Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman alias nerudný zestárlý spisovatel se přestěhuje kamsi na venkov, kde se setká s rozvádějící se matkou a jejími třemi dcerami. Setkání samozřejmě všechny ovlivní. Spisovatel dostane znovu chuť do života, spřátelí se. Padají životní moudra. Je to přesně takové, jaké člověk čeká. Vykalkulovaná feel-good srajda. Přátelský retard included. Každý má občas právo vybrat si slabší chvilku. Zatímco s Flipped mě Reiner potěšil, tohle nevyšlo. Vůbec. Nebýt Freemanova přirozeného charismatu, bylo by to k nevydržení. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po naprosto odzbrojujícím filmu Má mě rád, nemá mě rád natočil Rob Reiner další podobně laděný snímek, trochu patetický, trochu sentimentální, celkem humorný, hodně romantický, ovšem bohužel také trochu schematický. Ta průhlednost a předvídatelnost dělá film trochu mělčím, než by mohl být. Velezkušený režisérský matador ovšem naštěstí všechny slzopudné svody víceméně ubalancuje a nikdy nesklouzne k primitivní plačtivé podbízivosti. Vše ostatní pak jako už tolikrát zachrání to ledabylé charisma Morgana Freemana, ten pán má prostě v sobě dar... Pěkný rodinný film, se všemi jeho limity i přednostmi... ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner předvedl zase jednou moc pěknou práci.. Po bezkonkurenčních kingovkách "Misery nechce zemřít", "Stůj při mně" a nadkomedii "Než si pro nás přijde" natočil velmi příjemnou formou příběh "zahnívajícího" spisovatele v mistrném podání Morgana Freemana.. Hořkosladká komedie, která odbourává řadu tabuizovaných témat, mě svým vtipným a nenásilným humorem opravdu zahřála u srdce.. Po dlouhé době opravdu vydařený kousek, který má velké ambice na Oscara.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten film, který sice plyne pomalu a zdánlivě se v něm nic moc neděje, ale také se vám po několika minutách usadí na tváři příjemný úsměv. Že úsmĕv nezmizí si uvědomíte až při závěrečných titulcích. Na takové filmy je Rainer odborník a já jsem rád, že pořád točí .... Zatímco filmy, které vám dají pouze vizuální zážitek (a zapomenete na ně při cestě z kina) vydělávají desítky a stovky milionů, tenhle film byl rád, když se v návštĕvnosti přehoupl přes stotisícovou hranici ... co na to říct ... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Rob Reiner. Atmosféricky téměř identické s klenoty Než si pro nás přijde či Má mě rád, nemá mě rád. V tomto případě mám však dojem, že je celý postaven na charismatu hlavní postavy. Divák, jenž nemá slabost pro Reinerovu režii se tak může nudit, protože dějství má velmi vlažný spád a nějaké dramatičtější scény se tu divák nedočká. Tato negace je však bravurně kompenzována prostředím, kde se snímek odehrává. Něco tak kouzelného a poetického jsem dlouho neviděl. Předvídatelná, povolná avšak na duši nepochybně hřejivá záležitost. 75%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama