Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladíci ukradnou ze zaparkovaného auta tašky s vánočními dárky. Když je pod mostem rozbalují, objeví se ďábel v kostýmu Santa Clause, který chlapce začne bičovat s tím, že zlobili. Jednoho z mladíků strčí do pytle, druhý se před ním schová do auta, kde se ho útočník snaží chvíli chytit, ale pak odejde. Na místě nechá ležet kousek uhlí. Nick s Hankem prověřují místo činu a domnívají se, že je mladík v autě mrtvý. On je v šoku, a když se ho seržant Wu dotkne, aby našel jeho doklady, začne hystericky křičet a okamžitě ho převezou do nemocnice. Jeho otec požádá policisty, aby jeho syna Derricka zatkli, protože si to za krádež zaslouží. Na místě policisté našli i bundu s iniciálami QB a Derrickův otec jim potvrdí, že je to jistě synův kamarád Quinn. Derrick pak detektivům poví, že ON Quinna unesl, ale nechce říct, kdo je ON. Když však uvidí Santa Clause, který prochází nemocnicí, dostane opět hysterický záchvat. V parku ukradne mladík na skateboardu tašku s dárky kolemjdoucí ženě. Když si je v podzemní garáži prohlíží, objeví se opět démon v obleku Santa Clause, chlapce zmlátí a strčí do pytle. Vše vidí muž, který tam jde pro auto, ale Santa Claus si ho nevšímá a jen nechá na místě ležet kus uhlí. Analýza později ukáže, že uhlí pochází z dolů na Severním pólu. Nick s Hankem jsou za Monroem a ten podle indicií uvede, že se jedná o Krampuse. Ten se objevuje před Vánoci, trestá zlobivé děti tím, že je seřeže, odnese v pytli do hlubokého lesa, kde je pověsí na nejvyšší strom a v noc po zimním slunovratu je sežere – a ta noc je dnes. Podle pověsti poté, co sní děti, o půlnoci zmizí. Protože strom, na který děti věší, musí být nejvyšší na nejvyšším místě, vytipují detektivové lokalitu. Dojedou tam a na stromě najdou zavěšených několik košů s živými dětmi. Přichází Krampus s dalším dítětem a začne bojovat s Nickem. Ten ho omráčí, pustí dítě z pytle, Hank s Budym, který se k nim přidal, zatím osvobodí děti z košů. Krampus se probere, ale Nick ho znovu přemůže. Je mu jasné, že ho nemohou zatknout a Nick, coby Grimm, by měl Krampuse zabít, ale on váhá. Náhle odbije půlnoc a z Krampuse se stává obyčejný muž, který je zmatený a vůbec neví, co se s ním stalo. Pak vypoví, že se mu to stává každý rok v prosinci, kdy si nic nepamatuje, ale vždy se probudí v lese, daleko od města, kde žije, má na sobě kostým Santa Clause a často je kolem něj spousta krve. Muže nemůžou nijak usvědčit, a tak se Nick rozhodne předat ho radě vessenů, aby rozhodla a postarala se o to, protože příští rok bude z muže opět Krampus.

Mezitím: Po rakouské silnici jede v autě Tavitian a na cestě je policejní zátaras u rozbitého auta. Tavitian policisty postřílí a ti mají na rukách znamení Veratu. Pak dojede na schůzku s Renardem a ostatními členy Hnutí odporu. Část členů Renardovi nevěří a on jim vysvětlí, že má královskou krev, zná vesseny a na své straně má i Grimma. Pokud si nebudou důvěřovat, královské rodiny nikdo nezastaví a ony znovu ovládnou svět. Tavitian si je jistý, že Renarda potřebují a nakonec s ním všichni souhlasí a uzavřou dohodu. Renard prohlíží Adalindin pokoj a nechá jí tam vzkaz. V něm si ona později přečte, že je jí pokoj sledován kamerami a ať se s ním tajně sejde v kavárně.

Mezitím: Monroe miluje vánoce a s pomocí Juliette tajně vyzdobí dům, protože to jsou jeho první svátky s Rosalee a chce, aby to pro ni bylo překvapení. Když pak přijde domů, je spíše zaskočená a Monroeovi přizná, že když byla dítě, zabili se o vánocích při autonehodě její milovaní strýc a teta, když k nim jeli a ona od té doby svátky neslaví. Monroe přes noc, když Rosalee spí, sundá veškerou výzdobu. Rosalee o tom pak vypráví Juliette a je nešťastná, že Monroeovi kazí svátky, a Juliette jí poradí, aby našli novou, společnou tradici. Když se pak Monroe vrací z práce domů, je celý dům opět vyzdoben, a navíc tu jsou detaily, které doplnila Rosalee ze svého života. (TV Prima)

(více)

Galerie (29)

Reklama

Reklama