže nudila jen sporadicky. Obsazení mě mile překvapilo, šéf celé téhle srubové akcičky (rozuměj - záporák) mi byl kupodivu nejsympatičtější, ale ani oběti mě tentokrát vyloženě neprudily, což je u nízkorozpočtového thrilleru skoro zázrak. 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet filmu nie je vôbec ohromujúci a ani snaha o konečné zapletenie celej situácie na kvalite dvakrát nepridala. Potešilo však vyvraždenie väčšiny osadenstva, pričom na prekvapenie prežili úplne iní aktéri, než som predbežne odhadoval. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Teenagerská pudosebezáchovná hříčka na "Pravdu nebo úkol" v prostředí malebné lesní chatičky, spíše chatrčky, kde lidí určitě přibývat nebude. Dá se na to kouknout, neurazí to, ale doporučil bych spíš Would you rather, které je stylovější a krapec seriónější....65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, čakal som oveľa viac. Mám rád takýto typ hororu alebo thrilleru a tak som o to viac sklamaný. Filmu chýbala tá správna dusivá atmosféra a napätie. Chýbal pocit, keď vás pri sledovaní filmu prenasleduje neodbytná myšlienka, že ako dobre, že nie ste na mieste tých chudákov, ale doma v obývačke. To napríklad taký Would you Rather bol omnoho napínavejší a dusivejší. A Exam bol aspoň viac psycho a dokázal upútať pozornosť na základe zvedavosti a zaujímavého deja. Tu nebola ani zvedavosť ani zaujímavý dej. Film u mňa zachránila v priemere scénka s kyselinou a celkom zábavné rozuzlenie. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jasně dokazuje,že flaška nemusí být zábava jenom na párty,ale může z toho být i solidní zábava na filmovým plátně.Samozdřejmě pokud se to dobře uchopí.Navíc filmy ve stylu Would You Rather nebo třeba Vile já prostě můžu.Navíc mi to hodně (hlavně ze začátku) připomínalo film The Final.Ale každej z těchto filmů si šlape svou vlastní cestičku a je úplně jinej.Hlavní pošuk hrál skvěle a ostatní herci si to střihli taky dobře.Snímek byl dobře natočenej a hned od začátku mě v táhl do děje.Takže za sebe říkám,že to bylo příjemný a nečekaný hororový překvápko,který můžu klidně doporučit.Snad jen nadšenci gore efektů(což jsem i já) by mohli brblat,ale myslím si,že tenhle kousek to skvěle utáhl i bez nich a to se taky cení.Spokojenost. ()

Reklama

Reklama