Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodlná jednohubka o tom, že niekedy sa dokážu veci otočiť k lepšiemu aj vtedy, keď my sami sme už stratili všetku nádej. Z tohto pohľadu ide o veľmi pozitívu záležitosť, na ktorú sa navyše aj dobre pozeralo. Pritom samotná dejová linka nepatrí k tým najzaujímavejším a dramaticky prepracovanejším, hoci pár perál múdrosti by sa tu rozhodne našlo. Nadpriemer. 75/100 ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

M. Freeman je pán herec a to som sa presvedčil i tento krát. Od počiatku film nebudí extra dojem - začína to pozvoľne, postupne sa tempo stupňuje a tak ďalej, veď to poznáte... Čo je na filme výnimočné, je jeho pozvoľná a predsa zaujímavá (doslova priťahujúci magnet) závislosť na jednoduchosti. Ani som si neuvedomil, prešlo pár desiatok minút a už som spokojne ležal na pohovke a "čumel" na humorno-romantické scénky, čo ma celkom brali. Uvedomujúc si, že mi postačuje aj táto varianta filmovej nádielky som spokojne dosledoval filmík a nechal doznievať tú ozvenu poslednej scénky, ktorá tam sedela ako "riť na šerbel". Poznáte ten pocit, keď sledujete film a v zápale toho všetkého (emócií, dobrodružstva) zistíte, že už je koniec a Vám tam predsa niečo chýbalo? Potom nasleduje scénka, ktorá Vám doplní ten chýbajúci dielik a vy si odfúknete s úsmevom na perách, ako zadosťučinenie .. 3* ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že film jsem si vybral hlavně kvůli Robu Reinerovi a Morganu Freemanovi. Reinerovy snímky "ze života" mám rád a spoustu životních situací má odpozorováno velice dobře (Když Harry potkal Sally) a dovedně je dávkuje se svým osobitým rukopisem. Morgan Freeman si sice skoro celý film "ukradl pro sebe", ale krásná Virginia Madsen se vůbec neztratila a dětští představitelé byli také dobře zapamatovatelní. Zpočátku mi Freemanova postava (chování i povahové rysy) trošku asociovala raného Walta Kowalského, tedy vozidlo Gran Torino měl Walt o dost honosnější ... Od tohoto filmu jsem nic moc nečekal, ale dostal jsem více než jsem požadoval. Příjemně plynoucí film, u kterého se člověk ani na chvilku nenudí, dost námětů k zamyšlení a pro ty, kteří mají dostatek fantazie, ještě možná daleko více. Já té fantazie až tak moc nemám (v klíčovém období jsem neměl ani mentora, ani 34 dolarů :-) Každopádně celou dobu moc příjemné pokoukání, ten konec sice mohl být trošku méně holywoodský, ale alespoň teď tuším, jak se dospívá na stará kolena ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel, že se takové filmy přestaly točit. Do kin se valí jeden akční snímek za druhým, samé komiksáky nebo připitomělé komedie, hlavně, aby bylo co nejvíce mrtvol, rozmlácených aut a dementních hlášek. Tahle Reinerova novinka je ale něco, proč miluju filmy. Je to krásný a čistý příběh doplněný velmi příjemnou hudbou, ale především z něho sálá neskutečná atmosféra a lidskost. Možná to je i volbou herců, ale Magic of Bell Isle je pro mě jedním z největších překvapení. Mohl by pokračovat klidně další 3 hodiny a na svém hodnocení bych nic neměnil. 100%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama