Reklama

Reklama

Muž s posláním

(seriál)
USA, (2011–2012), 11 h 5 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Kamera:

Tak Fujimoto

Hrají:

Patrick Wilson, Jennifer Ehle, Margo Martindale, Pablo Schreiber, Rachelle Lefevre, Rhys Coiro, Julie Benz, Eriq La Salle, Adrian Martinez, Peter Hermann (více)
(další profese)

Epizody(16)

Recenze (24)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vcelku příjemné překvapení. Sice jde zase o téma už mnohokrát zpracované, ale přesto vypadá seriál zatím velmi zajímavě. / Další díly už tak zajímavé nejsou a seriál tak zůstává jen průměrným. Mimochodem, na nervy mi strašně leze postava ztvárněná Jennifer Ehle. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden díl a nemám potřebu vidět další. Jedná se o klasický, ničím nevynikající doktorskej seriál, který z podprůměru vytahuje pouze fantastický Patrick Wilson, můj oblíbenec. To je však málo. Raději si pustím nějaký film, ve kterém hraje. Ano, jistě, hodnotil seriál z jednoho dílu je prasárna, ovšem opravdu z předvedeného nemám pocit, že by se mělo v dalších dílech cokoliv měnit, jelikož jsem se díval na díl v již pokročilejší fázi....42% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem obdivuju scénáristy, kteří mají natolik ambiciózní koule, aby přišli s dalším seriálem z doktorského prostředí, přestože souběžně běží nepřekonatelný Dr. House. Zde je to příjemně okořeněno duchařskou linií, jenže to samo o sobě nestačí a spoléhat se na to, že vše utáhne půvabná tvářička Patricka Wilsona, není zrovna moudrý tah. Snad kdybych měl rodidla... 65% ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: House a antiHouse v jednom, což hodně skřípe. Na jedné straně povrchní a namyšlený doktor, na druhé zase schopný povídat si s duchem svojí mrtvé exmanželky a skoro celý se rozdat. Tenhle rozpor (a kdoví co ještě) se nelíbí ani divákům za mořem, a Gifted Man tak bude na 99% zrušen po první sérii. 40%. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem duchařinu, něco ve stylu Tru Calling... Zklamání přišlo ve chvíli, kdy jsem (plná očekávání, jaký duch to bude tentokrát) zjistila, že je to ten samý duch děsně otravné exmanželky, která se stane jakýmsi rádcem exarogantního doktora. Vydržela jsem až do pátého dílu, ale když i tam se neobjevil žádný jiný, popř. další duch, ztratila pro mě ta duchařská linie smysl. A tak zůstala jen chabá náhražka House, kterou ani Patrick Wilson nezachrání... a proč se dívat na náhražku, když mám ještě možnost sledovat originál? ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pilot bol vydarený, no nasledujúce epizódy už nedokázali udržať latku dostatočne vysoko, aby som pokračoval v sledovaní seriálu. ()

Vironey

všechny recenze uživatele

Pilot: Skvělé herecké výkony, kvalitní režie, ale stejně se na to dívat nebudu. :) Ošoupaný scénář o tom, jak se z arogantního blba stane lidumil, tu byl nesčetněkrát v tisíci podobách. Tahle je jiná pouze v tom, že vnějším zásahem do duše onoho hrdiny je duch jeho mrtvé manželky v podání přespříliš usměvavé Jennnifer Ehle, která mi po chvíli vyloženě lezla na nervy. Další díly rozhodně ne-e. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvý diel je paráda, House v inom vydaní, takom sympaticky nesympatickom. Len chýbajú nejaké ďalšie výrazné postavy, jeden duch nebude stačiť na celý seriál. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Sexy Dr. House, kterému pomáhá mrtvá ex. Je mi to fuk, ať si klidně hraje na popeláře, hlavně, že se na něj můžu koukat při ranní kávě, když ze sebe shodí tričko po běhu nebo jiné fyzické aktivitě. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: vypadá to lehce nadprůměrně, mám chuť vidět další díly, vyloženě oddechová věc, Martingale, Ehle, Benz a i Wilson jsou hodně ok. Uznávám, že hlavní plusové body jsou díky Demmeově režii pilotu (za to Starlingovsko/Lecterovské sestříhání a nasnímání rozhovorů :-) Zatím nejlepší z seriálových nováčků podzimu 2011/2012 - prvně považovaný mnou za outsidera. Pilot za 70% ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Hoci je Dr. Holt veľký fešák a bohatý, je dosť nesympatický. Alebo ako jeho sestra povedala, jerk. Duch jeho mŕtvej exmanželky mu však nedá pokoj, a tak je nútený sa aspoň občas správať ako dobrý človek. Samozrejme, ide najmä o lekársku drámu, čiže sa nevyhneme zdravotným pohotovostiam, diagnostike a iným už dosť okukaným témam, tento seriál k nim však pristupuje z dosť iného hľadiska. Uznávam, duch a sociálna problematika neznejú ako najlepšie lákadlo, všetko spolu to však dosť dobre funguje. Asi to bude kvalitným scenárom a dobrý obsadením. Niekoľko mien ma obzlášť potešilo: Margo Martindale, Rachelle Lefevre, Julie Benz... Okolo 10. dielu ma to prestalo baviť. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně rozhodně ne tak špatné, aby to stanice CBS musela zaříznout už po první (a to ještě neúplné) sérii. Patrick Wilson je sympaťák, mělo to celkem příjemnou atmosféru a všechno kolem bylo sice předvídatelné, nikterak nevybočující, ale na druhou stranu srovnatelné s kterýmkoliv jiným seriálem, který má nálepku vztahovka z nemocničního prostředí (osobně mi nevadila ani zjevující se manželka, aspoň měl seriál něco navíc oproti svým žánrovým kolegům). Proč sledovanost a ratingy byly tak nízké, je tedy otázkou, je to až s podivem, když se uváží, že taková Doktorka z Dixie nebo Chirurgové mohli dostat tolik sérií s takovou sledovaností a tak nízkou kvalitou. 65% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto seriálu není nezajímavý, ale tvůrci jej téměř vůbec nevyužili a jeho smysl mi naprosto unikal. Příběhy byly dobré a postavy poměrně sympatické, i za těch pár dílů se k nim dal vytvořit vztah. Ale ta hra na velké drama povzbuzená především napínavou hudbou mi absolutně nesedla. A po celou dobu jsem přemýšlela, jestli je to hodně blbé, nebo alespoň trochu dobré. Nakonec se přikláním k tomu druhému, ale asi chápu (a jsem za to ráda), proč vznikla jen jedna série. ()

Shaleman odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady amerických laciných ždímaček pro opuštěné obtloustlé američanky. 95% pacientů samozřejmě odmítá léčbu, protože trpí příšerným traumatem ze svého života. Ten bral drogy, tu znásilnili, tenhle se pohádal se svým psem. Naštěstí jsou tu všeteční doktoři, kteří za doprovodu protivného televizního piana dokážou vehnat slzu sentimentu a rozumu i mrtvému, aby se nakonec se smíchem plácali po ramenou, jak jsou dobří, na sebe jinak usměvaví a hlavně strašně rozumní. A hlavně nechápu postavu mrtvé ex, protože se objeví jednou za díl (samozřejmě zcela zbytečně) donutí k zamyšlení hlavního hrdinu a zase zmizí. Opravdu mysteriózní. Seriál Muž s posláním má jednoduché poslání... Uspat nenáročného diváka a nasrat toho náročného. ()

lee.loo 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak zvláštní směs doktořiny a rádoby emotivního dramatu, že ani po osmi zhlédnutých dílech nevím, co si o tom myslet. Čím dál tím víc to na mě působí jako by na Manhattanu existovaly jen dvě místa - Neuro Holt a Clinica Sanando - a jediným člověkem na planetě, který může udělat něco s čímkoliv je jen Michael Holt. Ano, na Patricka Wilsona se kouká hezk, hrát umí, ale celý seriál zachránit neumí a žádná z těch zvláštně načrtnutých ale nedokončených postaviček kolem něj mu s tím bohužel nepomáhá...a Jennifer Ehle se moc usmívá. tečka. ()

Reklama

Reklama