Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex je nenapravitelný lenoch, který se nestará ani o sebe, ani o své blízké. Jeho život je totálně neuspořádaný. Když se jeho přítelkyně Lisa konečně naštve a vyhodí ho na ulici, Alex si musí začít hledat práci, aby přežil. Než se naděje, pracuje jako asistent party lidí s mentálním hendikepem v chráněném bydlení, ve světě neměnných rutin, nekonečného vysvětlování, jak se zavazují tkaničky, a co je nejhorší, spousty unuděných bytostí. Po sérii katastrof se Alex postupně naladí na okouzlující lidi kolem sebe, kteří překypují energií, jsou plni snů, mají nečekaný talent a zbožňují zábavu. Spolu s Alexem musejí překonat spoustu nástrah a přesvědčit naštvané a úzkostné rodinné příslušníky i předsudečné okolí, než dosáhnou vysněného cíle: účasti v národní televizní show Švédsko má talent. To by bylo, aby tahle odhodlaná parta neudělala poslední tečku za nácvikem zavazování tkaniček! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Stoupa07 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesouhlasit, že je tento film na ... Není to špatný film, dokonce i slzu člověk uroní. Začátek je tedy trošku takový nudný a divák jistě přemýšlí jestli to hned nevypnout, ale pokud to vydrží, tak neměl být zase tak moc zklamán... A ještě dodatek, ta parta mongoliodů, jak zde píšete, je skutečně existující herecký soubor. Ne jen na jedno natáčení, ale hrají divadlo vcelku běžně. Mají trochu jiný svět než my a možná by stálo za to se alespoň na chvilku zkusit vcítit. Víte co znamená slovo empatie? No na druhé straně pokud to nevíte, tak je ztrátou času pro vás na to koukat, protože stejně nepochopíte...8-) ()

markotter 

všechny recenze uživatele

To, že do filmu obsadím partičku sympatických mongoloidů ještě neznamená, že sklidím s filmem úspěch. Protože kromě sympatií k výše zmíněným potřebuju mimo jiné ještě kvalitní scénář, režii a herce. Scénář všední, předvídatelný, režie plochá, nudná a "normální" herci kapitola sama o sobě. Alexovi bych věřil všechno včetně toho, že neumí přijít nikam včas a kromě toho, že by se během krátké doby převtělil do nejsympatičtějšího sociálního asistenta na světě a ta druhá ošetřovatelka vypadala celou dobu, jako by spolkla pravítko. ()

Reklama

ivanlaris 

všechny recenze uživatele

Pozeral som tento film po prečítaní hlavne tých vašich kritických komentárov. Film bol ďaleko lepší, než tu títo "kritici" opísali. Kto nevie oceniť takýto film, nemal by vôbec vypisovať komentáre. Podľa mňa toto bola od tvorcov velikánska odvaha natočiť tento film. Ale tohto by sme sa na Slovensku alebo v Čechách dočkali veľmi ťažko. Tu my radšej pozeráme americké bezduché sračičky... Veľmi dobre spracované, skôr nenáročné, ale dobré. Určite zo nebol premrhaný čas. 4* ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

já si vůbec nemyslím, že by to nemělo příběh, jen prostě není pro každého. Jasně, není to film, nabitý akcí, ale ne, že by se tam nic nedělo. Někdo k pochopení takových filmů musí teprve dorůst, někomu se to nepodaří nikdy, pokud pro ně je empatie jen jedno z cizích slov. Tento film si nezaslouží přezíravý postoj, stejně jako postižení, o kterých film byl především. Pravda, film nebyl dokonalý a vlastně jsem v podstatě od začátku tušil, jakým směrem se film bude ubírat. Ovšem v tomto případě mi to až tolik nevadilo, to, že se jednalo o lidský příběh s citem natočený, to je pro mě důležitější. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Enšpígl kafrá a kafrá. Doporučení sice měl, ale kdo mohl tušit, že Seveřani předvedou naprosto průměrný komediální drama. Ještě když se jim nabízí taková zajímavá látka. Každopádně nepřišlo mi to úplně hrozný, i když to mohlo být lepší. Ta partička mongoloidů byla chvilkama super, ale srážel je samotný příběh, který se ubíral směrem, který mě prostě nebavil. Chvilkama teda dobrý, ale jako celek těžkej průměr. Někoho to může vlivem očekávání vysloveně naštvat. Jako třeba Enšpígla :) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama