Reklama

Reklama

VOD (1)

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

****Nejprve bych chtěl poděkovat Bohu, potratové klinice v Ostravě Vítkovicích, matce, soudružce učitelce Hoffmanové a veterinární ordinaci doktora Rasa, bez kterých by tento komentář nikdy nevznikl. Dále pak nemohu nezmínit lidi, jejichž neutuchající podpora a láska mi byla v těch krušných chvílích bez inspirace světlem na konci tunelu tvůrčího psaní. Jsou to především: Mižigar Fekete, Esmeralda Villalobos, Milan Mesároš, Iveta Čonková, Dezider Žiga, Sandra Červenáková, José Armando Stojka, Consuella Miháriková, Roman Farzekaš a v neposlední řadě pigmentované slunce mých dnů, Věra Bílá. Děkuji!**** Byla to naprosto příšerná, amaterská pičovina. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sice pocitově delší než ve skutečnosti, ale vtahujícně, scenáristicky a režijně důkladně odhalované tajemství se znepokojivě realistickým, temným rozměrem mysteriózna. Hodně muziky za pár šupů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi nízkorozpočtovou, nezávislou americkou hororovou tvorbu, tak vřele doporučuju, Absentia je velmi dobrý kousek. Film stojí na dvou sympatických hrdinkách, zajímavě se vyvíjejícím příběhu a atmosféře, která je sem tam opravdu hustá. Lekal jsem se, bál jsem se. Mike Flanagan odvedl velmi dobrou režijní práci (ani náhodou to není natočené amatérsky, jak jsem se tu dočetl :-O) a na jeho případné další žánrové filmy se budu těšit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPÍ TO! ...POZOR NA VĚCI POD ZEMÍ“..... /// Tricia má zbloudilý sny. Ne snad pro to, že by se jí kozy nevešly do noční košile, ale pohřešuje manžela. V noci se zjeví (a rozhodně nerecituje Bezruče...).... Že by s tím měl něco společnýho ten podchod? Nebo ta svině pavouk (samo že z toho podchodu.... neboj pokračování Spidermana bude jindy....)? Kameraman se snaží. Já říkám, že k solidnímu napětí není třeba kopy prachů. Někdy fakt stačí dělat divný věci a mluvit nesmysly. Jasně – smrdí to korunou. S tím se smířím. Kamerový cvičení je celkem zvládnutý (vole – smrdí to korunou....už jsi zapomněl?...) a Daniel je prohlášenej za mrtvýho...a!...teď jsem ho taky viděl!!!!... Taky jsou tu zvuky, ale hlavně se dějou podivný věci. Vaření z vody (nebo z těhle věcí) není bůhví jakej vodvaz, ale zasluhuje pochvalu. Ale třeba se jen zrovna dneska potřebuju radovat z každý maličkosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč se nám ve čtvrti začali ztrácet spoluobčani. 2.) Levnej horor nemusí bejt zákonitě absolutní ,,šitka“. 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský film o špinavém podchodu pod silnicí.V domě, kousek od podchoddu, bydlí tlustá kráva. Dobrá, je tedy těhotná, ale i tak je tlustá. Té se ztratil chlap. Přijede k ní na návštěvu její sestra. kupodivu, sestra denně běhá a přitom má prdel jako almaru. No a ke všemu je špindíra. Jak to? Tak si všimněte, že celý den chodí v kostkovaných gatích a v černobílém tričku s nápisem "Charles City". No a pak i v tom oblečení spí. Prase! A co základní návyky hygieny? Ale k příběhu. V podchodu je hmyz, velký hmyz ve stěnách. Ten chytá lidi. Těšíte se na film? Tak už teď Vám říkám, že ten hmyz neuvidíte!!!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor na hranici odpadu. Začína to ako duchárina o ženskej, ktorej manžel je nezvestný už 7 rokov, no ako duch sa jej objavuje na každom kroku. V tejto časti sa to snaží fungovať najmä pomocou ľakačiek (a prekvapení, kedy a na akých miestach sa mužíček objaví), ale dobrá je možno jedna z desiatich. Spracovanie ducha je mizerné, hudba úplne mimo. Aj keď už od prvého momentu mi bolo jasné, že to asi za veľa nebude stáť. Nakrútené je to dosť amatérsky a hlavná hrdinka je škaredá ako noc. Vlastne z celého filmu sa dalo pozerať len na jej sestru. Približne v polovici prišiel zvrat a začalo sa to uberať úplne iným smerom, ale napokon z toho vzišla taká sprostá zlátanina, že som si radšej želal, aby sa to preplo naspäť do tej nezaujímavej ducháriny. Až v záverečných piatich minútach som vycítil pokus vykúzliť z toho nejakú atmosféru, ale aj tak to napokon nikam nedotiahli. Takže čo s tým? No asi nič, je to sračka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spíš Drama než horor.. Drama filmy nesnáším a to je můj Důvod proč dávám pouhou 1*! Film to zas tak špatný sice nebyl.. Určitě se najdou příznivci tohodle žánru.. Mě to ovšem k srdci nepřirostlo.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto už je ozaj tá hranica, kde sa to láme a ktorá robí „až“ dvojhviezdičkový horor jednohviezdičkovým. Ale, hoci to znie asi neuveriteľne, videl som v živote EŠTE o kúsok horšie horory. Preto s oškretými očami, jedným okom prižmúreným a druhým úplne zatvoreným pridávam rozochvenú druhú hviezdu. Spočiatku to vyzerá ako čistý odpad, v podstate až amatérsky film natočený dvoma kamoškami, pričom policajta hrá švagor jednej z nich, ale postupne sa to trochu rozbehne a ponúkne to pár momentov, ktoré nie sú najhoršie. Ku koncu už sa to ale skutočne ťahá ako s prepáčením sopeľ. Nechápal som, že túto skorosračku natočil Mike Flanagan, ale čo už, všetci sme nejako začínali. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle se ale povedlo. Absentia, narozdíl od drtivé většiny moderních hororů, pracuje pouze s náznaky a divákovu fantazii dráždí dnes už nevídaným způsobem. Proč všechny ty dary? Co se v tom podchodu ukrývá? Jak to asi vypadá? A co přesně se děje za zdmi toho tajemného tunelu? Spousta otázek, málo odpovědí. Jsem těžce na vážkách, jestli bych uvítal pokračování. Na jednu stranu bych hrozně rád proniknul do "světa za", na druhou stranu by tím film dost ztratil na auře mystičnosti. A v tom bude asi jeho největší síla - představivost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oculus navnadil, Absentia přinesla nepřítomnost. Spíše než horor mysteriózní psychologické drama, které (i vzhledem k poloprázdnému měšci) zlo pouze naznačuje a vy máte hádat, jestli za vším stojí halucinace z vonných tyčinek, darebný pavouček či se prostě pohřešovaní sbalili a vypadli z té díry. Existuje však i možnost, že si vás Flanagan zpracuje do takového stavu, že vám to bude úplně volné.. Marně hledám nějaké pozitivum, snad jen to, že ústřední hrdinky mají obvod zadku přes 100 cm, což je v hororové produkci ukvičených silikonů nevídaně civilní jev.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorej manžel pred 7 rokmi záhadne zmizol, sa rozhodne vzdať zbytočných nádejí a uzavrieť túto kapitolu svojho života s tým, že požiada o jeho prehlásenie za mŕtveho "in absentia". Onedlho ju príde podporiť a navštíviť jej sestra, no ako prízrak / duch sa začne objavovať aj jej manžel, čo sa vystupňuje do podivných situácií, ktoré začínajú mať (ne)nápadnú súvislosť s neďalekým tunelom. Na Absentiu som sa tešil vyše roka a o to väčšie bolo moje prvotné sklamanie, keďže som akosi čakal niečo iné. A tak až po čase, kedy som sa dostal k ďalšej projekcii môžem konečne naplno doceniť kvality tohto filmu, jeho znepokojivú atmosféru, skvelé mystérium, reálne spracované charaktery a hororový prístup aký sa v dnešnej dobe už nenosí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Absentia s sebou přináší velký potenciál, bohužel amatérské zpracování mu na kvalitě rozhodně nepřidává. Hlavní herečky se mi líbily, konečně se v hororu objevují ženské "krev a mlíko." Příjemná změna oproti záplavě prsatých ječících blondýn nulového charakteru. Především Katie Parker je krásná žena. Takže, Glendale, Kalifornie. Na první pohled krásné místo pro klidný život. Jenže je tu jedna nepříjemnost. Tunel. Špinavý, škaredý, s blikajícími světly, pavučinami, pavouky a hmyzem. Takže asi jako většina městských tunelů:) Jenže to, co obývá v jeho zdech, zasahuje mnohem dál... Není to Brouk Pytlík, ani Ferda Mravenec, ale něco mnohem nebezpečnějšího, démoničtějšího, dravějšího a většího. Vlastně je to docela obrovské. A nikdy to ve filmu neuvidíme. Tento fakt bych umístila mezi plusy, ale někomu to může vyloženě znepříjemnit sledování. Celý příběh je vlastně nejednoznačný a ani na konci nepodává jasné vysvětlení. Spíše je takové zamlžené a stále zahaleno rouškou tajemství. Je na divákovi, aby si sám celý příběh i jeho konec nějak vyložil. Nebo... není to celé vlastně jasné? O "tom" bylo ve filmu řečeno vše, a ač to bylo skryto, je jasné, že v tom budou nakonec nějací brouci:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tricii pred 7 rokmi zmizol manžel. Neexistujú žiadne stopy ani idície kde by sa podel. Z príchodom sestry Callie, ktorá pomerne dlhé obdobie cestovala naprieč Amerikou, sa Tricii dostavujú nočné mory a halucinácie s nezvestným partnerom. Po pár dňoch sa nečakane objavuje aj on samotný. Kde bol? Odkiaľ sa vrátil? A aké to bude mať pre Triciu a jej sestru následky? Rozporuplné hodnotenie niektorých fanúšikov hororu ma donútilo vzhliadnuť tento snímok, aby som si sám utvoril úsudok. Kým jeden udelí jednu ★, druhý takmer bez mihnutia oka ★ štyri. Myslím, že jedno hodnotenie je kruté, druhé zas prehnané. Každopádne sa nejedná o zlý film. Pri pár atmosferických pasážach sa vám rozbúcha srdce, a som si istý, že pri jednej scéne Vás určite riadne mykne. Presto všetko nečakajte zázraky - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo strašidelného domu bubutunel! Nízkorozpočtový film, na kterém mi nevadily jednoduché triky, ale občas rozkývaná kamera. Snad kameraman nikdy neslyšel o stativu? Drama dvou sester, z nichž jedna stále čeká na ztraceného manžela a druhá je fetka. Hned od začátku se dá tušit, že nepůjde o veledílo, tak celkem obdivuji všechny zhrzené, že v zárodku film nevypli. Nakonec docela obstojná bubákovina postavená na tom, že lidé se ztrácejí a občas zase necházejí. Náznaky, velký prostor pro fantazii diváka a tunel jako brána kamsi.... Nesouhlasím však s obsahem výše: Tricia se vůbec nevydává hledat svého muže k tunelu, jelikož temnota si pro ni přijde domů osobně. Asi tak. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou vždycky těžké a ve velmi málo případech dopadnou dobře. Zde snaha byla, ale žádný zázrak se nekonal. Je tu moc hluchých pasáží, pouze jedna melodie po celou dobu filmu a herci velmi nevýrazní. Nápad sice dobrý, ale ani příšera nakonec nevykoukla. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v úvahu fakt, že se jedná o nezávislý horor, tak to ve finále nedopadlo úplně nejhůře. Bavila mě ta nevědomost ohledně tunelu a musím se přiznat, že jsem se při jedné scéně slušně lekla, což se mi většinou nestává. Co mě ale trochu mrzí je to, že se z toho po čase vyklubalo drama, díky kterému se film stává nudným. Škoda. A LIVINGDEAD by si měl nejspíše pouštět soutěže krásy, když mu vadí velký zadky a gatě. Velký zadky se dají shodit, gatě se dají převléknout, ale debilita bohužel zůstává na celý život. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podpriemerní herci, väčšinu času nulová atmosféra a primitívny dej. A keď už sa snímka začala na malý moment chytať akejsi mytológie stojacej za záhadnými zmiznutiami, ani v najmenšom ju nedotiahla do konca. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No, žádný spešl matroš to není, ale sedlo mi to, takže nemám důvodu to strhat. Krom místy horších herců mně nic moc nevadilo. Je to experimentální nízkorozpočťák, který má slušnou atmosféru a zajímavou minizápletku, kdy se ztrácí lidé, což má na svědomí jeden mysteriózní podchod..60% ()

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama