Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když pop star Vicki Robbins (Suzanna Leigh) náhle zkolabuje přímo před televizními kamerami, je diagnóza lékaře Langa (Michael Gwynn) tou nejjednodušší věcí pod sluncem: akutní přepracování. Lékař hned také zpěvačce doporučí léčení – ozdravný a zklidňující pobyt u svého známého farmáře Ralpha Hargrova (Guy Doleman). Vicky se rázem ocitá v jiném světě, kde s chutí objevuje nezkaženou přírodu malého ostrůvku i zvláštní specifika jeho nepočetných obyvatel. Ralph i jeho šarmantní soused Manfred (Frank Finlay) jsou totiž vášnivými chovateli včel, a právě tyto včely hrají v dalším vývoji našeho příběhu hlavní roli. (dopitak)

(více)

Recenze (9)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle mysteriózní drama je především příběhem o pátrání po vrahovi, který se snaží vyšlechtit zabijácké včely. Ostrov, přepracovaná pop star (roztomile naivní a důvěřivá S.Leighová), dva farmáři a včely. Jakmile zařve pes, divák tuší, že půjde do tuhého. Lidská oběť je velmi brzy na řadě. Ano, triky jsou mizerné, i když je vidět i vpichy skutečných žihadel. Ale já je odpouštím, jelikož na příběh se příjemně dívá, má místy napětí (třeba šmírování v pracovně) a postupně graduje do finále. Levná béčka posledních let jsou mnohem hloupější. Tady ovšem stojí za scénářem Bloch, autor Psycha. Pěkná kamera, dokonalé a přirozené barvy Technicoloru (i po těch letech), klasická hudba s temnými tóny na patřičných místech a slušné herecké výkony. Žádná bomba, obstojná oddechovka ano. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k docela velkým a známým jménům (Francis, Bloch), jsem od tohohle kousku čekal teda o dost více... Příběh o pěstiteli včel, který se ze svých malých mazlíčků snaží vychovat zabijáky je více než úsměvný a hlavně plný nelogičností, které jsem tentokrát opravdu rozdýchat nedokázal... Triky jsou poplatné své době, takže možná před necelými 60-ti lety vyvolávaly lehký pocit hrůzy, ale dnes vyvolají tak maximálně lehce pobavený a možná i nevěřícný výraz na divákově tváři... Vrah je prakticky znám po necelé půlhodině filmu, takže závěrečné vysvětlování působí zcela zbytečně... Neříkám, že je to ten nejhorší film o včelách či vosách, ale raději příště sáhnu po The Swarm... Btw, když jsem mluvil o tricích, docela živě si dokážu představit případný naprosto rozhořčený a tučným písmem psaný LIVINGDEADův komentář... :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Francise neuvěřitelné zklamání. Ne že by film byl nějak špatný to vůbec není. Ale na takovýhleho režiséra který natočil plno pěkných hororů tak mi to přijde celkem jako slabota. Film vypráví o tom jak někdo terorizuje rodinu pomocí včel. Není to nijak objevný příběh ale šlo to. Co se týče efektů tak byly takové chudší. Útoků bylo celkem dost, ale třeba včely sedící na oběti byly až moc vidět že se jedné o hračky. Ostatně i herci při útocích udělaly občas takový divný křeče. Bohužel co se už velmi nepovedlo je finální rozuzlení které působí hloupě a strašně debilně. A proč vrah vraždil? No to je absurdnost. A to nemluvím o zlikvidování vraha které bylo snad ještě 10x horší. Ale aspon se tu neustále něco děje takže se člověk moc nenudí. 3 slabší hvězdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slabota, na které zaujme snad jen postava Michaela Gwynna, kterou si fajnšmekři spojí s filmem Městečko prokletých. Ovšem na druhou stranu, pro zachování objektivity, zase tak hrozné jako imdb hodnocení (28 %) to taky není. Britové zkrátka uměli v šedesátých letech temnou horrorovou atmosféru, jako nikdo jiný. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Včely ako agresori v animal horrore úplne nie sú moja šálka kávy (v tomto smere preferujem väčšie zvery), navyše triková stránka The Deadly Bees nie je ani s ohľadom na rok výroby filmu nijako svetoborná. Na druhej strane, osamelý ostrovček s minimálnou populáciou, na ktorý je príbeh situovaný má svoje pochmúrne čaro a šarmantná Suzanna Leigh v titulnej úlohe tiež nie je na zahodenie. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si kdysi dávno velmi užil a vychutnal. Není to sice žádný kinematografický skvost, ale po pravdě to bylo velmi dobře vygradované a několik dní po tom co jsem tento film viděl, jsem měl trošku problém jít do přírody, abych nenatrefil na podobné vydařené kamarády ze světa hmyzu. Někdy bych si to rád pustil znovu a opět se maličko bál. Jako kdysi. Já mám prostě pro starší filmy slabost. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Vicki Robbins je popová spevačka. Keď odpadne pri natáčaní, je diagnózovaná lekárom Langom. Ten jej pre liečenie doporučí pobyt u známého farmára. Liečenie je z počiatku kľudné a uzdravujúce až do doby, kedy sa v blízkosti začnú objavovať susedove včely. Tie sa neskôr začnú schylovať k brutálným útokom a tak pre Vicki a miestnych farmárov začína teror. Je to práca včel samotných, alebo za to môže ich chovateľ? Celkový dojem: Nemám rád horory, v ktorých hlavnými protagonistmi sú zvieratá, či hmyz. A tento film moje tvrdenie vôbec nemení, ba naopak - toto je pravý príklad toho, ako by nemal vyzerať animal horor. To môže byť na jednu stranu dobre, keďže noví filmári by mali možnosť vidieť materiál, ktorého kontentu by sa mali prinajlepšiom vyhýbať. Na druhu sa však jedná o úplne odfláknutý film, ktorý nemôžem doceniť ja, ani ďalšie publikum, takže ak sa na to chce niekto zo zvedavosti pozrieť, nemusí to dopadnúť veľmi dobre. Týmto narážam na efekty - kto bližšie nevie o čom hovorím, myslím tým digitálne svietacie včely, ktoré tvorcovia cpú každých 10 sekúnd pred divákov nos. Sledovanie obrazovky ma tak môže doslova znechucovať, keďže všetky efekty sú nacpané pred kamerový záber, a tak divák nemá šancu zaregistrovať čo sa práve na plátne udialo. Tiež má film takú nudnejšiu výpravu, je nezaujímavo natočený a tiež má niekoľko medzier. Aj napriek nedokonalostiam však musím dať 2 hviezdy aspoň za to, že si film celkom udržal tempo, dej sa dobre graduje a herci vedia hrať, čo môže celý dojem dobre zachraňovať. Avšak nedokážem ho odporučiť nikomu a skôr Vás varujem do budúcna, aby ste sa mu oblukom vyhli - v prípade ak nechcete natočiť nejaký film. Moje hodnotenie: 30% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Francisove pomery je toto dost bieda. Teda niezeby to bola vyslovena bieda, skor to ide do priemeru. Zabijacke vcely mozu byt, len ja bych radsej osy: tempo dobre, v strede sa trrochu uvolni, dialogy nic moc ....... hororova atmosfera bola slaba . 55 % ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tak je jasný, že je to nehorázná ptákovina; já snímek viděl v aplikaci MST3K a bavil se hláškama a jenom díky tomu se mi to podařilo i dokoukat. Celej film je směšnej a když pominu srandovní efekty a hromadu nudných žvástů, tak mě celkem zamrzelo, že i hereci stojí za hovno a taky se filmařům nepodařilo dát dohromady pořádný scénář, takže postavy se plácají od ničeho k ničemu. Skoro celý film se odehrává na farmě, která je celá postavená ve studiu z krabic od bot a to velmi kazí atmosféru filmu (anebo dokresluje atmošku 60. let, ať si každý vybere). ()

Reklama

Reklama