Reklama

Reklama

Žraloci na s(o)uši

  • Malajsie SeaFood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný film Žraloci na s(o)uši vypráví o dvou žraločích bratrech – malém Pupovi a velkém Juliovi. Poté, co pytláci ukradnou z jejich útesu žraločí vajíčka do gurmánských restaurací, rozhodne se malý Pup stůj co stůj zjednat nápravu a pln odhodlání se vydá na souš, do lidského světa, kam nikdy předtím žraločí ploutev nevkročila. Julius se však začne o osud svého malého brášky na pevnině obávat – a ve speciálním robotickém obleku, který kdysi společně sestrojili, se vydá na souš zachránit Pupa. A když už jednou vyleze na břeh, nenechá si rozhodně ujít příležitost zjistit, jak vlastně chutná opravdové suchozemské kuře – divoká žraločí jízda začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadnimák...Mini ryba s pocitem méněcennosti neustále provolává jak ji nikdo nemá rád atd, která je zjevně zkřížená s nějakou suchozemskou želvou, protože dokáže velkou část filmu vydržet na souši bez sebemenší kapky vody. Pak zde máme čest být svědky biologického unikátu - býložravého žraloka a želva, která žere kuřecí maso... D**ntní dialogy, divná animace jakoby podobná příběhu žraloka, ale mnohem méně vyvinutá a šílená snaha moralizovat diváky. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní animák, o kterým nevím, co si myslet. Scénář moc nefunguje a přichází s množstvím postav, z nichž některé (hlavně zlí krabi, či co to bylo) jsou totálně zbytečné. I ty vtipy jsou nemastný neslaný, ostatně jako celej film. Není to dobře napsaný, bylo mi fuk, jak ty postavy dopadnou. Animace taky prapodivná. Některý věci nevypadaly vůbec důvěryhodně, hlavně už zmiňovaní krabi a skoro všechny celky, protože to vypadalo jak hodně umělý. Samostatnou kapitolou je voda, která se skoro vůbec nehýbala, i když tam ryby mávaj ploutvema jak diví. Taková laciná nápodoba dreamworksu z Asie. Dabing neni špatnej. A vzhledem k tomu, že jsem neslyšel moc smíchu od dětí, ale spíš od dospělých (ale z jiných důvodů), asi ani tahle rovina moc nefunguje. 40% ()

Reklama

Najlvin 

všechny recenze uživatele

V jádru klasický animák pro menší diváky, s pěknou barevnou grafikou a poněkud netradičním příběhem. Způsob střihu, podání scén a vyprávění za použití minima slov je řekněme trochu – zvláštní. Ale v dobrém slova smyslu. A právě proto, že se tento film nesnaží kopírovat dnes tak populární klišé omílaná na sto způsobů v jiných snímcích, ale že si jde svou vlastní cestou, dávám o hvězdičku navíc. Nečekal jsem od toho nic, zklamaný jsem však nebyl. Zkrátka taková příjemná, nezávazná oddychovka, která se určitě spoustě dětem bude líbit, a to i navzdory negativní kritice mnoha zdejších dospěláků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemo se podle všeho ještě nenašel, jinak si nedokážu vysvětlit, proč byl natočen takový film jako "Žraloci na s(o)uši". Z pixarovské klasiky to kopíruje tolik, až to vážně pěkné není. Navíc se připojují ještě další filmy jako "Past na žraloka" nebo "Slepičí úlet". Ano, co si asi film o žralocích a dalších rybách vezme ze "Slepičího úletu", co? Tak vězte, že právě ty slepice. Už tohle samo o sobě nabádá k tomu, aby si divák myslel, že s filmem bude něco v nepořádku. A také, že je. Je tu tolik dějových linií, až je to na tak krátký film neuvěřitelné. Sledujete jich tolik, že se vám zamotávají a myslím, že ani vaše děti z toho nebudou mít příliš velkou radost. Hodně postav, většina z nich přímo vypadla z "Hledá se Nemo", jiné trochu originální. Zmiňované slepice a chobotnice. O zápletce se rozpovídávat nebudu, i když tou hlavní je asi snaha zpátky získat vajíčka. Tedy ne syna, ale teprve zárodky. Všechno troskotá na tom, že animace je jednoduše příšerná a nedokáže ani špatný, nudný a zbytečně větvený příběh ozvláštnit. Já vím, člověk by měl být k malajskému animáku shovívavý, ale jaký má smysl dělat něco, co je desetkrát horší než filmy, které byly natočeny před téměř deseti lety? Když říkám horší, tak ve všech smyslech. Nepromyšlený příběh, který chce být velkolepý a velikášský, ale sám sebe není schopný ukočírovat. Animace, kde je všechno jak z gumy či slizu. Navíc tolik hluchých míst jsem v animáku snad v životě neviděl. Jako kdyby se místy skutečně nic nedělo a my jen sledovali nudný život pod hladinou. Ale k tomu stačí se potopit do jezera a člověk stejně nejspíš zažije více. Hodně zbytečný animák. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě to, že Žraloci na souši nejsou prací Pixaru, Dreamworks, nebo Disneyho je zřejmé z každé scény. O srovnávání s takovým Nemem tady nemůže být vůbec řeč, ten je svou jak dějovou tak grafickou kvalitou mnohem výš. Na druhou stranu si myslím, že tento kousek z Malajsie je docela podhodnocen. Přece jen snaha o vizuální stránku tady je, i nějaký ten vtip se občas najde, souhlasím s tím, že mnohé z nich vyzní naprázdno, protože jsou asi většinou pro nižší věkovou kategorii. Scénář filmu taky nepřidává, je bohužel až moc strohý a některý postavy bych asi taky vypustil. Abych ale jen nekritizoval tak ke kladům přidám ještě soundtrack a český dabing, který se po dlouhé době stal kritériem mého hodnocení. (50%) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • Studio Silver Ant vytvořilo první promo teaser k filmu již v roce 2001, celovečerní snímek však vznikl až o 10 let později. (Raztubyl)

Reklama

Reklama