Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (261)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hrdě se přiznám k téhle pohádkovo-fantasy krimi guilty pleasure. Má to všechno, co baví skryté dítě ve mně - příšery, vraždy, pohádkovou mytologii, humor, pěkné slečny a božího Silase Weir Mitchella... A tak si s radostí pustím každý další díl Grimma, vypnu mozek a přestanu myslet na starosti všedního dne. K tomu taky ten seriál slouží, takže plní svůj účel. A kdybych chtěl být objektivní, řeknu, že to má kolísavou kvalitu, někdy hloupý scénář a hapruje logika, ale stejně by si to tři hvězdy zasloužilo. Jenže tady být objektivní nemůžu, když je to ta guilty pleasure. Takže klidně za čtyři a nestydím se:-) ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál na pomezí kriminálky a fantasy se slušně propracovanou mytologií. Triky asi nepatří mezi úplnou špičku, ale koukat se na ně dá. Velkým plusem jsou skvěle napsané postavy ke kterým si dokážete dobře vybudovat vztah. Potěší, že se nezapomíná na starší zápletky, které někdy sice pokračují po dlouhé době, ale nezapomene se na ně. A navíc se seriál každou sérii zlepšuje. Edit. Alespoň během prvních čtyř sérií, ale i pátá pořád stojí za to. Série 1 - 75 % Série 2 - 80% Série 3 - 90% Série 4 - 95 % Série 5 - 90 % ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seriál moc nebavil. Díly mi přišly podobné jako vejce vejci. Ale jak se začala rozvíjet dějová linka, seriál u mě získával na oblíbeností. Nejlepší postava je Monroe. Je vtipný a fakt mě baví. Třetí série pro mě skončila dost překvapivě, takže se těším se na čtvrtou a jsem zvědavá, jak bude seriál pokračovat. ;-) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

absolutně zbytečná slátanina, která vůbec nevyužívá možný potenciál látky a postrádá tvář i logiku.. postavy jsou naprosto nezajímavé, scénář komický, efekty k smíchu a zápletky dílčí a nesmyslné.. po 4 dílech přestávám sledovat.. objektivně bych měl asi dát slabé 3*, ale 2* myslím líp vyjádří mé znechucení z toho, jaký paskvil nám tvůrci naservírovali..... ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Tvor nebo osoba, která se na moment objevuje na začátku dílů u nápisu Grimm, je Hexeanbeast. (Nevka)
  • Tvor nebo postava, která se objevuje po úvodní sekvenci titulků, je Monroe (Silas Weir Mitchell), přeměněný na Blutbada. (Nevka)
  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)

Reklama

Reklama