Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Taková oddechová skoro komedie, kde během pár minut pochopíte o co půjde v celém filmu a kdo se s kým rozejde a kdo s kým začne. Vše je ještě okořeněno občasným (jako by) mluvením pejska, tak si říkáte, zda to je film pro děti nebo pro dospělé. No díky Vaculíkovi to není tak strašné, ale už měl lepší role a já taky dával tři hvězdy už lepším filmům, takže za 2, ikdyž bych dal 2 a půl. ()

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Kupodivu pěkný film. Jen otřepané téma o rozmazlenosti pražáků, mě už nebaví. Ale jinak jsem si jej nečekaně užil. Navíc konečně nějaký netragický příběh o dítěti s poruchou chování (konkrétně ADHD). Jinak Lukáš Vaculík mi zde skvěle sedí. Pěkný film pro pobavení a relaxační odpoledne. Doporučuji. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný rodinný film, kde hlavní housle hraje pes, konkrétně jde o jezevčíka Huga. Vůbec mi nevadilo, že je film jednoduchý a předvídatelný. Nevadila mi ani ta malá. Kdo mi teda vadil určitě, byla Ester Kočičková v roli učitelky. To už byla mnohem lepší Iva Pazderková. Její role docela pobavila. Drsná šéfka byla fakt věrohodná. Potěšilo mě, že se příběh natáčel i na mé milované Šumavě, proto mi některá místa přišla až důvěrně známá. Já jsem si při sledování krásně odpočinula a bavila se. Nenudila jsem se ani na malou chvilku. Juraj Šajmovič ml. se určitě nechal inspirovat Poledňákovou. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Pitomý příběh romanticko-rodinné komedie která neměla zápletku ani vtip. Otravná škaredá holčička co neuměla hrát se bavila se svým psíkem, což je úplně normální činnost kterou provozuje skoro každý kdo má psa, zvlášť je li mu osm. Ale zde nám to překládali jako nesmírně podivnou a potrhlou úchylku. Navíc to tam bylo úplně jen tak, stejně tak se mohla bavit s kozou nebo se nebavit vůbec s ničím. Všem bylo jasné co se tam stane hned jak se objevil tajemný Vaculík. Zmizení nehodící se osoby do Řecka mi přišel nesmírně amatérský a ubohý. Krom toho mi skoro celou dobu běhal mráz po zádech trapností, ať už z dialogů nebo z příběhu. Postavy se nechovali jako lidé, maminka byla jak rozházená puberťačka, bylo to úplně nelogické a vykonstruované. Herci nebyli špatní, docela mě tam bavila Pazderková, a ti skvělí samozřejmě nezklamali, a to mám na mysli hlavně paní Stašovou. Jinak ale hrůza, neoriginalita, absolutně nulový přínos, umělost až to smrdělo, nuda a trapas. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to typický rodinný film. Má jasnou zápletku a celkem jasný, leč pro dospělého, předvídatelný konec. Ač moc nemusím Ivu Pazderkovou tady bych ji rád pochválil za její profesorsky přísný výkon a dále i Jitku Ježkovou, která je na mém - přiznávám, že trochu delším seznamu těch, které platonicky miluju. Je obrovsky sympatická a krásná žena k tomu. Film má několik vtipných scén a ne že ne. Ale jak už jsem řekl prve, je to film na který se s radostí podíváte s dětmi, neboť tam nejsou žádné nepřístupné scény, ač nepřístupných hlášek je tam dost, ale na straně druhé musíte počítat s tím, že se budete možná trochu nudit, protože je naprosto jasné, kam film celou dobu směřuje. A pak je tady ještě jedna věc - pokud necháte děti dívat se na tento film, tak je tady hrozba, že taky bude chtít psa. Nenadchne, ale neurazí. Nic tady není špatně, ale také to není film na Oskara. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama