Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padouch Gru se polepšil, snaží se žít jako spořádaný otec tří adoptovaných holčiček. S doktorem Nefariem rozjel výrobu džemů, které jsou zatím dosti odporné chuti. Jednoho dne si ho povolá na pomoc šéf Antipadoušské ligy. Svět ohrožuje nový terorista, který ukradl látku, která mění cokoliv živého na zabíjející a nezničitelné monstrum. Gruovi se do toho moc nechce, když ale zjistí, že doktor Nefario od něj odchází hledat lepší práci, tak souhlasí. Jenže to nebyl jediný problém, kterému musel čelit. Nejstarší dcera Margo začíná pokukovat po chlapcích, zatímco nejmladší Agnes by k taťkovi ráda sehnala také nějakou tu mamku. A ke všemu se záhadně ztrácejí malí Mimoňové. Gru bude muset zmobilizovat všechny své padoušské schopnosti a spolu s tajnou agentkou Lucy Wildeovou odhalit, co za tím vším vězí. (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (719)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si tvůrci nepohráli s názvem a film se nejmenuje nějak jako Já, špion nebo tak podobně, protože Gru už padouchem není... Pokud tedy zrovna v depresi netruchlí pro ztracenou lásku, kdy ale scénář spíše než na černohumornou notu zahraje na tu dojemnou (a jde mu to). No, je to tak, "hrdina" se stal hrdinou bez uvozovek, ale když na tuto hru přistoupíte, bude vás bavit podobně jako v prvním dílu. Akorát to kouzlo originality je jaksi fuč. Já, padouch 2 zdařile paroduje nejen, ale hlavně špionážní žánr a místy přímo neodolatelně voní starým dobrým filmově dobrodružným brakem. A začíná naprosto úchvatnou scénou, za kterou by se nemusela stydět žádná bondovka či marvelovka. Na druhou stranu ale musí film co nejvíce myslet i na dětské publikum, což dělá na můj vkus možná až moc okatě, infantilně, a také ta romantická podzápletka není vůbec můj šálek čaje. Gru ale výborný, z holčiček dostala největší prostor roztomilá Agnes, což je jedině dobře... Jen postava agenty Wildeové mohla být méně ztřeštěná a místy až otravná. Český dabing ale na jedničku s hvězdičkou, vivat Jiří Lábus, animáky nám jdou! Tři a půl hvězdy. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Na první díl Padoucha to rozhodně po všech stránkách nestačí. Příběhově mi to vůbec nesedlo, nebýt těch žlutých, roztomilých a hlavně dosti vtipných kindervajíček (mimoňů) výsledné hodnocení by bylo silně podprůměrné, ale díky bohu za ty mimoňe, kteří drželi laťku dobré kvality na vysokém postu. Některé postavy mi postupem času lezli čím dál víc na nervy a unavovali mě, ale i tady to mimoni zachránili. Potěšilo mě krásné a vtipné pěvecké zakončení, které hodně připomínalo závěry Shrekovských filmů. Gru a spol: 50%, Mimoni 90%, což v průměru dá na těch 70-75%. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem rozkouskouskovaně snad skoro celou, minimálně vím o co jde. Dvojku máme doma už hrozně dlouho, ale nějak se na ní nedostávalo, protože se kluk bál fialových mimoňů. Až tedy dneska jsme to dali celé. Jako, příběh je hrozně předvádatelný, z větší třetiny to celé stojí jen na mimoních (naštěstí - taky sledujete, jak z animáčů nakonec zůstanou jen vedlejší hrdinové: tučňáci, veverka, Burák), ale je to zábavné. To jo. Smáli jsme se s klukem dost. Příjemná oddechovka. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Už to vůbec není tak fluffy jako díl první, ale pořád je to hodně fajnová zábava. Chápu, že to marketingově byla výhra a evidentně i tady v komentářích slaví Minions úspěch, ale u mne sráží opravdu vtipný film plný nápadů do levelu trapnosti. Já padouch dva je jízda nahoru dolu. Od opravdu propracovaných gagů a nápaditých scén přes vtipy, kdy se stydíte, že jste Grua zapnuli. Zabít toho, kdo vymyslel prdící pistoli, profackovat tvůrce minionů a já bych byl absolutně nadšen. Ale co jsem já? Hlavně, že minioni prodávají. A končit se má hezky, tudíž - Wiigová je opět roztomilá a Carell se v Gruovi našel. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jedničku držela nad vodou roztomilost dětských hrdinek, jenomže ta je s dvojkou ta tam a pokračování je tak jen dalším z mnoha animáků určených příběhem i dětinským humorem jen pro opravdu malé a nejmenší diváky. Gru mi byl taky o něco bližší v jedničce, tady je na tom, co se mnou chované sympatie týče, asi doslova ruku v ruce se svým lidským dabérem, kterého ve filmech přežiju, ale neskáču zrovna do výšky radostí, že v nich hraje. A největší kámen úrazu jsou tady pro mě právě kdekým milovaní žluťasové, protože jak se ti začnou po obrazovce všelijak tetelit, trpím a zavírám raději oči. Jediný faktor, který mě udržel u tohohle animáku až do závěrečných titulků (ale měla jsem co dělat), je 3Dčko: ***** které se tentokrát zase nad míru povedlo a je vidět, že si technici s filmem pro účely 3D projekcí opravdu vyhráli. Prostorovost i vzdálenost je znát, z telky něco vyskakuje a čouhá co chvilku, prostě radost pohledět. Jen škoda, že se to samé nedá říct i o filmu. 40% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (24)

  • Mimoně dabují v původním znění samotní režiséři, mluvící španělsky, italsky, francouzsky i anglicky. V českém dabingu propůjčil mimoňům svůj hlas režisér českého znění Zdeněk Štěpán, stejně jako v předcházejícím díle. (prochy95)
  • Jeden z mimoňů vysává a následně otevírá dveře, které se otevřou dovnitř. Později, když Gru (Steve Carell) sedí na verandě a Agnes (Elsie Fisher) vychází ven s deštníkem, dveře jsou otevřeny směrem ven. (Mrs.Blue)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama