Reklama

Reklama

7500

  • USA Flight 7500
Trailer

Dvojice na svatební cestě, dívka cestující do Tokia, mladý pár chystající se na dobrodružní cestu po Asii, dvojice těsně před rozchodem, přehnaně sebevědomá letuška zamilovaná do pilota – ti všichni nastoupí do letadla do Japonska. Během letu se však na palubě letadla začnou dít podivné věci. Přistane nakonec let 7500 v Japonsku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak napokon sklamanie. Celé je to také nemastné, neslané, síce to neurazí ani neotrávi, postavy fajn, ani som sa pritom veľmi nenudil (stopáž je o 20 minút kratšia ako sa uvádza), ale k nadšeniu mám teda na míle ďaleko. Dosť dlho sa zoznamujeme s postavami, potom sa chvíľu niečo deje, potom zase dlho predlho nič, a keď sa už niečo poriadne diať začať má, tak to aj tak skončí skôr ako sa to rozbehne. Po hororovej stránke to taktiež veľmi nefunguje, vydesiť to nedokáže a ani sa o to režisér veľmi neusiluje. Netreba čakať žiadne veľké ľakačky, žiadne pekné duchárske zjavenia ani nič podobné (a zapamätateľné). Šimizu sa len celú dobu zahráva s divákovou trpezlivosťou a ukáže nám maximálne vydesený výraz zúčastnených, nejakú tú hmlu, alebo ruku trčiacu z nej. Keď sa začal dej uberať niekde k mytologickému smeru, tak som na chvíľu spozornel, ale napokon ani to nebolo dotiahnuté nikam. Všetko napokon stavil na rozuzlenie, ktoré "malo" podľa jeho predstáv prekvapiť, ale ja som nad tým celým už len mávol rukou. Nepozerá sa na to síce úplne zle, ale viac ako šedý priemer nedám ani za boha. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměr všech průměrů, který dostává plus především za parádní lokaci, slušný spád a krátkou stopáž. Lekačky jsou však celkem dost nefunkční a vlastně po hororové stránce film nenabízí nic atraktivního, alespoň je to zábavný thrill. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podozrivo krátka minutáž, absurdné rozhodnutia (chvíľu je hlavným hrdinom chlapík X, potom žena Y a nakoniec je z toho tímovka), prevarená záverečná pointa, nestrašidelné strašidelné scény. Akurát pochmúrne prostredie lietadla má niečo do seba, ale v kombinácii s neistými hereckými výkonmi, mizerným scenárom a neistou réžiou je to skutočne iba malé, takmer bezvýznamné plus. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Letadlový horůrek s tou nejotřepanější "pointou" za posledních patnáct let. Další smutný důkaz toho, že hezký vizuál vám kvalitu nezaručí aneb Shimizu na cestě do předčasného důchodu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Medzinárodný let 7500 nie je práve šťastný. Dostane sa do nepríjemnej turbulencie, na palube umrie chlapík ktorý so sebou vláči záhadnú skrinku, no jeho mŕtvola zmizne a zdá sa, že tu cestuje aj niečo navyše. Niečo nadprirodzené... Bolo to síce o kúsok lepšie než 2 roky starý, podobný "Airborne", či thajský "407 Dark Flight", no stále nejde o žiadny zázrak, za ktorý by si skúsený režisér zaslúžil potľapkanie po pleci. Skôr len také neambiciózne béčko, v ktorom je nastrkaných viacero známych ksichtov, naznačených viacero vecí, ale nič moc sa s tým všetkým nedeje. Nehovorím síce, že to bolo zlé, alebo že by som sa veľmi nudil, no ani neviem, čím by ten film mal zaujať. Ale ako taká nenáročná, večerná jednohubka to môže byť. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Silnější 3; hlavní moje výhrada ale není ani k hercům ani příběhu, ale jen obtížně ukrytelnému natahování. Ona ta historka s jednoduchou zápletkou a jediným odvedením pozornosti prostě víc než 20 minut nedá, tedy dvojnásob dlouhá expozice s napůl zbytečným představováním postav je zkrátka přestřelená... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po jednej z turbelencií a následnom nečakanom úmrtí pasažiera, dochádza počas letu 7500, smerujúceho do Tokia, k ďalším nevysvetliteľným udalostiam. Čo sa to na palube lietadla vlastne deje? To na toto sa fanúšik hororu tešil takmer dva roky??? Šimizu mi po zhliadnutí "7500" pripadá ako nejaký amatér, ktorému niektorá z filmových produkcii hodí "kostičku" aby sa pohral s malým rozpočtom a ukázal čo v ňom je. Znie až neuveriteľne že tento "majster" natočil "Grudge". Nech sa na mňa nikto nehnevá (no samozrejme kľudne môže), ale toto bola strata času otrepaného subžánru, príbehu, takmer bez hororových prvkov, v ktorom vraždí "lacná hmla", cez Microsoft office, na kolene robená. Chvála pánu za tu krátku stopáž a japonečku (letušku), lebo na aziatky mám slabosť. Vyzývam všetkých užívateľov, milovníkov hororu, k väčšej kritike tohto žánru, aby ich komentáre boli väčším posolstvom pre budúce generácie ( jak nejaký jehovista :D ), lebo toto nebol ani len bohapustý priemer, pri ktorom podaktorí od strachu výskajú. Buďte odvážnejší! Čo ste nevideli "Statočné srdce"? - 25%. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně nechápu. Fakt mi hlava nebere jak se může někdo sebrat a jít natočit kopírku tak sračkovního filmu jako je Airborne?! A to jako nekecám ten film je fakt obšlehnutej od začátku až do konce. No Airborne mělo aspoň Marka Hamilla. Jako netvrdím, že tam byl nějak super, ale rozhodně o třídu přehrál všechny ostatní. Tady máme jenom bandu totálně nesympatických a dementních postav kterým jsem fakt nepřál nic jinýho než aby všichni do jednoho chcípli a rozpadli se s tím letadlem na milión kousků. Atmosféra naprosto nulová, děj o ničem no a pokud jste viděli Airborne, tak i ten konec pro vás bude totálně předvídatelnej. Jako já jsem nevěřil, že budou schopní to i úplně stejně zakončit a ono jo. To mě fakt dorazilo. Inu takhle to dopadne když se někdo rozhodne natočit kopii totálně zbytečnýho filmu. No a pokud jsem Airborne dal odpad, tak ani v tomto případě prostě nemůžu udělit jiný hodnocení. Dokonce bych šel i do mínusu kdyby to šlo. Jinak tohle mělo fakt 80 minut? Přišlo mi to spíš jako by to mělo tak minimálně 3 hodiny jak se to neskutečně vleklo. Jo a navrch to točil režisér takovýho nářezu jako je Nenávist??? To jako fakt?! Tak velebnosti a duvenblejt.0% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se hodně těšil... A výsledek? Nic moc a slabé tři hvězdy. Tak dvě třetiny filmu jsou docela povedený - hutná atmosféra, stupňování napětí, tajemnost. Dějově ale nakonec vcelku chabé, závěr zvláštní a hlavně hororové scény jsou mnohdy spíš k smíchu. Potenciál to mělo, ale bohužel ho tvůrci nedokázali moc dobře prodat. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Přes rok se na tohle těším, trailer byl fantastickej, ten mě ještě více navnadil, ale výsledek je jen a jen velké zklamání. Doufal jsem v nadupanou duchařinu, která by rozproudila mou krev, ale tohle bylo fiasko. Ruka sápající se z kufru? To má být jako něco extra? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tento horor si dle traileru vybudoval skvělou atmosféru, ale ta v průběhu filmu úplně vymizí. Levnými triky, špatnými lekačkami a atmosférou se dostává na samé dno odpadu. Jenže pořád tu je délka, která se dá vydržet a hlavně postavy, které neotravují a snaží se zachraňovat 7500 jak se dá, bohužel marně. I když mi závěr přišel trošku mimo a mohl být i lepší, tak docela překvapil a za to jsem byl aspoň z části vděčný. Trailer navnadil a po obrovském očekávání silný pád na řiť, tohle se fakt nepovedlo .. 3/10 = 35% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dlouze očekávaná záležitost neočkávaně nenadtchla. Jedná se po většinu času o takový klasický thriller z letadla s klišoidními trampotami všeho druhu, no v závěru se začne krapec hororovatět, jenže opět ne nijak originálně. Minimalistickou filmařinu paluby letadla nelze taky nijak vychválit, takže hodně upocený 3* dávám jakš takš obstojným béčkovým hercům a za fakt, že jsem ani v pozdní nekřesťanské hodině nevytuhl nudou. Víc nic než moc. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tento hororík som čakal skoro rok, bohužiaľ prišlo sklamanie. Na jednu stranu naozaj slušne technicky aj vizuálne zvládnuté, na strane druhej však bez prvkov, ktoré obvykle robia dobrý horor. Takmer žiadna atmosféra (a to klaustrofobický priestor lietadla prináša mnohé možnosti), pričom motív vraždiacej hmly, no neviem, pochybujem, že to niekoho uchváti. Napätie, ľakačky i prípadné gore sú tu tiež veľkou neznámou. Motív bubáka na krídle lietadla bol síce okopírovaný (to však nevadí), keď si však túto scénku porovnám s predchádzajúcim, omnoho starším filmom, tak čo sa týka dusnoty, jednoznačne vyhráva staršia verzia. Tu to nemalo žiaden efekt. Proste režisérske fiasko. Koniec dal všetkému korunu, tak ošuntelá pointa môže ohromiť naozaj možno len nejakého hororového novorodenca. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo.Mě to fakt bavilo.Sice mi bylo po pár minutách jasný jak to dopadne,ale i tak to bylo koukatelný.Hlavně díky husté atmosféře a taky palubě letadla.No řekněte,kolik hororů v letadle jste viděli?A to co bylo v tom kufříku,tak nato sem čuměl jako blázen a úplě mi běhala husí kůže po zádech.Takže za mě chvalitebný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Takaši, Takaši, tenhle horor je na kaši, i když letadlo zůstalo celé. Na palubu letu 7500 nastoupil nežádoucí cestující navíc a sice paní NUDA. A režisér krčící se v rohu kabiny letadla pilotoval nedůsledně, málo poutavě a nevyděsil ani omylem, a i když kormidloval přehledně a technicky přijatelně, vyvstal pocit, že si na technické stránce snímku zakládal víc, když prakticky nic víc z diváckého hlediska nepředvedl. Nutno dodat, že občas na diváka jukla mysteriozní atmosféra. Během letu 7500 mířícího do Tokia zemře za podivných okolností jeden z pasažérů. A následně jeho mrtvola zmizí. Tím se spustí řetězec ještě podivnějších událostí, na které nikdo nemá vysvětlení. Světe div se, ale je to právě stokrát provařené i prověřené prostředí dopravního letadla, ve kterém se mysteriozní děj z 99% odehrává, a které tenhle film dělá alespon trochu zajímavý a určitým způsobem funkční. Ne vždy a za všech okolností, ale příběhu slouží dobře. To, co naopak pozbývá funkčnost, je jakási režisérova umanutá snaha o strašidelnou až jakousi psychologickou hru s divákem. Především na to nemá prostředky v podobě odpovídajícím způsobem vystavěného scénáře a režie, která nemá téměř, co nabídnout, si jako nouzový východ stanovila závěrečnou pointu, kterou větříte o to víc, jak filmu postupně dochází palivo. Nad vším převládají hrozivě nudné a absolutně nezáživné dialogy bez štávy, což jen umocnuje celkovou rozvleklost s minimální snahou o rozpohybování ospalého filmu. Z relativně sympatické herecké sestavy, která čítá povědomé tváře, vlastně nikdo nezaujme. Letuška Leslie Bibb a spol. do té nudy svými mírně nevýraznými výkony úměrně zapadají. Takaši Šimizu není žádný začátečník a jeho snímek, když už nic jiného, má slušnou technickou kvalitu, která by se v kině neztratila. Jeho vynalézavé kamerové nájezdy občas vykouzlí hutnou atmosféru, ale v konečném součtu je to málo, protože scénář Craiga Rosenberga je nudný a je v něm znát inspirace slavnějšími filmy. Šimizu se až příliš spoléhal na atmosférické vyznění, které je sice v několika scénách fajn, ale to je asi tak všechno. Zapomnělo se na tempo, zajímavé postavy, akčnost i logiku a tím vším prostoupila nuda, jejíž přítomnost se ve filmu rozlévá v téměř neúnosné míře i zásluhou utahané režie. Nemám nejmenší doporučení, abyste do tohoto letadla nastoupili. V horším případě neustále rostoucí nudou usnete, a v tom lepším případě snímek dokoukáte, avšak nijakým způsobem ve vás nebude rezonovat. Tenhle let za mnoho nestál. Mé hodnocení: 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dva zásadní problémy. Prvním je režisér. Tohle jako fakt natočil režisér co natočil jeden z nejděsivějších hororů všech dob Nenávist? Tady narozdíl od atmosféry není ani jeden lekací moment a ani atmosféra, která se dala vytřískat. Celý je to děsně nemastný neslaný. Kdyby to točil někdo jiný tak řeknu fajn další průměrná zbytečnost ale když vidím prostě to režisérské jméno tak jsem extrémně zklamán. Druhým problémem je konec, který lze tipovat už skoro od začátku. Ten konec víc klišovitý být nemohl. Postavy jsou tak šíleně ploché že je škoda se s nima zabývat. Máme tu emo holku tak ať mluví jen o smrti, máme tu medika tak ať jen zachraňuje životy.... Ty postavy jsou prostě šíleně obyčejné. Nicméně film má výborný soundtrack který sem tam připomene onu Nenávist. A některé scény(třeba začátek s tím chlapem co umře) jsou celkově napínavé. Pro mě by to byl průměr ale musím dát 2* na Šimizu je to zklamání. A jeho zatím nejhorší film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný film který díky hodně zajímavým trailerům a odsunutím premiéry nedočkavě vyhlížel nejeden nadšený fanda hororu.Když jsem viděl prvotní recenze a opravdu mizerné hodnocení, dost jsem se bál a úplně zbytečně, možná naopak díky tomu, že jsem do toho šel úplně bez očekávání jsem právě teď film dokoukal a jsem více méně nadšenej.Vizuál je perfektní, Takaši má režii pevně v rukou, atmosféra místy vážně hutná a do toho velice kvalitní herci.Není to samozřejmě žádná řacha a spíš než horor to je hodně napínavý mysteriózní thriller.Pointa mě dostala totálně a vůbec jsem jí nečekal a jak zde mnozí píší, že jde o nejotřepanější pointu za posledních 15 let, tak já osobně si teď nemůžu vybavit s jistotou 100% jestli jsem tuhle pointu už někdě viděl, možná podobnou, to u hororů už tak bývá, ale pro mě je důležité, že ta pointa prokouknout nešla až skoro do samého konce filmu a když už přišla, byl jsem z ní nadšený.47% je naprosto k smíchu, film kvalitou úplně v pohodě na 70%.Takže se nenechte odradit zdejšími hororovými NURU a šup s filmem na příjemně mrazivý večer. ()

Reklama

Reklama