Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Natáčelo se ve státech Severní Karolína, Virginia, Georgia, Connecticut a Pennsylvania. Přehrada objevující se ve filmu se jmenuje Fontana Dam a vyhlídka, vyobrazená i na plakátu k filmu, je McAfee Knob. (Cheeker)
  • Robert Redford v roce 2007 v rozhovoru řekl, že chtěl, aby si s ním naposledy zahrál Paul Newman. Jenže Newmanovi byla diagnostikována rakovina a už nebyl schopen se role ujmout. (Cheeker)
  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)
  • Robert Redford i Nick Nolte byli v době natáčení už sedmdesátníci, zatímco Bryson a Katz měli v době přechodu Appalačské stezky 44 let. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama