Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený osudový příběh mladého muže, kterého během druhé světové války opouští manželka a stěhuje se za novou láskou do Anglie. Mladík se sám musí postarat o rodinu a děti. Třicet let nemá o ženě žádné zprávy. Její nová rodina ho kontaktuje až po její smrti. Jejím posledním přáním totiž bylo, aby byla pohřbena ve své rodné Alabamě. Obě rodiny - ta, kterou kdysi opustila, a její nová, anglická - se setkávají a pokoušejí spolu překlenout nejen zaoceánskou vzdálenost, která dělí jejich životy. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (32)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je celkem uznávaný herec, ale Oscara si nevysloužil za své herecké umění, vysloužil si ho za scénář, a to k filmu "Smrtící bumerang", který zároveň i režíroval. Stejně tak autorským dílem je i jeho film "Jayne Mansfield's Car". Hned na začátku musím zklamat všechny, co si mysleli, že tohle bude film o tom, jak se Jayne Mansfield zabila. Ne, rozhodně nečekejte, že uvidíte letící hlavu nějaké známé herečky, naopak, nic takového ve filmu není. "Jayne Mansfield's Car" je v podstatě jen metafora, jen určitý bod, kolem kterého se točí část osudů dvou rodin. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/jayne-mansfields-car-70.html ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Znovu vážně - proč proboha lidi dáváte tak vysoká hodnocení? Vyjma zajímavého pohledu na střet Angličanů a Američanů a jejich kulturních odlišností (za to dávám jednu hvězdičku) jde o naprostý odpad. Film není pěkný, scénář zcela o ničem po vzoru českých filmů a seriálů poslední doby, herecké obsazení sice výborné, ale do filmu, který nemá žádnou pointu, je to stejně plýtvání. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je o dvoch rodinách, ktoré spojila jedna žena. Obe rodiny zásadne poznamenala 1. svetová a potom aj 2. svetová vojna. Niektorých psychický a iných zase fyzicky. Traja vlastní a jeden nevlastný brat boli aktívne zapojení do 2. svetovej vojne. Dvaja sa vrátili ako hrdinovia, ďalší bojoval v práčovni a štvrtý sa dostal v boji o Šanghaj do zajatia Japoncom a celú vojnu bol v zajateckom tábore. Dej sa orientuje na vykresľovanie jednotlivých osudov a vzťahov v rodinách. Súčasne s tým sa zaoberá problematikou vojny, jej vplyv na osud ľudí, postoje k nej rôznych generácií a rôznych presvedčení. Ale podľa môjho názoru, téma vojny je v tomto filme základná. A najhoršie na tom je, že ta tretia generácia rodiny odchádza na vojnu do Vietnamu s patričným odhodlaním. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro americké filmy netypické drama s propletencem mezirodinných vztahů hodných mistra Ingmara Bergmana. Ale B.Bob Thornton film zvládá jako režisér, scénárista i herec (v čemž mu sekunduje řada skvělých kolegů v čele s R.Duvallem a J.Hurtem jako dvou zároveň ovdovělých otců rodin). Dlouho jsem musel čekat, cože to má společného s autem Jayne Mansfieldové (originální název filmů)... ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Scénář mluví aniž by věděl o čem, poté se posune o 180° jinam a opět mluví. Přehnané psychologické drama, které nebýt některých hereckých výkonů - především Johna Hurta, Kevina Bacona a Roberta Duvalla - a hudebního doplnění nebylo by se moc o čem bavit. Co mohl být zajímavý námět - narazilo na zpracování. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama