Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve viktoriánské Anglii dodávají dva vykradači hrobů bohatému doktorovi těla k výzkumu anatomie, ale chamtivost je nutí hledat jednodušší způsob, jak to udělat. (JasonCZ)

Recenze (6)

gumli 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o žiadny horror,je to historická dráma podľa skutočnej udalosti.Edinburg,rok 1828,Anglicko.Celý film je presiaknutý alkoholom a chudobou.Bezdomovci,prostitucia,chlast,chudoba,beznádej.Doktor Thomas Rock potrebuje mŕtvoly a dvaja alkoholici,Fallon a Broom mu ich donášajú.Niekedy film pôsobí až komický.Tí dvaja majú zvláštny humor.Keďže mŕtvol nie je moc nazvyš,tak mŕtvoly treba vyrobiť,aby boli čerstvé.Majú dokonalú skúšku,ako zistiť,či je mŕtvola naozaj mŕtva.Treba jej silne zahryznúť do palca na nohe.Fuj!!!Čakal som horror,ale sklamaný som nebol,aj keď to horror vôbec nie je.Slušne zahraná dráma, ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Thomas Rock (T. Dalton) vyučuje na akademii anatomii a současně se snaží studovat lidské tělo při pitvě. Jenže kat není schopen dodat dostatek materiálu, a tak se doktor musí spolehnout na vykrádače hrobů. Čím je tělo čerstvější, tím více je ochoten za ně zaplatit. Za čerstvé maso sedm zlatých, za otestované červy polovinu. Dvojice pobudů, Fallon a Broom, zjistí, že by se takto daly snadno vydělat velké peníze, a tak neváhají a začnou doktora zásobovat materiálem. Když pak jednoho z nemocných mužů zavraždí, dostanou slíbenou sumu v plné výši. S každou další vraždou se zvyšuje nejen jejich touha po penězích, ale u Fallona je jasné, že se mu zalíbilo samotné vraždění. Jenže tak dlouho se chodí se džbánem... Doktor je zpočátku sympatický, jelikož brojí proti zastaralým zákonům, které jsou brzdou v rozvoji medicíny. Pak se ukáže, jak amorální je, když ho nezajímá, odkud těla pocházejí. Po zásluze je společností popliván, i když ne znemožněn, protože jsou zde vyšší zájmy. Horor určitě ne, ač scény na nočním hřbitově a manipulace s mrtvolami mají své kouzlo. Mysteriózní historické drama ano. Zaujme spíše zájemce o dějiny, i když příběh jistě napětí má. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tento námet by sa samozrejme dal spracovať ako naozaj čistokrvný horor,ale v tomto prípade tomu tak nieje,čo je veľká škoda.Jedná sa o nie veľmi záživnú drámu na čele s Daltonom... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra (viktoriánská Anglie, respektive tedy Skotsko, konkrétně Edinburgh, je prostě TOP TOP), skvělé herecké obsazení (mimo výtečného Daltona například Patrick Stewart, Jonathan Pryce nebo Twiggy), sympatická stopáž i zajímavý a na skutečných událostech založený příběh. Bohužel o co zajímavější je námět, o to horší je bohužel zpracování. Mohla to být naprosto špičková historická podívaná, ve skutečnosti jsou ale Doktor a ďáblové (horor samozřejmě ani omylem), celkem nezáživným a vlastně i tak trochu nudným průměrem. Obrovská škoda, která skutečně měla na víc (jsou tu všechna typická viktoriánská témata), o skrytý klenot se bohužel právem nejedná. Špatné to není, ale zklamání je velké, 60 %. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama