Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

golfista 

všechny recenze uživatele

I když jsou už na začátku hry karty rozdány lícem nahoru, nechybí napětí a drama. Vše je navíc podpořené solidními hereckými výkony. Old school kriminálka, které hvězdičku navíc přidává povědomí skutečného příběhu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je milé, když si chlap může naplno dopřát svých libůstek jako tuhle Džon Hnusack. To si takhle odchytíte prostituující dvacítku, týden ji v pohodě przníte v zašitém srubu v nějaké aljašské prdeli a na závěr si s ní ještě užijete trochu té myslivosti. To všechno ovšem jen do té doby, než si vašeho koníčku všimne sveřepý pan Klec a s konstantním xichtem, do něhož dostal permanentní křeč už tehdy u Conairu, začne unyle pátrat. No, i přes kulantní námět podle skutečných událostí se žádná velká sláva nekoná, je z toho tuctová kriminálka, kde se spíš žvaní než jedná. Vydržíte li do závěrečných titulků, zjistíte, že casting přihrál našemu masounovi do cesty samé luxusní, kozaté brunety, avšak když na konci běží na obrazovce fotky skutečných obětí, vypadá to, že ten Hansen byl spíše zoofil se zálibou v šukání mutantů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem měl dojem, jako kdyby scénář psali obyvatelé Hovadova. V první třetině jsem se absolutně neorientoval v časových rovinách, nepochopil jsem jak Cindy Robertovi utekla (není spoiler, neboj se ) a vůbec, Cindy se chovala jak kráví vládkyně. Ono teda ani to policejní vyšetřování nebylo zrovna z výstavy inteligentních. Filmu nemůžu upřít docela vydařenou atmosféru, herci taky nejsou špatný, ale když je příběh natočen v duchu písně "blbství sem, blbství tam, nám už je to všechno jedno, nám už je to fuk." těžko z toho můžu být pif paf. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage mě baví. Jeho filmy nejsou nejhorší, je jich hodně, mají zajímavé nápady, ale často jim chybí něco, na co bych si za měsíc vzpomněl a řek bych si, že natočení toho filmu opravdu za něco stálo. Všecko jsou to takové průměrné dojáky s dobrými nápady, klasickým Nicolasem, ale průměrným zpracováním. Zmrzlá zem mohla být skvělý, atmosférický thriller. Nedávno jsem viděl Zmizení a to bylo přesně takové. Napětí nemělo chybu po celé dvě a půl hodiny. Tady ale celou hodinu a půl chybělo. Jediná opravdu zajímavá scéna se dostavila na konci filmu, kdy jsem zjistil, že vše je podle pravdy. Proto také nakonec tři hvězdy. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pomozte mi, prosím, on mě chce zabít, jak je to možný, vždyť jsem jenom asi desetkrát utekla policejní ochraně, já blbá špína. Smradlavě americký 1,5*. Aspoň John "0 mimických svalů" Cusack nepatrně roztomilej... ani ne magor nebo psychopat, ale prostě z něj táhne takový chladný mdlý zlo. V nějaký dobrý záporný roli (náznak v Mapy ke hvězdám) by to mohlo bejt docela příjemný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁNOVÉ, STÁLE JSME NENAŠLI TO, CO POTŘEBUJEME. TAKŽE JDEME ZNOVU A BUDEME TADY TAK DLOUHO, DOKUD MŮŽEME, PROTOŽE DALŠÍ ŠANCI NIKDY NEDOSTANEME..…“ /// Krimi, o dobrým policajtovi, uchylákovi, kterej rád koukal do vyhasínajících očí a šlápotě, která by mohla změnit svoji budoucnost. Vod začátku máme svědka, známe hajzla, ale všechno je to takový kreténský. Emoce spíš ty negativní, a tak bych chtěl upozornil všechny, jenž nesnášej idioty (né na tomhle serveru, spíš všeobecně ve filmech), že můžou mít s tímhle kouskem, kterej se vydává po stopách mrtvejch americkejch holek a kterej má hlavně informační hodnotu, trochu problém. A že by to bylo nějaký drámo – tak to teda není. 3* s vodřenou držkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, jak si zpestřit lov. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé zločiny a zaujímavé prostredie, v ktorom k nim dochádzalo, ale tým ho hasne. Celé to vyzerá značne podvyživene resp. televízne, scenár nie je žiadny zázrak a ak je niekto otravnejší, než Vanessa Hudgens, tak potom už len bohužiaľ ústredná dvojka súperov Cage/Cusack. Poteší obskúrny kasting (Radha Mitchell, Dean Norris, Kevin Dunn...), ale iba trochu a nikto z hercov sa týmto prúserom veru chváliť nebude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten, kdo Vám ten spis dal, zahodil svoje povýšení. A Vaši kariéru." Mně se líbí Bob ... ale těm loveným holkám s řetězem na krku se až tak moc líbit nemusí. To celkem chápu. Nicméně jako krimi to má i nějaké to napětí a to přesto, že úchylný lovec je znám od začátku a detektivovi se původně zase až tak moc detektivovat nechce. Není to sice žádný zázrak, ale kdyby všechny průměrné filmy vypadaly přibližně takhle, tak by se s nimi nezabíjel čas zase až tak špatně. Že ano, Bobe? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak Cage, tak Cusack na mě působí jako alergen i při sólovém účinkování (dokonce jsou tak houževnatí, že přinášejí pylovou sezónu dvanáct měsíců v roce), přesto jsem šel do zdravotního rizika a pustil si film, kde se vyskytují oba. Chyba. Nutno však říct, že ne jejich. Nicolas odhalí vrahovo modus operandi do patnácti minut a pak už jen s konstantním výrazem člověka, co nechápe, hledá usvědčující důkaz. Celkem to odpovídalo realitě honu na Roberta Hansena, potud tedy vše v pořádku. Nicméně aljašské prostředí, či vývoj příběhu svedly reminiscence na Insomnii a to přineslo dvě zásadní „ale“, které jsou zároveň spojenými nádobami. Scott Walker není Christopher Nolan a zatímco Pacino se svědomím napuštěným kofeinem nemohl zamhouřit oko, stereotypně natočená Zmrzlá země ve vás spíše probudí příznaky narkolepsie.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý kriminálny film s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o aljašskom detektívovi, ktorý začne riešiť sériu neobjasnených úmrtí, ku ktorým dochádza v rozsahu niekoľkých rokov, pričom ako jeden z mála verí tomu, že ich má na svedomí sériový vrah. A keďže jednej potenciálnej obeti sa podarilo uniknúť, potrebuje jej pomoc, aby ho konečne dostal a zastavil. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak sa z toho dalo získať aj omnoho viac. Za pochvalu stojí, že je to slušne zvládnutá žánrovka bez nejakých výraznejších slabín, už na začiatku si film nastaví svoju čiastočne nadpriemernú úroveň a pod ňu za celý čas neklesne, takže sa to nesie v slušnom tempe, ani na okamih som sa nenudil, jednoducho pozerá sa na to dobre od začiatku až do konca. Ale zároveň tu chýba nejaká výnimočnosť, dej je až príliš priamočiary, bez akýchkoľvek prekvapení, chýbajú tu nejaké napínavejšie situácie, prostredie Aljašky sa vôbec nevyužilo, takže po pár menších úpravách by sa to mohlo odohrávať kdekoľvek a ani to hlavné duo na oboch stranách zákona nemá čím vlastným zaujať, detektív stvárňuje ten najštandardnejší typ a vrah tiež v ničom nevyniká, dokonca ani nevyvoláva rešpekt. A navyše nefunguje ani chémia medzi nimi, takže ani na ich očakávané stretnutie sa nie je dôvod tešiť. O nejakú akciu, alebo prípadne drsné úmrtie tu tiež vôbec nejde, aj toto je len na tej obyčajnej úrovni. Herecké obsadenie je na tom celkom dobre, Nicolas Cage to zvládol bez najmenších problémov, ničím neurazí, John Cusack mi na vraha moc nesedí a to mi tu potvrdil, ale poteší viacero dobrých vedľajších postáv, či už zvyšní policajti, Radha Mitchell ako detektívova manželka a ani svedkyňa nesklame. Čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálne je to ideálne zvládnuté, takže sa na to pozerá dobre, ale chcelo by to aj nejakú atmosféru. Takže určite nie som sklamaný, bavilo ma to a žánru to rozhodne hanbu nerobí, ale na lepšie hodnotenie by som potreboval aspoň nejakú výnimočnosť, takto je to len slušný kriminálny film na jedno pozretie. 65% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pro diváka zmlsaného Fincherovým Zodiacem je The Frozen Ground jen rutinním filmem na sobotní večer, který nespasí ani Vanessa Anne Hudgens v negližé. Zamrzí snad jen účast Radhy Mitchell, která se pomalu ale jistě zabydluje v rolích hodných a milujících manželek, což je posun, který mi k buchtě bojující s démony v Silent Hillu a nemrtvými v The Crazies, vůbec nesedí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo to napínavý, fajnově chladný, uměřeně zahraný (od Cage), Cusack je takovej pěkně hnusnej, no to se v takový roli dalo čekat. V. A. Hudgens chvílema pekelně otravná, chvílema s ní člověk soucítí, samotný vyprávění řemeslně zvládnutý, bohužel ten film nemá nic, co by ho vytahovalo z průměrnejch vod podobnejch filmů o masovejch vrazích. Průser to ale není. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Na tento film jsem šel hlavně kvůli trojici Cusack + Cage + Hudgens a taky kvůli tomu, že trailer vypadal slibně. A upřímně, odcházel jsem z kina ve slušné depresi. Naštěstí to nebylo proto, že by film byl špatný, ale právě naopak, že na mě zapůsobil přesně tak, jak měl. The Frozen Ground je opravdu temný snímek, který se vyplatí vidět už jen kvůli Vanesse. A momentálně nemám na mysli fakt, že tam hraje striptérku, ale spíše jiný fakt, že se jí pravděpodobně dokázalo (alespoň u mě) prolomit "prokletí" a já už ji neberu jako "tu holku z High School Musical", ale jako někoho, kdo umí docela solidně zahrát. Vidíš, Miley, jak se někdo umí (důstojně) zbavit image dětské hvězdičky? Zpátky k filmu - pár míst bylo předvídatelných či hluchých, ale hlavní herci jsou ve svých rolích přesvědčiví, plus potěší role Deana Norrise. Zkrátka a dobře, za málo peněz docela dost muziky. 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled lacině vyhlížející kriminálka ze zamrzlého severu Ameriky až tak laciná není, leccos v ní funguje, ale stále je to pouze na atakování průměrných čísel. Hon na nejslavnějšího sériového vraha Aljašky přesto vypadá po většinu vyprávění civilně. Přidaná hodnota mu ale schází. Výsledek postrádá jistou zvrácenou přitažlivost, spojenou s odhalováním temných stránek lidské existence jako třeba v případě nedostižného kousku Sedm nebo thrilleru 8mm rovněž s Nicolasem Cagem v ústřední roli. Tíživou atmosféru jako oba mistrovské kousky na „podobné“ téma Zmrzlá zem/Území mrazu nemá. Stejně tak nenastavuje zrcadlo morálně zdevastované západní společnosti. Nedostavuje se ani žádná přímočará deprese, o rafinovanosti nebo chytrosti scénáře tu taktéž nemůže být řeč. Škoda, že celovečerně debutující scénárista a režisér Scott Walker víc do popředí netlačil zasněženou severskou pustinu a z látky nedýchá to, co by mohlo. Jakoby až moc spoléhal na (za ta léta už dost otravný) titulek „based on a true story“, zásadně chybí moment překvapení, trumfy se tu vyloží až zbytečně brzy a pak už jen čekáme, jak to civilní a umírněný Cage (je fajn ho po čase vidět ve snesitelné roli) celé vyřeší. Civilní thriller v celkovém hodnocení nakonec selhává v tom hlavním – v napětí a akci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na Aljaške vyčíňa sériový vrah, ktorý si svoje obete vyberá z pomedzi prostitútok. Polícia na čele s agentom Glennom tuší kto je ich cieľom, no nedisponujú žiadnymi dôkazmi za pomoci ktorých by ho usvedčili. Šanca prichádza v prípade mladej 17 ročnej dievčiny, ktorej sa ako jedinej podarilo zo spárov zabijaka ujsť. Ľahko nadpriemerný thriller podľa skutočnosti. Popravde jediné čo ma na tomto filme sklamalo, bol fakt, že divák hneď od začiatku poznal identitu vraha. Týmto krokom režiséra sa úplne vytratilo napätie z rozuzlenia príbehu. Skôr ako o thriller, ide o kriminálku v ktorej sa najviac času venuje hľadaniu stôp. Dúfal som, že budú vysvetlené dôvody prečo vrah konal tak ako konal. Ako napríklad v kultovom snímku Sedem či menej úspešných thrilleroch, Vraždy podľa Judáša, 8 MM či Zberateľ bozkov. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ha prvni koment no vida tak musim konstatovat ze se u mne jedna o slusny prekvapeni nemel jsem nejaka extra ocekavani ale prave jsem 100 minut zaujate sledoval perfektni cistokrevnou detektivni zanrovku jakou jsem uz nejakej cas nevidel nema to nejaky extra tempo spis vypraveni pribehu pomalu plyne ale presto jsem se nenudil se zpracovanim jsem maximalne spokojeny a opravdu mne to vtahlo do deje oba dva hlavni predstavitele jsou presvedcivy Cage je odhodlany a trpelivy vysetrovatel hraje prirozene a nemam z jeho postavou problem teda ne ze by se ze mne stal nejaky jeho extra fanousek ale konecne zase po nejake dobe dostal prirozenou neotrepanou roli Cusack pak k memu velkemu prekvapeni exceluje jako nenapadny tichy clovek a hodny otec rodiny ktery ma jen jednoho neskodneho konicka cas od casu unese nejakou tu zenskou chvili ji vezni a pak ji vezme letadlem na vylet do divociny kde ji zamorduje nu coz kazdej ma nejakou tu libustku Cage je odhodlan vraha usvedcit za kazdou cenu scena vyslechu je pak perfektni variaci na hru kocky s mysi ve stylu komu prvnimu prdnou nervy a udela chybu vzajemna konfrontace obou postav je pak v nekolika detailech propracovana az k dokonalosti vsechno navic podkresluje drsne a syrove prostredi mrazive Aljasky ktere vytvari neopakovatelny look a ve spojeni z depresivni az neprijemnou hudbou dodelava velice solidni atmosferu takze Frozen ground je snad jenom az na par nedotazenosti jako nekolik zbytecnych postav napr ta kterou hraje 50 Cent a jednou zbytecnou scenou ktera mi do deje trochu nepasovala perfektni ukazkou opravdu mraziveho a realistickeho detektivniho thrilleru navic je tu opet ten pridavek v podobe vymluvneho textu based on a true story a podobny filmy ja proste rad takze na moji strane opravdu velka spokojenost a jedno z letosnich filmovych prekvapeni dobra prace! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimithiller, ve kterém nás po delší době ubezpečil Nic Cage že hrát ještě zcela nezapomněl. Bohužel film mě přišel poměrně zmatený a delší čas jsem se nedokázal do příběhu ponořit. Ani poté sice nepřišel žádný mega zázrak, ale oceňuji určitou autenticitu situací, kdy si postavy aspoň nehrajou na něco co nejsou. V. A. Hudgens podává téměř zrůdně špatný výkon. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách rutinní kriminálka s nezbytným strejdou štětkokuchem, napětím na bodu mrazu a sbírkou okoukaných žánrových klišé. Pozitivním jevem určitě je, že jde zase jednou o film, v němž není afektosaurus Nicolas Cage směšně trapný. Dokonce si ani nepřejete, aby po pěti minutách umřel a roli převzala cvičená opice - zanedbatelné plus. Finále o ničem, za Aljašku dík. ()

Reklama

Reklama