Reklama

Reklama

Dr. Dre: I Need a Doctor

(hudební videoklip)
  • USA Dr. Dre feat. Eminem & Skylar Grey: I Need a Doctor
Hudební / Krátkometrážní
USA, 2011, 8 min

Režie:

Allen Hughes

Scénář:

Allen Hughes

Hrají:

Dr. Dre, Eminem, Skylar Grey, Estella Warren, Eazy-E (a.z.), Tupac Shakur (a.z.), The D.O.C. (a.z.), Snoop Dogg (a.z.), Warren G. (a.z.), Nate Dogg (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dr. Dre se skoro po deseti letech vrací s vlastní hudbou, a zatímco single Kush slouží jako klubová pecka, I Need a Doctor je písní mnohem osobnější, čemuž ostatně odpovídá i videoklip. Zatímco v hudbě slyšíme především napůl zoufalou zpověď Eminema, klip slouží jako metafora pro pauzu Dr. Dre v hudebním průmyslu. Ohlédnutí za kariérou jednoho z největších hip-hopových producentů ve formě flashbacků navíc potěší každého fanouška. (T-pack)

(více)

Recenze (46)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Videomakeri by se na tohle meli podivat a poucit se jak se spravne toci kvalitni videoklipy. Je fakt, ze Allen Hughes mel k dispozici milion $, coz je budget, ktery by vystacil na regulerni film, ale nikdo netvrdi, ze je nutne rozmlatit Ferrari a stavet sety futuristickych rehabilitacnich center, staci jen trocha originality, napad a hlavne se vykaslat na klasicky bullshit typu "skupina hrajici nekde". I Need A Doctor ma navic k dispozici nezbytny zaklad - vyborny song. Rap sice neni muj salek, ale Dr. Dre vzdycky umel do sve hudby implementovat elementy, ktere z toho delaji neco vic a tahnou to daleko za hranice typickeho hip-hop rybnicku. V tomhle pripade je to fantasticky chytlavy refren Skylar Grey (ktera v klipu hraje doktorku, zpivajici hologram za ni vzala Estella Warren). Eminem pasaze jsou lyricky decentne vyhroceny emo-rap a jedina slabsi cast je finalni rap samotneho Dre, ktery by se mel priste drzet produkce. Nejlepsi na celem klipu (hudebne i vizualne) je vyborne natocene 2min intro za doprovodu hudby meho oblibence Atticuse Rosse, ktery Hughesovi uz drive podobne kvalitne sonicky obohatil jeho The Book Of Eli. 8/10 ()

tomikan 

všechny recenze uživatele

Popravu na csfd.. holt je rozdil mezi klipem a kratkometraznim filmem, todle ma dej a natoceny je to fantasticky, trochu rusiva a zbytecna reklama na hp, na druhou stranu neni divu kdyz s nima dre spolupracuje,.. plnej pocet proto, ze to neni zvykem tocit takovyhle videa a zpracovany je to moc pekne ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jestli jste fanouškem Dr. Dre, pochopíte mé hodnocení. Pokud jste fanouškem Eminema, ztotožníte se s mým hodnocením. Pokud jste fanouškem obou, no, možná vám slza ukápne. Flashbackové intro je stejně dechberoucí, jako samotný kousek s rozbitým Ferrari. Následuje metafora pro Dreovo vyklizení hudebního pole, samotný videoklip s Eminemem žadonícím o Andrého návrat a konečně rehabilitace (Detox) s majestátním odchodem Dr. Dre ze scény a k hrobu Eazy-E. Původně jsem chtěl dát čtyři, ale to jen v zájmu objektivity. K čemu ale objektivita, když na mě ten videoklip zapůsobil tak, jak zapůsobil právě protože miluju rap. Navíc mi ani ten product placement nevadí - když video zaplatí, je to jenom hustle. Tak a teď už čekám jen na zmíněné album. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hip hopových klipů, kde rádoby gangstři nepředvádějí své děvky, kolik pěnez mají a luxusní drahá auta. Tento song je napsán od srdce. Popisuje dlouhotrvající přátelství mezi Eminem a Dr. Dre. Eminemovu vděčnosti vůči Dr. Dreovi, který ho objevil. Text je vyjímečný! Na hip hopovou scénu naprosto geniální. Nikdo nikoho "nefakuje". Klip je špičkový. A to co ze sebe udělal Dr. Dre za kulturistu, je až úctyhodné, když vemu, co byl za chudinku tzv. "lajnu". Přátelství Eminemovi a Dr. Dre přeju. Jen doufám, že ani jeden z nich nedopadne jako třeba Proof (viz. D12)!! I told the World one day I would pay it back. Say it on tape, and lay it, record it. So that one day I could play it back. But I don't even know if I would leave it when I'm saying that. Ya'll start to creep in, everyday its so grey and black. Hope I just need a ray of that. Cause no one see's my vision when I play it for em. They just say its wack. Thye don't know what dope is And I don't know if I was awake or asleep. When I wrote this all I know is you came to me when I was at my lowest.. You picked me up, breeding life in me. I owe my life to you. Before the life of me, I dont see why you dont see like I do. But it just dawned on me you lost a son. See this light in you, it's dark. let me turn on the lights and brigthen me and lighten you. I dont think you realise what you mean to me. Not the slightest clue, cause me and you were like a crew. I was like your sidekick. You gonna either wanna fight me when I get off this fucking mic or you gonna hug me But I'm not an option, theres nothing else I can do cause... ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Moc hezky udělaný klip, nebo spíš malý filmeček. Trochu mi ale nedochází, proč tam je místo Skylar Grey Estella Warren. Skylar Grey je také moc hezká ženská, tak by mě zajímalo, co k tomu Hughese vedlo. Malinká rolička doktorky to nevytrhne. A další věc, co mi trochu vadila, byl ten okatý product placement. Ferrari ještě ušlo, ale ty Eminemovy hodinky a nápoj Dr. Dre už bylo trochu moc. Tyhle drobnosti způsobily to, že plný počet hvězd dám nemůžu. ()

Zajímavosti (5)

  • Skylar Grey slyšíme zpívat refrén, ve videoklipu je však její hlas vsazen do úst Estelly Warren. Sama zpěvačka se objevuje v klipu jako jedna z doktorek. (T-pack)
  • Na konci klipu stojí Dr. Dre u hrobu Erica Wrighta, známějšího spíše pod uměleckým jménem Eazy-E, který je láskyplně nazýván "The Godfather of Gangsta Rap". Jedná se amerického rappera a člena skupiny N.W.A, která vznikla ze spolupráce s Dr. Drem a Ice Cubem. (boul)
  • Natáčanie videoklipu prebiehalo v Los Angeles a okolí. Cesta z úvodu je ikonická Pacific Coast Highway, budova liečebného centra je Marin County Civic Center navrhnutá Frankom Lloydom Wrightom a cintorín zo záveru je Rose Hills Mortuary nachádzajúci sa v širšom Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama