Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)
Velká škoda toho, kdo si přečte zdejší komentáře nebo byť jen text distributora a přijde tak na konci o překvapivou pointu, ale asi nikdy se mi nestalo, že by mi právě dějotvorná tečka film znechutila. Mrzí mě, že tvůrci považovali za nutné takto rozkolébat poutavé vztahové drama a případné další zhlédnutí odsoudili do roviny utopie. ()
Velice často v spojkení s tímto dílem čtu nepříznivé kritiky, které film označují za nudný, prázdný, pseudointelektuální. To ale není vůbec pravda. Jedná se o přepracování divadelní hry, tudíž většina záběrů je statická, herci jsou tu de facto jen 4 atd., jenomže ti z Vás, co viděli např. "Na dotek" mi můžou potvrdit, že to nemusí být na škodu. Film se opírá o dvě zásadní věci. První je scénář, který je napsaný velice dobře. Spousta chytrých dialogů, neobsahuje nudné části a má lákavé a vděčné téma (mezilidské vztahy - arogance, přetvářka, upřímnost, povrchnost,...), druhou stejně důležitou stránkou filmu jsou herecké výkony. Kraluje zde Paul Rudd, který je božský, velice dobře ho podporuje Rachel Weiszová. Gretchen Mol a Fred Weller spíše doplňují ústřední dvojici. Velmi pozitivní je pak skutečnost, že film směřuje k perfektní a originální pointě, proto jediným mínusem, který mi trošičku pokazil dojem z jinak vynikajícího snímku, je skutečnost, že jsem se nedokázal ztotožnit s žádnou postavou, každá mi něčím lezla na nervy. Proto jsem byl trošičku odcizený od děje. ()
veľmi zvláštny film, komorná atmosféra, zaujímavé dialógy medzi postavami. Veľmi som váhal s hodnotením, pretože sledovať vzťah úplného blbečka a pošahanej umelkyne, ktorá sa ho snaží prerobiť k lepšiemu a sekunduje im len ďalší pár ktorý sú priatelia hlavného hrdinu, neprišlo mi to teda veľmi zaujímave bolo to priam nudné a nezáživné. Ale záver bol famózny,mrazivý,desivý, bezcitný a nečakaný. Dá sa život,láska predstierať, je život iba ako umelecké dielo? ()
Hodně zajímavý film, ale můj šálek čaje to není. Rachel Weisz zaslouží plné absolutorium za svůj výkon naprosto chladné ženy, která velmi umně manipuluje a přeměňuje Adama k obrazu svému. Celý film je trošku nuda, proto to průměrné hodnocení. Kdybych však mohl hodnotit posledních 20 minut, tak by to bylo za pět *. Ten závěr prostě vysvětlil, proč to byla taková nuda a proč to bylo tak užvaněné. Dobrý film, ale více ho již netřeba. ()
Pravdivý příběh. Není to v životě tak, že naši partneři nás mění? I bez našeho vědomí? Ať už za jakýmkoliv účelem? Film mne opravdu bavil od samotného začátku, kdy docházelo k pomalé přeměně hlavního hrdiny a i když se drama koná vlastně až na samotném konci, tak nevím nevím jestli bych tam řadil celý film. Prostě příběh ze života, který se klidně mohl stát. A Rachel Weisz jsem věřil každé slovo, které ve své roli řekla. Výborně zahráno. Líbila se mi i Gretchen Mol v roli snoubenky kamaráda. ()