Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 4
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (261)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rozprávky si tu štylizujú po svojom. Na začiatku vždy stojí nejaký citát v súvislosti s témou, no napätie, rozprávkovosť, či nedajbože horor idú na úkor akcii a nepremyslenosti, z čoho môže pri rovnakých dávkach vzniknúť jedine odpad. Pilot: Zatiaľ len priemerné klišé s nudnými postavami a len jediným zaujímavým nápadom. Musím použiť výraz „ scenár je varený z vody“. Hlavne, že sa zachovala rasová harmónia - parťáci sú beloch a černoch a na policajnom oddelení im tam pobehuje aj dáky aziat. Starého dobrého indiána sa už asi nedočkám. Vidím to horšie ako Terru novu. Silas Weir Mitchell sa zasa naplno vložil do svojej role blázna. 2. diel: rovnaká nuda ako prvý. 3. diel: Nick sa musí rozhodnúť, či sa zachová ako grimm alevo ako policajt. Postava jeho ženy doteraz úspešne plní úlohu krovia. 4. diel: Náväznosť na predchádzajúce diely je minimálna - asi 4 min. Atmosféra serálu je zaujímavá, ale nevyužitá. Magických bytostí tam nahrabú toľko, že aj najvernejší fanúšik bude mať zmätok. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Jedna ze dvou letošních "pohádkových" novinek, tentokrát mix klasické kriminálky a pohádky, která u mě ve všech ohledech prohrává s Once Upon a Time. Navíc v posledních vteřinách pilotu se dozvíme o jakési tajné organizaci, která chce dosáhnout bůhví čeho. Já bych všechny tyhle tajný organizace zakázal! 50%. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Grimm je niečo medzi Buffy, Charmed a Supernatural, ale hneď od začiatku je vidieť, že má lepších scenáristov ako spomínané seriály. Má to potrebné procedurálne prvky, ktoré seriálu bránia v tom, aby sa stal telenovelou, ale zároveň má obdivuhodné zameranie na jednotlivé postavy a ich povahu a pozadie. Dlhodobá línia vyzerá veľmi zaujímavo a už sa neviem dočkať druhej série. ()

Bathoryčka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslela, že po tom, co jsem viděla a tolik mě nadchnul seriál Once upon a time, mě tohle bavit nebude, ptž to je "jen něco podobného", ale mýlila jsem se. Tento seriál jsem si fakt oblíbila a že by to byla pouze obdoba Once upon a time, to není pravda. Tohle dílko je daleko akčnější a rozhodně ne tolik pohádkové. Navíc Blutbad Monroe mě úplně okouzlil. Samozřejmě, že i tento seriál má své mouchy, ale co nemá...? Vřele doporučuju těm, kteří se chtějí podívat na "odlehčený" seriál od všudypřítomného násilí (taky tu je, ale tak trochu jiné), chtějí se pobavit a zažít příjemnou podívanou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kouzelný seriál plných stvoření, ne kecám trochu strašidelný a zajímavý hlavně ale působí velmi opatrně čekal jsem kdy dokáže vznést světlo co nejvíc a nic, je pravda že jsou díly hodně solidní ale některé dost nedomyšlené a slabé a tak si myslím že je povedený ale není to bomba. Aspoň že potvory byli někdy dost super. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)
  • V posledních dílech druhé série byl Nickovy Burkhardtovy vytvořen falešný pas dle nějž se jmenoval Thomas Bailey, pocházel z Rakouska, narodil se 18. 06.1983 - tzn. že by mu bylo přesně 30 let - v Norwagenu a pobýval ve Vídni. (ČSFD)
  • V 15. epizóde 2. série si je možné všimnúť, že na budove, ktorá sa mala podľa popisu v titulku nachádzať vo Viedni, je okrem vlajky EÚ vyvesená vlajka Českej republiky. (pimpi)

Reklama

Reklama