Reklama

Reklama

Dům hrůzy doktora Schrecka

(neoficiální název)
  • Velká Británie Dr. Terror's House of Horrors
Trailer

Obsahy(1)

Pětici navzájem si cizích mužů doplní ještě na poslední chvíli před odjezdem vlaku z londýnského nádraží šestý pasažér, okultista a vědec Dr. Schreck. Tajemný muž nabídne všem výklad budoucnosti podle tarotových karet. Muži jeden po druhém vyslechnou věštbu, aby nakonec zděšeně zjistili, že jejich osudy jsou nezvratně provázané. (dopitak)

(více)

Recenze (19)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvod, ve kterém postupně nasednou do kupéčka Christopher Lee, Peter Cushing, Donald Sutherland a tři další spolucestující, zkoumají se pohledy a reakcemi definují svoji sociální pospolitost, je libůstka. Proto škoda, že budoucí životní události, které jim Cushing začne věštit z karet, vydají na šest spíše jen úsměvných “hororových” povídek. Pouze jedna z nich je myšlenkově obsažnější (Lee) a jedna má překvapivou pointu (Sutherland). Shodou okolností poslední, na kterou pak navazuje ještě jedna celková pointa příběhu. A ty spolu vydají na příjemné uzavření příběhu. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pet pasazeru si nechava ve vlaku vykladat budoucnost od tajemneho doktora Schrecka. Prumerny povidkovy film od Amicusu stavi predevsim na pritomnosti horrorovych velikanu sve doby. Bohuzel Cushingova role je sice pro pribeh nezbytna. ale rozsahem velmi mala a nedava mu moc moznosti vyniknout. Lee je na tom uz o neco lepe a jeho povidka je ze vsech peti zdaleka nejlepsi. Pribehy jsou celkem originalni, dojde na upiry, vlkodlaky, voodoo i inteligentni rostliny, ale jsou bohuzel hodne nudne a ani zpracovani neni nicim zajimave. Pro me osobne velke zklamani. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Opět Amicus a opět povídkový horor. Jednotlivé příběhy jsou tentokrát spojeny tajemnou postavou Petera Cushinga, která skrz tarotové karty vykládá budoucnost pěti chlápkům. No a že ta je pro všechny celkem veselá (teda spíš pro diváka), dokazuje výskyt vlkodlaků, vraždících rostlin, upírů a nebo dokonce jedné pomstychtivé ruky. No ale i přes účast Leeho, Sutherlanda či už zmíněného Cushinga je většina povídek spíš průměrná. Člověk od FF holt čeká trochu víc. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Standartní povídkový film. Pět povídek, žádná opravdu kulervoucí, ale ani žádná vyloženě špatná. Nejlepší je asi hned ta první, velmi pěkná je i čtvrtá (Lee), příjemně laškovní pak ta poslední. Musím ocenit pestrost témat i průvodní příběh se zábavnou pointou. Jako mnoho podobných antologií to je spíš průměr, i když tentokrát trochu lepší. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlkodlak, Adéla - co ještě nevečeřela, Voodoo, Ruka zabiják a Upír. Klasické strašidelné příběhy, jaké se šířily na stránkách brakové literatury a v mysteriozních comicsech 50. a 60. let. Osobně mám pro tyhle příběhy slabost. Líbí se mi jejich naivita, barvotiskovost a hrátky s tajemnem. I přes zvučná jména nejde o žádné veledílo, nýbrž čistě oddechový film na deštivé podzimní odpoledne - pro zpestření mlžných dušičkových dnů, které máme na dosah, jako stvořené. Nečekejte nervy drásající podívanou ani potoky krve. Jen milá zábava s velkými herci. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná podívaná o budoucnosti pěti pasažérů vlaku. Film celkově sice nijak nepřekvapí ale pár pěkných věcí se tu najde. První povídka o vlkodlacích je dost těžkej průměr a není nijak napínavá ani zajímavá.2/5. Druhá povídka o kytkách co zabíjí dost připomíná Den Trifidů či Island of terror a je to celkem dobré, kytky se hejbou v pohodě a na celou povídku se dobře kouká 4/5. Třetí povídka Voodoo mi přišla nejhorší, nudná kravina o hudebnících a voodoo kletbě. Strašná blbost 1/5. 4 povídka s Leem je celkově parádní a Lee se tu nehorázně předvádí 4/5. No a poslední upírská povídka je fajn žánrovka s docela slušnou atmosférou. Tak či tak scény ve vlaku jsou fajn, herci se snaží brát všechno s nadhledem a působí to dobře. Navíc Sutherland byl sympatickej, Co stojí za zmínku je vystoupení z vlaku, to nepostrádá humor a atmosféru. Celá tahle kompilace je celkem fajn slabší 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Typický dobový horor, nikoliv však sci-fi. Kvalita povídek má spíše sestupnou tendenci, přičemž ani jedna není vyložený tahák. Freddie Francis natočil kupu lepších filmů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Povídkové filmy (a notabene horrorové) mám hrozně rád. Problémem tohoto je, že je těch povídek pět, což s polečně s propojovací linií dává hodně málo času na každý příběh. Třeba hned druhý (a druhý nejlepší) o rostlině terorizující rodinu trpí vyloženě pouze na krátkou stopáž. Naopak ten nejslabší, voodoo, je zbytečně natažený. Celkově jde ale o slušný a chytlavý počin i navzdory otřepaným (tehdy snad ještě ne, pravda, tématům). Nejlepší povídka je ta s rukou, fakt strašidelné (a opět to ukazuje, jak i za těchto podmínek si dokázali poradit, dneska by to udělali digitálně a veškerou atmosféru by tím zabili). Ještě štěstí, že měl Cushing jen v podstatě marginální roli. To se mi ulevilo. 3.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nám ponúkne tento poviedkový snímok hneď prvým príbehom, ten je však trestuhodne seknutý v tom najlepšom. Zvyšok je len pekná širokoúhla kamera, ktorej výplň ale veľmi nezapôsobí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film vychádza s dobre vybraných predstaviteľov, ktorý zahrali naozaj dobre. Prvá poviedka bola veľmi dobre prepracovaná a dobre jej sekundovala hudba.A tak o atmosféru nebola núdza. Len ma mrzí, že ten koniec nebol dotiahnutý do krvavejšieho finále. Druhá poviedka je originálna, ale neskutočne nudná. Tretia poviedka žiadna atmosféra, ani napätie, vôbec nič. Štvrtá Poviedka a bravúrny Ch.Lee, poviedka je značne zábavná, niekedy naráža až do trápnosti, ale vôbec nebola zaujímavá. Piata poviedka túto celkovú nudnú zaležitosť ukončila ako ináč nudou. Okrem prvej poviedky, žiadna dalšia nestála za veľa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dr. Terror's House of Horrors“ je docela hezkou ukázkou klasického hororu 60. let, hororu, který se snaží ještě o onu temnou atmosféru gotického hororu, ale v různých aspektech trochu padá, a co si budeme povídat, může celkem dost nudit. Povídky nemají potřebný náboj a nakonec ani ona atmosféra se moc nedaří udržet. Tedy ne vždy, což je hlavní problémy. Některé povídky by samostatně fungovaly skvěle. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tu máme? Pět povídek, pět klasických témat : Vlkodlak, vraždící rostlinka, hudební woodoo, mstící se ruka a upíři. Hlavní dějová osa se odehrává ve vlaku, kde v jednom kupé sedí šest cestujících, z nichž tajemný doktor Schreck zbylým pěti mužům vykládá taroky a odhaluje jim jejich budoucnost. Každému ve výsledku vyjde karta jediná....Vlak si to šine v poklidu ke svému cíli, příběhy pěkně odsýpají a závěr vrcholí  úžasnou a působivou pointou, kdy mráz lehce přeběhne po těle. Herecká stránka je parádní, nejvíc bych asi vypíchnul Petera Cushinga (doktor Schreck), Christophera Lee (kritik umění Marsh) a jednu z prvních filmových rolí Donalda Sutherlanda (novomanžel Bob Caroll). Sympatický povídkový horůrek a v remasterované verzi je to samozřejmě i pastva pro oči. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný film, bavila mne první povídka a pak už to šlo hodně rychle z kopce a příběhu, kde hraje Ch. Lee jsem se musel i smát, taková místy nechěná komedie. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

"Dům horroru dokotora Terrora". Za tímto, řekl bych, až c-čkovým názvem se neskrývá nic převratného. Další průměrný povídkový horror, tentokrát ne s trojicí, ale hned s pěticí příběhů. Narozdíl od obituse se mi nejvíc zamlouval úvodní příběh s vlkodlakem. Film obsazený tak skvělými herci by měl předvést větší zábavu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dr. Schreck, věští pěti mužům ve vlaku budoucnost. Každý z nich má před sebou nějakou hrůzostrašnou historku se špatným koncem. 1. Vlkodlak - architek se vydává do domu, kde ve sklepě leží mrtvola vlkodlaka. Ten ale ožívá. Průměr, příšerná maska a celkem useknutý konec - 3/5. 2. Popínavá rostlina - Muž se svoji rodinou zjišťují, že jejich dům obkličuje inteligentní kytka, která je chce zabít. Zajímavý nápad, ale opět uskeklý konec - 3/5. 3. Voodoo - Hudebník si v karibiku opíše hudbu voodoo rituálu a pokouší se s z ní udělat hit v Londýně. Jenže krást od boha Dambaly se nevyplácí. Celkem to má atmosféru i zajímavý nápad - 4/5. 4. Ujetá ruka - Snobský literární kritik srazí autem malíře, kterého považuje za packala a ujede mu ruku. Malíř se zastřelí, ale ruka žije dále a nepřestává ho pronásledovat. Asi nejhororovější povídka s vynikající pointou - 5/5. 5. Upír - Dvojice doktorů zjišťuje, že ve městečku řádí upír, kterým je manželka mladšího z nich. Solidní nápad s logickým vyústěním a skvělou pointou - 4/5. Hlavní příběh má pak perfektní a nečekané zakončení. Celkově velice povedený povídkový film a horor roku 1965. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

První a podle mě nejlepší antologie od Amicusu. Kouzelný rámcový příběh, pět kvalitativně vyrovnaných a zábavně vypointovaných povídek, šest brilantních herců v jednom kupé, skvělá světla a hutná atmosféra. Tady není co řešit, dobře strávený večer. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Povídky bohužel takové průměrné. Určitě to mělo na víc. Nejvíc se mi líbilo ztvárnění té "konečné ..." :) 50 % ()

Reklama

Reklama