Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Klenotka k tomuto seriálu (1)

Grimm (2011) 

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

Reklama

Reklama