Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (164)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak je film vystavěn. Divák prožívá s hlavními aktéry jejich lásku, přerod studentíka bez kouska sebedůvěry v sebevědomého pěkného chlapa s vydatnou pomocí jeho extravagantní přítelkyně, která ho nenápadně, nenásilně, krůček po krůčku k té změně posouvá. Vnímáme to a absorbujeme jako romantickou mazlivou záležitost, abychom posledních 1Ominut dostali ledovou sprchu. Nakonec, není on život jedna velká umělecká studie? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pokud je život umělecká studie, kdo je tím umělcem? Tenhle malý film, tak negativně hodnocený, mě právě proto přitáhl. Způsob, jakým se věci jeví, vás může ovlivnit negativně i pozitivně. Neplatí to jen ve vztahu k druhé osobě ve spojení "s určitými sexuálními hrátkami", ale všeobecně. Snímek klade znepokojivé otázky. Na některé si už divák musí odpovědět sám. A co se týče režie, když to někomu nestačí po milion šestý, musím to napsat po milion sedmý: prostě to MUSÍTE brát jako adaptaci divadelní hry. Výtečnou adaptaci. No a to je všechno... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh není nějaké celistvé vyprávění, ale jen sled jednotlivých scén. Po sexu samozřejmě ani vidu, ani slechu, za to kecama o hovně by mohl film naplnit Macochu. Bože to je snad jasný, že ženská umí udělat z blbýnka chlapa, na to nemusím poslouchat žádný žvásty ani čekat až si hlavní hrdina přeoperuje frňák. Dojem z celýho filmu naštěstí trošku vylepšila finálová pointa. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohled na vývoj dvou vztahů a hlavně na "právo" umění. Na moderní umění, kam až může zajít, co ještě je umění apod. Přes zajímavý nástin děje jsou tu věci, které film zbytečně sráží. Hlavně herci. Zatímco obě ženské role jsou zahrány jistě a výtečně, tak mužské jsou, minimálně nevyrovnané. Speciálně Adamův kamarád (Fred Weller) je k neuvěření otřesný. Tak amatérský výkon by měl patřit do soap opery. Také scénář je místy, když nic jiného, tak ne zcela vyrovnaný. Jsou tu scény, kde je až moc zbytečných dialogů a přitom by to šlo i bez nich. Přesto všechno závěrečná desetiminutovka dojmy napravuje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel, že si z toho zapamatuju pouze Paula Rudda, jak s homosexuálním výrazem rajtuje na houpacím koni v parku. Má to ale dost nečekané eso v rukávu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velká škoda toho, kdo si přečte zdejší komentáře nebo byť jen text distributora a přijde tak na konci o překvapivou pointu, ale asi nikdy se mi nestalo, že by mi právě dějotvorná tečka film znechutila. Mrzí mě, že tvůrci považovali za nutné takto rozkolébat poutavé vztahové drama a případné další zhlédnutí odsoudili do roviny utopie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podoba věcí je jedním z těch filmů, jejichž "překvapivá pointa" překvapí jen málokoho. A jestliže to často bývá vinou scénáristy nebo režiséra, pak tentokrát - gentlemanství stranou - ukazuju prstem na Rachel Weisz. Hezká, milá herečka, líbila se mi v Mumii nebo v Jak na věc, ale totálně nezvládla roli, kterou už mockrát hrála v divadle. Od začátku je v afektované křeči á la Věra Ferbasová a je jasné, cop na Paula Rudda hraje. Škoda veeeelmi dobrého nápadu. 50 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moralisté nemají v galerii umění místo." Když si divoká kráska vybere k sexu nervózního ňoumu, tak je jasný, že jí o něco jde. Sexuální rekonstrukce není až tak tajemným snímkem, aby divák motivaci umělkyně bez většího rozvibrování mozkových závitů neodhalil během první půl hoďky, ale alespoň potvrzuje mou dlouhodobou teorii o tom, že umělkyně jsou natolik úchylnýé, že jsem pro ně pod peřinou nikdy neměl, nemám a nebudu mít místo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příjemně (možná ale ke škodě věci až zbytečně moc příjemně :-) hořký malý film, takový pěkně nezávisle americký, postavený na dialozích a vztazích a konverzaci a řečech a lásce a sexu a vůbec těch věcech lidských... Prostě pár epizodek ze žití několika amerických studentů. Až na ten závěr (byť jasně vše k němu směřovalo) snad něco jako "Přátelé" pro intelektuály... ;-) . . . Zajímavé hudební pozadí >mistra všeuměla< Elvise Costella jen tak jakoby mimochodem téměř nepostřehnutelně v předělech jednotlivých scén doplňuje děj a ten plyne a vlastně se zase až tak nenudíte, jak by se z toho plkání všeho zdálo... A tak dost už bylo řečí - tři a půl hvězdičky - a možná právě za toho Costella zaokrouhleno nahoru :-)) - - - P.S. No a jinak pozor na ty mladé >vyrovnané< moderní konceptuální umělkyně!... :-))) - - - P.P.S. Co mi ovšem při uvedení v tv opravdu opět pilo krev, je stupidní (čétédvojkový - to asi jako >klubový< (!) ořez z originálního formátu 16:9 na 4:3, protože dost často měl jsem pocit, že někde v koutku se cosi děje. Proč to ti ignoranti dělají, bůh suď :-( A tak aspoň jak řekla Evelyn Ann ve své vernisážové řeči: "...Jděte do prdele..." No a vydržet do vydání filmu na dvd... ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si ze bych nekdy citil takovou zlost vuci hlavni postave jako tady. Byt ja na miste Paula Rudda v relanem zivote tak bych ji asi zabil :o) Tenhle film ma pointu o jake se muze vetsine filmu jen zdat a s troskou vice propracovanosti a mene zbytecnymi rozhovory a konstrukcemi by to bylo za plne, takhle "jen" 4* ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi tenhle nezávisláček fakt docela líbil, a to i závěr. Herecké výkony hlavních protagonistů byly odpovídající a i když režie nebyla kdovíjak nápaditá, na 3* to stačí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Au! Tento záver bol rana ako sviňa. Jeden z najneočakávanejších, čo som videl. Možno sa zdá, že práve finále je jediné, na čom film stavá, no vďaka pomerne skromne krátkemu trvaniu, sa divák nenudí, dostáva sa mu veľa pekne spísaných rozhovorov a koniec ho odrovná. Navyše Paul Rudd ako ďalšie milé prekvapenie v nekomediálnej roli. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Divadlo a film se prolínají v tomhle zajímavém dramatu o změně, manipulaci a umění. Rudd hraje skvěle a jeho proměna ze stydlivého ňoumy na toho Paula Rudda, kterého známe probíhá uvěřitelně a přirozeně. No a Rachel Weisz... ta je prostě úžasná. Její přístup by nejspíš změnil i mě. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Překvapivý závěr, který se vyklubal z dlouhatánských rozhovorů o citech a vztazích! Nečekala jsem takovou pointu. Je lepší se na film podívat a nevědět, že námět je inspirován antickou látkou - Pygmalionem. Je pravda, že kdybych to věděla předem, asi by se mi film tolik nelíbil. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Divadelní prkna jsou z toho sice cítit na hony daleko, nudit se u tohoto zajímavého dramatu rozhodně nebudete. Díky nečekané pointě a skvělé necitelné mrše Rachel Weiszové mi tato povedená studie lidské manipulace z hlavy jen tak nezmizí. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Není to film, na který bych se podívala ještě jednou. ex přítel u něj usnul (nebavil ho) a mně dávali hodně zabrat složité dialogy. Konec šokující přesně jak mi avizoval kamarád. No na místě Adama bych asi rozmlátila celou výstavku, Evelyn umělecky poupravila a pak bych šla dávat dohromady rozešlý pár. Zkrátka umělecký film, který je je pro silnější a klidné povahy ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo uplně nečekané! Nádherně zahrané (hlavně od dvou ženských hrdinek), skvělé dialogy a ten konec uplně geniální! Až se mi chtělo brečet, jak mi ho bylo líto! Fakt po delší době nezapomenutelnej zážitek, že jsem po konci filmu jen seděl a čuměl jak puk! ()

Reklama

Reklama