Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesorka Vera Gatesová se svým týmem objeví bednu se sarkofágem ztvárňujícím Anubise, egyptského boha mrtvých. Dva mladíci považují tento čin za znesvěcení a na univerzitu, kde je sarkofág nyní uložen, se vloupají a otevřou ho s tím, že mumii odnesou. Na zeď ještě nastříkají nápisy, ale zaslechne je hlídač, a když do laboratoře vejde, tak se jeden z lupičů, Karl, změní ve Wessena a zabije ho. Hlídač na poslední chvíli ještě střelí druhého mladíka. Přichází další hlídač, kterého Karl zastřelí Wu je stále v blázinci a maluje obraz Aswanga. Ostatní zatím opět diskutují nad tím, zda mu říct pravdu. Hank trvá na tom, že musí, protože si jinak bude Wu o sobě myslet, že je blázen, jako to zažil on, než poznal pravdu o Wessenech. Nakonec se dohodnou, že počkají, jak bude Wu reagovat na léčbu, a pokud to nepomůže, tak mu řeknou pravdu. Později ho navštíví Juliette a vypráví mu o svých stavech a o tom, že není důležité, jestli je to pravda nebo iluze, důležité je se toho nebát. I díky tomu se dá Wu dohromady, takže ho později propustí.

Nick s Hankem zatím jedou k mrtvolám na univerzitě a Vera jim vysvětlí, že nápisy, které lupiči nasprejovali na zeď, jsou kletba z Tutanchamonovy hrobky. Zjistí, že mrtvý lupič je Robert Taylor a druhým byl podle otisků Karl Hermann, který je hledaný Interpolem. Nick se domnívá, že Karl je Wessen stejného typu jako je mumie v sarkofágu. Rosalee a Monroe jim vysvětlí, že většina egyptského božstva byli Wesseni. Domnívají se také, že za vším stojí Beati Paoli – sicilské společenství krevní msty, složené z Wessenů rozhodnutých chránit wessenskou kulturu. Jdou po muzeích, soukromých sběratelích a archeologických nalezištích – po všech, kdo podle nich znesvěcují wessenské památky. Nick s Juliette a Hankem najdou v přívěsu zápisky z roku 1928 a starý film, ve kterém Grimm odkrývá stejný sarkofág a u něj má svázaného muže, který se po otevření změní ve Wessena – Anubise. Ten podle zápisků potvrdil, že je členem Beati Paoli. Anubis byl Egypťany považován za boha a proto faraonové ze staré říše věřili, že pokud budou pohřbeni s mumifikovaným Anubisem, stanou se také bohy. Proto zabíjeli tisíce otroků, aby našli Wessena – Anubise, ale jen málo jich bylo mumifikováno přeměněných. Anubis podle zápisků dále potvrdil, že chtěl mumifikované tělo ze sarkofágu ukrást a pohřbít ho. Je jasné, že Karl Hermann chtěl také mumii ukrást a jistě se o to pokusí znova. Monroe neví, zda by neměli o všem informovat radu, ale Rosalee se domnívá, že o všem vědí, protože jsou toho plné zprávy. Oba jsou proto zmateni, když se u nich v obchodě večer objeví Alexander, člen rady, a vysvětlí jim, že musí mluvit s Grimmem.

Profesorka Gatesová provádí skeny těla mumie a je fascinována, protože se skutečně jedná o jedno tělo a ne o sešití různých částí do podoby Anubise. Je přesvědčena, že se jedná o genetickou mutaci nebo dokonalý podvrh. Přichází za ní Nick a Hank a varují ji, že se lupič znovu pokusí o krádež, a chtějí sarkofág převézt do bezpečí. To profesorka odmítá, protože musí dokončit výzkum.

V Rakousku si mezitím pozve k sobě princ Viktor Sebastiana a chce po něm, aby jim sdělil jména svých přátel v Resistance. Meisner zatím najde v lese Adalindino dítě a nese ho rychle do chaty. Ta však má dítě u sebe a Meisner má náhle prázdné ruce. Nerozumí tomu, ale Adalind si vybaví, že když byla těhotná, slyšela doktorka na ultrazvuku ozvy i druhého srdce, ale druhé dítě neviděla. Mezitím Verat mučením od Sebastiana získá místo, kde Meisnera s Adalind vysadil. Renard, který Sebastiana nemůže už dva dny sehnat, varuje Meisnara a chce po něm, aby se ihned přesunuli do Zurychu. Verat najde jejich chatu krátce poté, co ji opustili.

Alexander požádá Nicka o pomoc – rada nezasahuje do činnosti Beati Paoli, ale tím, že Karl zabil hlídače, porušil pravidla a odsoudil se k smrti. Navíc požádal radu, aby mu pomohla dnes v noci ukrást mumii, a rada chce, aby ho Nick jako Grimm zabil, ale to on odmítá. (TV Prima)

(více)

Reklama

Reklama