Reklama

Reklama

Recenze (12)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé povídání lehkého exhibicionisty a "dosebezahleděnce" Shatnera (nemyšleno jako kritika, prostě on takový je) s ostatními kapitány Star Treku i některými členy jejich posádek. Není to povídání o Star Treku samotném, nečekejte veselé historky z natáčení a vyprávění, jak bylo všechno úžasné a všichni se milují dodnes, čekejte zpovědi o tom, jaké to bylo žít Star Trekem, jak Rodenberyho vize ovlivnila životy herců a jak na to všichni hledí dnes s odstupem. Navíc je zajímavé znovu vidět i některé představitele postav, které stáli svým kapitánům za zády: Odo, Riker, Doktor, major Kira, generál Chang a Trip. Je pravda, že bych uvítal méně vaty s Shatnerem a např. více Chrise Pinea, ale právě z něj mi z dokumentu vycházelo, že nemá ke Star Treku moc vztah - a bodejť by jo, když hrál jen v jednom filmu a nežil v seriálu tolik let jako ostatní. ~ Jsem rád, že jsem to viděl a klidně bych uvítal i pokračování s dalšími známými členy hvězdných posádek. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Příznávám, že jsem se kolikrát od srdce zasmál, protože Spinal Tap jsou žabaři v porovnání s mistrovskými Kapitány. William Shatner jim vypálil rybník svojí chytrou satirou. Hraje idiota, narcise, kterému David Brent musí závidět i spodky s kytičkami, předvádí ukázkového brouka pytlíka, který už ve 30. letech hrál ve hře o holokaustu, zpívá hlasem anděla a přemýšlí opravdu hluboce. Navíc přesvědčil několik shakespearovských herců aby s ním měli jakoby vážnou konverzaci o životě, vesmíru a vůbec a oni hrají tu hru s ním. Cože, Avery Brooks si s ním i zaswingoval jako Pepča od Laufrů. Hahaha, dokonalá mystifikace, která Joaquinu Phoenixovi tenkrát nevyšla... Počkat, cože? To je myšleno vážně? To má být dokument? Ok, tak tedy beru zpět, je to ztráta času, kterou v červených číslech hodnocení drží jenom zaslepení fanoušci Star Treku. Takže jenom pro masochisty. 20 % ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudné. I když přiznávám, že mám od Williama Shatnera odstup, protože ho z nějakého důvodu považuji za hetero/sexistického člověka, co nevyrostl ze šedesátých let. A vlastně tímto natočil dokument hlavě o sobě :o) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Star Trek je mojí osobní srdeční záležitostí, takže u všeho co jenom vzdáleně ST připomíná budu vždy trochu zaujatý (a nejspíš to ovlivní i mé hodnocení). Capitans není zrovna to co by praví fanoušci očekávali. Nenajdete zde žádné veselé historky z natáčení (relativně řečeno) ani se zde nevykládá o tom jak si kdo hraní postavy užil nebo ne. Jde opravdu o hodně (a tím myslím opravdu hodně) komorní dokument nedokument o lidech, kteří ztvárnili pro mě naprosto nezapomenutelné postavy. Rozebírá se zde převážně život jednotlivých herců a jak jim Star Trek změnil život. Dozvíme se jak natáčení ovlivnilo jejich osobní život a taky jak se na to období dívají s odstupem času (takové povídání o životě okolo ST). Je to asi jako kdybyste v osmdesáti seděli před krbem se sklenicí whisky v ruce a vzpomínali na staré dobré časy, to asi nejlépe vystihuje celý dokument. Jako nostalgické ohlédnutí to vyznívá opravdu dobře a je příjemné vědět že naši hrdinové jsou vlastně taky jenom lidi. Výtku bych snad měl jenom ke způsobu podání Williamem Shatnerem. Vím že tenhle člověk je tak trochu excentrik a tak není překvapením, že se snaží do značné míry prodat sám sebe (mimochodem vědělí jste, že mu v tomhle roce bylo 80, na tolik let vypadá opravdu dobře). Na tohle jsme ale u Shatnera už zvyklí takže se to zkousnout dá. Každopádně Kate, Patrick, William, Avery i Scott (málem bych zapomněl na Chrise, i když to je trochu jiná liga) na jednom plátně se jen tak často nevidí a už asi dlouho neuvidí (mimo to se objeví pár dalších známých tváří). Mimochodem nikdy jsem si nemyslel, že Avery je "takový blázen", je to poměrně zajímavá osobnost. Takže závěrem řeknu, že jako poohlédnutí to stojí za to (čti: pro fanoušky nutnost), ale když se tomu vyhnete víceméně nepřijdete o nic co už byste stejně nevěděli nebo aspoň netušili. Mimochodem vím sice že Chris je v ST poměrně nováček a má na kontě jenom jeden film (brzy druhý), přesto dostal strašně málo prostoru a v celém dokumentu působí spíše jako bonus navíc (ale pravda nejspíš je to do značné míry dáno tím, že je herecky a hlavně věkově úplně jinde). Moje hodnocení jsou čtyři hvězdy, kdyby to nebyla srdeční záležitost byly by to tři a kdybych nebyl fanoušek ST (pokud jim nejste ani si to nepouštějte) raději bych ani nehodnotil. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Bill Shatner si chtěl udělat radost při bilancování a zároveň se ujistit, že to nakonec v jeho životě dopadlo dobře. Takže objel ostatní kapitány ze startrekovské franšízy a použil je jako dekoraci a prostředek ke vlastnímu sebezdůraznění. Ale tak jako se mu to již obvykle stává vyrobil podivnost, která je plná nechtěně vtipných míst a situací. Celý koncept je potom poněkud přitažený za vlasy a kromě banálního tlachání (či Shatnerových monologů) dojde i na zpěv, jízdu na koni či filozofování o smrti. Dokument se tomu opravdu říkat nedá, ale celkově je to docela zábavné. Jedna hvězda navíc za absolutně mimózního Avery Brookse. ()

Zet 

všechny recenze uživatele

Dokument vcelku o ničem. Zas tak moc se tu toho člověk nedozví a Avery Brooksovi tady solidně hrabe. ()

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Star Trek hodně dává... Dokáže dát lidem naději, možnost, že budoucnost nemusí být jenom špatná. Inspiruje v tom nejlepším slova smyslu. Nabízí a prezentuje obrovský morální kredit. Dokáže dokonce poskytnout útěchu za chyby a různá špatná rozhodnutí v životě. V těchto ohledech je nepřekonatelný a navždy bude mojí silnou součástí. A přesně o tom je tenhle komorní dokument. První polovina je jalová až místy nudná, ale druhá půle mi doslova vyrazila dech svou upřímností, nadledem a skutečností, že život je o maličkostech. Osudy a život herců pěti kapitánů, se kterými jsem vyrostl, místy přerůstající v osobní zpověď o tom, že Star Trek dokáže přezevšechno své poselství i hodně vzít a že pro všechny zúčastněné je to důležitá část života. Za vznik tohoto dokumentu Williamu Shatnerovi tleskám, geniální. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

Sonda do súkromia ľudí, ktorí stvárnili moje naobľúbenejšie filmovo/serialové postavy vôbec. Od pána Shatnera je to veľmi nečakané, ale o to príjemnejšie. Jedinečný dokument o jedinečnom fenoméne. ()

BaseDallas 

všechny recenze uživatele

Dokument o hercoch - Star Trek kapitánoch, prezradí dosť z ich súkromia, vzťahu k ST fenoménu a ďalšie zaujímavé informácie mimo samotného natáčania, ktoré by ste takto pokope len tak nenašli. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Pohľad do chápania kapitánov Star Treku cez ich hercov s pomocou choreografie Shatnera. Poskytuje pár myšlienok do chápania a významnosti role v ich hereckej kariér samotných hercov. Neveril som, že ich budú stavať tak vysoko a hlavne predstaviteľ Schakespeareových postáv Sir Patrick Steward. Reportáž na mňa nepôsobila moc pozitívne. ()

CaptainPixel 

všechny recenze uživatele

Dojatej Bill mluvi sam o sobe a s ostatnima vzpomina na minulost. Pozitivne me prekvapilo, jak se misty film dotyka velmi vaznych temat.  Skoda, ze z nekterych rozhovoru byly jen utrzky. ()

Reklama

Reklama