Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film, který mohl být skvělým dramatem je komedií s dramatickými prvky anebo je to naopak? Každopádně ale hezký český a celkem milý film, který nabízí různé pohledy na lásku. Některé pasáže jsou papírově nalinkované, ale ve výsledku to zas až tolik nevadí. Přirozeně zahrané, pěkně nasnímané a česko div se: Product Placement nijak neotravuje... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Námět je to rozhodně hezký a ze začátku to opravdu vypadá, že by u nás přeci jenom mohla vzniknout příjemná romantická žánrovka. Jenomže s přibývajícími minutami to začne být scénáristky čím dál hloupější, scénáristicky nechtěně směšný a dramaturgicky nezvládnutý patvar, na jaký jsme v našich končinách ostatně zvyklí. Celé to tak drží alespoň trošičku nad vodou slušné obsazení v čele s talentovanou Anetou Krejčíkovou a vtipným Ondřejem Vetchým, jenž stojí za dvěma aspoň trochu vtipnými scénami filmu. Jinak zde žádný humor či kvalitní romanťárnu opravdu nenajdete. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

až překvapivě příjemná komedie,která jak už bývá zvykem u českých komedií posledních let vlastně není čistou komedií.Jako by tvůrci zapomněli,nebo se báli držet pouze tohoto žánru.Navíc i tady je hrozně vidět,že product placement je morem českého filmu,ale budiž...nejpříjemnější určitě duo Stašová - Vetchý,které mi k sobě sice nepasuje,ale oba jsou zde výborní...70% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Citová vzplanutí, první i poslední lásky, ale i zklamání, smutek a stesk, to vše obsahuje tato hořká romantická komedie z českých luhů a hájů, která přibližuje divákovi lásku z mnoha úhlů a pohledů, a není to vždy jen veselé dívání, ale láska přece není vždy tak jednoznačná, stejně jako život sám. Hledání, tápání i nalézání, to vše patří k lásce a to vše člověka formuje a činí ho silnějším. A přesně to zde lze najít, ať už se to týká milé a hodné Marušky, mladého romantika Marka, svérázného a starostlivého dědečka Vlastimila, pěstitelky marihuany Libušky, mladého homosexuála Honzy a také Honzových rodičů. Ti všichni prožili či právě prožívají všechny krásy i úskalí lásky a je jen na nich, jak se s tím vším dokáží popasovat. Přiznávám, že od tohoto filmu jsem nic moc nečekal, prostě jsem se na něj podíval a doufal jsem, že by to mohl být příjemný prvomájový filmový zážitek. A on to byl zážitek přímo královský. Já se řadím mezi romantiky, a tak jsem si film od začátku až do konce maximálně užil, několikrát mě film dokázal i rozesmát, několikrát mě naopak rozesmutněl, a právě v tom je jeho výjimečnost. Herecké výkony jsou zde perfektní a bezchybné, Anetu Krejčíkovou jsem dosud znal pouze ze seriálu Ulice, ale zde v roli slepé dívky předvedla opravdu úžasný výkon, ale stejně podali úžasné výkony i velikáni českého herectví Petr Nárožný, Eliška Balzerová, Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Ve výsledku jsem s filmem velmi spokojený a nemám mu absolutně co vytknout, na takové filmy bych mohl koukat pořád a rád bych takto vynikající české filmy viděl častěji. Nemám nad čím váhat, je to za pět hvězd. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Láska je láska obsahuje feeling nezávislých filmů spojený s lehkostí a přirozeností severské tvorby. Krásný a příjemný film se sympatickým obsazením i výbornými výkony. Zaujal mě zejména fešný černovlasý hoch Maciej Cymorek, skvělá Aneta Krejčíková a mí oblíbení, zkušení herečtí pardálové Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Lehký, nevtíravý humor, s vkusným množstvím ironie i hořkosti. S filmy jako je tento začínám opět věřit v nápravu stavu české kinematografie. Bohužel vždy jen na chvíli... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)
  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)
  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)

Reklama

Reklama