Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Recenze (68)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já za to snad ani nemůžu. Mnoho let se snažím Pearl Jam milovat, ale už je to z mé strany spíše křeč. Přitom nepochybně vlastním rockové srdce, vymetání klubů v Seattlu bych s radostí vzal jako práci na plný úvazek, ale jejich hudba se nikdy zcela nezesynchronizovala s mýma ušima a tento dokument na tom nic nezměnil. Je formálně solidní, informačně bohatý, hudebně pestrý, ale nedokázal mne vtáhnout do sebe, rozžvýkat a vyplivnout. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cameron toho o nich očividně ví tolik, že zapomněl cokoliv vysvětlovat... Vypráví skrze emoce, jako vždycky, ale nevím, jestli mi za dvě hodiny stačí dozvědět se, že "je má rád". Ke konci už jsem mírně podváděl a přeskakoval... Ale asi je to i tím, že jsem včera viděl podobný dokument o Foo Fighters, takže jsem přejedený. Zachovám teda tři hvězdy. Zatím. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

angličtinou moc nevládnu, ale tady jsem rozuměla všemu i bez titulků... je to součást mého srdce, hudba mého života.. nemám k tomu víc co říct... snad jen.. díky.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit hudbu a vlastně i celkově kapelu Pearl Jam, nikdy bych nemohl přemýšlet o nižším, než maximálním hodnocení. Tato kapela je svá, originální, progresivní a nemusí se stydět za žádnou deskum kterou kdy natočili a Eddieho považuju za jednoho z nejlepších rockových zpěváků vůbec. Tento dokument mě ale nějak neodrovnal. Osobně bych si dokázal představit systematičtější přístup k popisu historie kapely. Cameron Crowe to vzal hodně stručně a spousta událostí je zde jen povrchně zmíněna, jakoby předpokládal, že historii kapely každý důvěrně zná. A právě některé události by zasluhovaly větší pozornost. Čistě hudebně se ale jedná o lahůdku. Nadchly mě obzvlášť záznamy starých koncertů, to jsou exploze energie, vidět je tenkrát na vlastní oči, to muselo být něco. Jinak si letos splním jeden ze životních hudebních snů, protože je konečně uvidím livě. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No on je to dokument, který se bude líbit zcela jistě pouze skalním fanouškům. A většinou se na něj podívají právě pouze skalní fanoušci. Proto je hodnocení tak vysoké. Může se ovšem stát, že se na dokument koukne někdo, komu se tvorba této skupiny totálně nelíbí. Skoro by se dalo říct, že ji za ty 2 hodiny začne třeba nenávidět. Takový případ jsem zrovna já. Při sledování jsem trpěl. Totálně mě osudy členů skupiny nezajímaly. Stejně tak mě nezajímal celý dokument. Takže těch zdejších dosavadních 89 % je číslo kurevsky zkreslené. Takže pokud vás tahle hudba, nebo konkrétně celá skupina nebere, tak se na dokument raději vyserte, nebo budete naštvaní a posléze budete odpadovat stejně jako já. P.S.Po mém hodnocení pokles na 88 %, což je velmi záslužný čin. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Určitě bych teď lhal, kdybych tvrdil, že kapela Pearl Jam je moje srdcovka nebo dokonce, že je to neoblíbenější kapela, co znám. Mám od nich myslím jen dvě CD a kromě Eddiho jsem ostatní členy skupiny vůbec neznal. A stačilo málo, jen něco kolem 120 minut tohoto výborného dokumentu, abych si aspoň malinko udělal obrázek, od založení skupiny až po rok 2010. Je to opravdu osobitá výpověď o skupině, která si jde neustále svou cestou, má svou stejnou tvář a hlavně i po těch 20 let, výbornou a originální muziku. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jakože Pearl Jam mám poměrně hodně rád a Eddieho dvakrát tolik, stejně jsem měl pocit, že jsem nebyl dostatečně vcucnut. A dost mne to mrzí. Na to, kolik toho PJ mají za sebou je to dle mého názoru lehce promarněná šance. Ne, že by krásné a silné momenty nebyly, ale fungovaly by i samy o sobě. Dokumentární forma toho moc nového nepřidává. A to koncert budu mít v paměti ještě dlouho. Chtěl jsem na konci dostat pocit výjimečnosti a ten jsem nakonec stejně cítil až večer při poslechu alba. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skupina, ktorá má svoju tvár, skvelých hudobníkov,charizmatického Eddieho a hlavne zaslúžený status, ktorý potvrdzuje každým ďalším albumom (hoci už ťažko získajú "kultový status" ako svojho času napr. Ten). Skvelé, Cameron Crowe opäť nesklamal...:) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzelo, že jsem Pearl Jam nikdy nezažila naživo a po tomhle dokumentu mě to mrzí ještě víc. Cameron Crowe odvedl výbornou práci, narval dvacetiletou historii kapely do dvou hodin, ze kterých nenudí ani vteřina. Dozvíme se hodně intimních věci (Eddie Veder a smrt jeho pravého otce; jak kapelu zasáhla tragédie na rockovém festivalu v Dánsku; jak je ovlivnil Andy Wood, leader jejich mateřské kapely Mother Love Bone apod.) Závěrečný sestřih písně Alive mi nahnal husí kůži a hned poté jsem si šla vygooglovat termíny jejich příštího turné - zatím to vypadá na Berlín ve 2012. Pozdější update - Praha 2.7.2012 to jistí! Díky uživatelce jasse za upozornění :-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nebyť tohto filmu, neteším sa tak na Prahu v júli 2012! Cameron Crowe nepredstiera, ani sa nepotrebuje tlačiť do popredia, on skrátka vie o kom točí (či skôr strihá - tá masa archívnych záberov je omračujúca) a iba zdieľa svoje nadšenie a obdiv. Pearl Jam sú fenomén, nenápadný kolos v histórii rock and rollu a Twenty je extraktom všetkého, čo predstavujú. Zaráža akurát minimum pozornosti ku Alice In Chains v "seattleskom" úvode a následná ignorácia extrémne zaujímavých projektov Mad Season či Three Fish. Mozaika zo života Pearl Jam tak nie je kompletná. Asi nebol čas...? ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost. Nestárnoucí špička v grunge žánru. Cameron Crowe vzal historii Pearl Jam skutečně důsledně a mně po zhlédnutí neskutečně mrzelo, že jsem zatím na žádný konzert PJ nedorazil, měl bych to napravit. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Takovejdle dokument by si zasloužila každá kapela...PJ maj tu kliku, že Crowe je jejich fanda. Rád bych, aby někdo natočil podobnej dokument i o Nirvaně...Crowe to ale nejspíš nebude, on má raději PJ. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Still alive... I po pátém zhlédnutí stále perfektní zážitek. Cameron Crowe naservíroval výborný dokument, na základě kterého jsem následně zažil jeden z nejlepších koncertů na vlastní kůži. Když člověk vidí a slyší Pearl Jam živě, úplně pochopí všechny ty fanoušky kteří s nimi projezdí klidně půl světa. A pocit z tohohle dokumentu je v podstatě stejný. Srdcová záležitost. ()

Carth 

všechny recenze uživatele

Po Back and Forth od Foo Fighters další nový dokument jedné z mých nejoblíbenějších skupin. A opět úžasný. Nic moc nového jsem se sice nedozvěděl, ale jako průřez historií kapely výborné. Zaprášená Grammy, živák Better Man, závěrečný Alive... paráda. Jen škoda, že jsem (zatím) neměl možnost tohle vidět v kině. Edit 15.1.2012 - A v létě naživo! :-)) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Perfektny dokument o grunge kapele zvanej Lekvarova Perla. Jaxa vseobecne vie, boli 4 velke grunge kapely zo Seattlu - Stav Najvyssej Blazenosti /su taki ludia na tejto planete co ich volaju ze Nirvana/, Alenka v Retaziach, Zahrada Zvukov a tato Lekvarova perla. Skoda lenze mozaika zivota clenov Lekvarovej perly je tak ...... nesuroda ? 95 % ()

eurika 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je zdravo posadnutý starou grunge seattleskou hudobnou scénou. Vďaka tomu sa mu podarilo nazbierať kopu zaujímavého materiálu. Kto je fanúšik Pearl Jam, bude nadšený a kto nie je, len sa tu silou mocou snaží hľadať nejaké neexistujúce chyby. ()

Reklama

Reklama