Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adalind se setká s princem Viktorem, bratrancem Erica a Seana Renarda, který se chce postarat o to, aby ti, kdo mohou za Ericovu smrt, byli potrestáni. Po Adalind chce, aby sestavila seznam lidí, se kterými se setkala v Portlandu, když tam žila.

Mladík, který se právě vrátil domů z letiště, najde v domě rozházené věci, a hned nato je napaden obrovským vessenem, který tu kradl. Vessen mu utrhne paže a zlomí vaz, jak později zjistí patoložka. Další krádeže jsou hlášeny i v blízkém okolí, ale bez napadení, protože obyvatelé bytů byli pryč. Při kontrole městské kanalizace je napaden pracovník údržby, když v tunelu zaslechne nějaký pohyb. Jeho kolegové ho vytáhnou ven bez nohy. Na místo jsou přivoláni policisté. Nick s Hankem, seržantem Wu a jedním mužem z údržby jdou do tunelů, kde najdou ucpaný kanál, u kterého se naposledy ozval napadený údržbář. Jsou tu stopy krve a seržant Wu najde i utrženou nohu. Najdou tu i spoustu věcí, které patřily obětem různých vloupání. Ke všem došlo v jedné čtvrti během krátké doby. Nick s Hankem požádají o pomoc Monroea. Ten jim řekne, že se pravděpodobně jedná o vessena, kterému se říká Gelunkadus. V knihách vyčtou, že je to pravděpodobně nejstarší známý vessen. Gelunkadové byli najímáni na ochranu akvaduktů ve starém Římě. Ukáže se, že do kanalizace vede několik vstupů, které se shodou okolností nacházejí uprostřed míst, kde byly hlášeny krádeže. Nick s Hankem tam vyrazí, protože jsou přesvědčeni, že právě tam Gelunkada najdou. Nick si navlékne chránič s vystřelovacím nožem, který najde ve skříni ve svém karavanu. Tunely se pak dostanou až k místu, kde byl napaden dělník. Najdou staré železné dveře, za kterými po chvíli objeví Gelunkadův úkryt a jeho kořist z vyloupených domů. Gelunkadus je napadne, ale policisté se ubrání a zadrží ho.

Ve Vídni mezitím Renard s Meisnerem a Sebastienem dorazí k Frenayovi, který zrovna vyslýchá Breslaua. Jak se ukázalo, byl to právě Breslau, který jejich odboj zradil, a poté, co z něj Frenay dostane potřebné informace, nechá ho zastřelit.

Zadržený Gedunkalus se jmenuje Gregorek a byl vyšetřován pro podezření z vloupání ve více městech, ale vždycky ho pustili, protože nikdy nenašli jeho lup. Stále ale odmítá spolupracovat. Když Hank odjede večer domů, Nick zůstane v práci a zjistí, že Gregorek nemohl pracovat sám, protože časy vloupání se překrývají. Zavolá to Hankovi, a když dotelefonují, další Gelunkadus napadne Hanka a odtáhne ho do kanalizace. Potom zavolá Nickovi a chce s ním vyměnit Hanka za Gregorka u jedné z výpustí. Ukáže se, že je to Gregorkův bratr Andre, který ho vždycky hlídá. Celkem jsou však bratři tři, a když dojde k výměně, chtějí oba detektivy zabít. Nick s Hankem ale oba Gregorkovy bratry zabijí a jeho přemůžou.

Princ Viktor sleduje přes skryté kamery Adalind v jejím hotelovém pokoji, a to i ve chvíli, kdy stojí před zrcadlem a hladí si svoje břicho. Dojde mu, že je těhotná. (TV Prima)

(více)

Galerie (22)

Reklama

Reklama