Reklama

Reklama

Náctiletí gangsteři

(seriál)
  • Velká Británie Gangsters from Eighteen
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 3x55 min

Obsahy(1)

Dojemný a tragický příběh o pouličním gangu ze San Salvadoru ve Střední Americe a působivá výpověď o tragických mladých životech. Režisér Ricardo Pollack dostal jedinečnou příležitost - strávil šest měsíců se členy gangu, filmováním ve městě a sledováním životů a úmrtí těchto rebelantských mladých gangsterů. Každá část třídílného seriálu je samostatným vyprávěním o různých aspektech života v gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Marze 

všechny recenze uživatele

Strávil jsem jen 55 minut třetího dílu ve společnosti těchto kriminálních predátorů a dvou husiček. Pobavilo mě jak je americká kultura gangů šířena z USA deportacemi zpět do Salvátoru. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Šokují, drsný, neuvěřitelný, krutý a z jiného pohledu i smutný. Takový je tento dokument. To, co se tam děje si nikdo z nás nědokáže představit. Docela obdivuji režiséra... já bych se tam asi bál natáčet. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jsem hrdý, že jsem šéf osmnáctky...jsem šéf, protože dělam věci, co bych v 16 letech neměl dělat...třeba zabíjím lidi...na to jsem opravdu hrdý." Je to pěkná partička zmrdů, to je asi první věc, co člověka při koukání na tenhle dokument napadne. Ale abych pravdu řek, nejvíc šokující mi nepřijde nějaká "krutost", kterou z toho úplně necítím, ale nejvíc z toho na mě křičí jak jsou tyhlecty lidi tak nebetyčně hloupí, hloupí, hloupí. To se opravdu nedá popsat, to musíte vidět, svojí neuvěřitelnou hloupost (ve své čisté podstatě) prozradí každou druhou větou. Ať už mluví o gangu, zabíjení, nebo o svých vztazích s matkou (všimněte si, že všechny jejich matky dělají uklízečky v USA), o vaření, žehlení, oblíkání nebo o svých holkách. V podstatě v každym monologu si stihnou protiřečit, a i když ne, tak kecaj úplný kraviny. Naprosto chápu americkou vládu, že je hromadně chytila pod krkem a šoupla je zpátky do středoamerickýho pralesa, kde si po sobě můžou střílet jak chtěj. Já bych tohle na svym dvorku taky trpět nechtěl. Na závěr přidám ještě pár citací, abych ukázal atmosféru (vůbec ne pořád vážnou) a navnadil =). "Zabíjíme příslušníky MS, protože jsou prostě z jinýho gangu než my...myslí si, že jsou lepší než my." (k tomu snad ani neni co dodat). "Timhle to neskončilo, brzy se uvidí." (typické mlácení slámy příslušníků gangu, kteří se nikdy k ničemu nemají). "Trevieso se zabývá drobným vydíráním." (tuhle větu autor dokumentu snad nemohl myslet vážně, nebo nevim :D...znělo to skoro jako by chtěl říct, že Trevieso je schopný podnikatel). "Bohovi se asi nelíbí, že zabíjím lidi, ale určitě už mi odpustil, takovej on prostě je." (no jasně, hlavně že dokážou sami sebe morálně očistit). "Ten feťák byl úplnej sráč bez známky sebeovládání, nakopal bych ho zmrda." (šéf party - 16 let - se zlobí po schůzce s bývalým členem gangu, který začal fetovat a byl dočasně vyloučen :D). "Co máš s tou svojí postelí? Podívej se, jak je odporně špinavá...vole dostali jsme je ve stejnej den...seš nechutnej." (jedna srandovní hláška z vězení na závěr). Mimochodem v tom vězení si žijou jako králové, poněvadž mají vězení rozdělený podle toho, v jakym jsou gangu. Takže ve vězení jsou všichni jedna ruka a jednou týdně mají návštěvy, který se mohou volně pohybovat po celym areálu. Takže jim tam natahají v botech každej čtvrtek tak tunu trávy :D. Přesto všechno vás varuji, od půlky už vám to zevšední. (75%) ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Ono to nejsou náctiletí gangsteři ale gangsteři z osmnáctky. To se zas jednou překladatel ukázal, asi viděl první díl, který je opravdu o dětských gangsterech ale ostatní 2 díly jsou už o gangu 18 jako celku, a ten se nejmenuje 18 podle věku ale podle 18. ulice v LA, kde tito gangsteři žili než je deportovali zpět do Salvatoru. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Poměrně dsrný dokument o životě gangsterů v San Salvadoru. A to nezletilých gangsterů, kteří neváhají zabíjet a vydírat. Probíhající válka z druhým gangem je stojí několik životů týdně. A proč spolu bojují? Nikdo neví. Ovšem ti praví gangsteři by se asi natáčet nenechali, tady něco nehraje... ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Drsný pohled do nitra gangu "osmnáctek", jehož členové otevřeně mluví o vraždách, obchodu s drogami a podobné kriminální činnosti. Ke shlédnutí na youtube.com 84% ()

Stefan_M odpad!

všechny recenze uživatele

Totalne trapne deti s artritidou, ktore iba tliachaju nezmysly a myslia si, ze vladnu celemu svetu. Venca163 to vystihol prefektne. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

Krutá realita centrálnej Ameriky. Extrémne nebezpečná zločinecká skupina tvorená prevažne ešte deťmi.... alebo lepšie povedané kinder gang, ktoré by mali ešte sedieť v škole. Drogy, bitky, vraždy, vydieranie a iné na dennom poriadku. Títo gangsteri to berú a hovoria, že robia to pre "ich vec" pre vec ich gangu. Čudujem sa, že sa nebáli rozprávať o tom na kameru a nechať sa natáčať pri páchaní trestnej činnosti. Najhroznejšie je aspoň pre mňa, že to väzenie je pre nich ešte lepšie než sloboda a majú to ako domov, kde v podstate vládnu oni a odtiaľ riadia celý gang. No nie nadarmo sa hovorí týmto republikám "banánové" republiky. Chvalabohu, že som sa tam nenarodil, žiť by som tam nechcel a nikdy tam po tomto dokumente ani nepôjdem ani len pozrieť. ()

Reklama

Reklama