Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet s chvályhodnou myšlienkou, ale zpracovanie neosobné. Pod loutkovou taktovkou Tima Burtona by to mohla byť pecka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem nechápal, proč jsou všichni tak smutní, a pak proč tak veselí. Chování postav je opravdu mimo logiku (i mimo logiku zdejšího světa). A písničky moc dlouhé. Mrzí mě to, protože bych ten film chtěl mít rád. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film o šťastné rodině, která vlastnila lékárnu a pomáhala lidem. Jednoho dne se rodičům narodil syn, který kvůli vážnému onemocnění nemohl žít naplno. Nebyl šťastný tak jako jeho rodiče a oba sourozenci. Trpěl depresemi a bohužel nakonec nemoci podlehl. Rodiče se zhroutili, sestra spáchala sebevraždu. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Když nevím, kam se zápletkou dál, koho pasovat na hlavní postavu či jaký vtípek vypálit, pustím tam křečovitou písničku? To úplně ne, prosím. Jinak cajk. 70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dosti zábavné, písničky měli skvělej spád a vtip, což v "normálních" pasážích trošičku drhlo. Výtvarná stránka je dost příjemná a černý humor za přizvukování cynismu mě bavil (leč se postupem filmu trochu vytrácel). Samotnej závěr byl... Mno... Bez spoilerů - nelíbil se mi. Se spoilerem: knihu sem nečetl, ale dle slov páně tvořitele klubu filmového končí jinak, kéž by závěr nebyl tak nechutně kýčovitý a šťastný a srdíčkovatý A... A.... A fujtajbovitý..._____PS: Taneček sem si užil skoro stejně jako ti kluci (O=´ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mě bavil hned od začátku, i když je to z části muzikál, tak songy jsou chytlavé a úsměvné v daném kontextu. Kreslené postavičky jsou milé a hned si je zamilujete. Možná v realitě by z takového obchůdku byl dobrý byznys. :D ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nápad s obchodem pro sebevrahy je super, ale dál to bohužel moc nefunguje. Líbila se mi úvodní zápletka o optimistickém šťastném dítěti narozeném do depresivní rodiny, jenže pak to bohužel vůbec negraduje, příběh nechytne a po čase začnou být otravné i ty písničky. Škoda, potenciál to mělo velký, ale takhle jen rozpačitý výsledek. Tři hvězdičky za originální námět. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak nevím .. možná jsem si měl vzít mabízenou rakvičku či věneček. Každopádně skvělý film se prodá sám. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nemám rada francúzštinu a nemám rada ani muzikály. Napriek tomu ma tento film naozaj lákal a možno nebol práve najdokonalejší a pesničky ma moc nebavili ale Alan bol proste tá najúžasnejšia postava. Ten svoj optimizmus prenášal aj na mňa a to ako sa usmieval bolo veľmi zlaté. Pochmúrna animácia sa mne osobne veľmi páčila a bol to naozaj zaujímavý nápad spraviť niečo iné. Ja osobne chválim. Dávam také slabšie 4*. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek! Sebevražedné téma s takovou vášní se jen tak nevidí, to je opravdu něco pro mě! :D Nakonec se vše obrátí k dobrému a všichni jsou šťastni. Jak klasické. Ale musím uznat, že mě to opravdu bavilo, zřejmě také díky zajímavému zpracování a animacím a občasnému zpěvu. + Paříž má milovaná. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemný a místy i dosti mrazivý, muzikálový, animovaný film z francouzské dílničky. Úchvatný, ale dá se říct, že i hodně výstřední námět byl dle mého názoru velmi dobře zpracovaný. (Kdyby se tohoto díla ujal Tim Burton, možná by to mohlo býti o chlup lepší a hlavně více mysterióznější, ale s Patrice Leconte jsem též velmi spokojen.) O "krásnou" atmosféru se postarali výborně odzpívané skladby, které do příběhu krásně zapadali jako puzzle, zejména jsem si zamiloval tuto skladbu, kterou jsem si po shlédnutí filmu pouštěl několik hodin pořád dokola. Klasický a dynamický happyend potvrdil kvalitu tohoto animovaného muzikálu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem viděl úžasného "Iluzionistu" si po pojmem francouzský animák pro odrostlé, představuji něco jiného. A "Obchod pro sebevrahy" to opravdu nesplňuje a bizarní animace výsledný negativní dojem, pouze podtrhává. Zajímavý námět, tak působí zbytečně nevyužit. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Super nápad, poměrně přitažlivý vizuál a animace, a zejména úplně na začátku ta idea krámku s potřebami pro sebevrahy opravdu funguje, je to patřičně černohumorně vtipné a úchylné. Ale... to je bohužel všechno, následuje až tragicky nezajímavý příběh, rozvíjející se do nepravděpodobného finále. Je to nudné, nenápadité, natahované nic moc muzikálovými čísly. Paní z distribuční společnosti před filmem strašila, že kdyby se autoři věrně drželi knižní předlohy, nikdo by se na to ani nedokázal koukat - měli jste to zkusit hoši, protože na tohle se skoro nedá taky dívat, ale z úplně jinýho důvodu... ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý téma. Nespočet scén, kdy se smějete, ikdyž dění je tragický. Rozhodně jsem rád, že jsem to viděl a opakování se určitě bránit nebudu. Zpívaných scén mohlo být z mýho pohledu určitě méně, protože mi docela lezly krkem a ikdyž tomu název nenapovídá, film je místy (hlavně ke konci) strašně naivní. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Námět, který potěší. Zpracování, které mohlo být jistě propracovanější, přesto ... ačkoliv některé skutečnosti nebyly zcela vysvětleny nebo jim chyběla opodstatnění ... se jednalo o koukatelnou záležitost, kde bylo nemálo vtipných momentů, narážek. A francouzština tomu dodala na zajímavosti. Uznávám, že mnohdy byly některé písničky zbytečně dlouhé a nebo často za sebou, ale někdy to jinak vyjádřit nejde. Hodnocení - 70%. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Copak nevíte, že se to nesmí? - Spáchat sebevraždu se nesmí? - Ne na veřejnosti. Všichni to ví. - Já to nevěděl. promiňte. - Naštěstí žádný fízl se nedíval. Dostal byste pokutu." Na jednu stranu naprosto boží námět, povedené černohumorové vtípky, naprosto očarující postavy odpovídající svým zevřením jejich pocitům a charakteru, zajímavá animace. Na druhou stranu ty neustálé písničky mě sraly. "Lidé jsou blbci. Odsuzujeme je. Vymlaťme z nich šeď. Jsme nejchytřejší ze všech. Jsme supermani." Úplně normální, že když se vaše mimino usmívá, tak se toho zděsíte a řeknete "oh merd". Ta předposlední píseň, kdy zpívali zamilovaný song? No fujky.. všude kolem padaly květy a všichni byli šťastní.. trošku velký obrat a až moc neuvěřitelný. Ten konec prostě to celé převrátil na hlavu. "Paní, žádám vás o ruku vaší dcery. Nevím, jak se jmenuje... - Marilyn. - Marilyn. Do které jsem se právě zamiloval a která mi vrátila chuť žít." A co se úplného týče konce.. happyending byl sice fajn, takový poučující, kdy celou dobu nám ukazovali, jak všecko stojí za plátek hovna pomazaný máslem z obou stran a jediné řešení je sebevražda a na konci se zpívá v té mega happy písni s milionem barev a povstalými duchy, ať lidi nejsou blbí, že život stojí za to žít. O tom že to bylo kýčovité žádná, ale odpustím jim to - 4* a závěrečné titulky byly bomba. P. S. "Buď zemřete, nebo dostanete peníze zpět!" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto zajímavé francouzského animovaného snímku se mi velmi líbil námět a animace, ale asi by se mi ještě více líbilo, kdyby byl film pojat hodně depresivně, nikoli tak odlehčeně, jako tomu skutečně bylo. Musím ale uznat, že třeba hudební čísla mi zde seděla a bavil jsem se u nich velmi. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

V rámci možností originální animák, který má svůj styl a toho se drží celou nedlouhou stopáž. Moc se mi líbil humor, na který tvůrci vsadili a skvěle vyvážili hranici mezi černým a tím "běžným" humorem. Postavičky byly sympatické a neměl jsem s nimi žádný problém. Hudební čísla mi přišla tak akorát a ač muzikály rád nemám, tak tady mi to nějak extra nevadilo. Pohřební a morbidní tématika se mi taky hodně líbila, tudíž jsem se dost bavil. Je tak velká škoda, že když je ten film určený dospělým, nesnaží se o nic víc a malinko nepřitvrdí. Všechny zvraty dáme dohromady v podstatě v průběhu první čtvrthodiny, což opravdu mrzí, protože pak už nás nic nepřekvapí. Možná, že chvílemi se film začne nepříjemně opakovat, ale to se dá přežít. Celkově vzato příjemné překvapení, které ale mohlo být lepší a hlavně kontroverznější. Takhle je to hodně smířlivé. 70% ()

Reklama

Reklama